BoekenBoekachtergrondFantasyWerelds Favoriete Draken + winactie!

FantasyWerelds Favoriete Draken + winactie!

-

Het is Drakenweek op FantasyWereld en daarom bespreken we gezamenlijk onze favoriete draken uit boeken, films en spellen. Deze intrigrerende wezens maken in elke verschijningsvorm indruk, dus het was lastig kiezen… 

Laat ons onder het artikel weten welke draak jij het allerleukst vind (maakt niet uit of hij uit een film, boek of spel komt) en maak kans op een exemplaar van De Draken, van Julia Conrad.

[WINACTIE IS AFGELOPEN] – Winnaar: Janneke

 

Immanuel: Falkor/Foechoer de Geluksdraak – Het Oneindige Verhaal

toothlessFoechoer de Geluksdraak is een van de hoofdpersonen in Het Oneindige Verhaal van Michael Ende. Geluksdraken zijn wezens van lucht, warmte en pure vreugde. Foechoer is dan ook geen angstaanjagende, machtige draak die het moet hebben van vuur en klauwen. Zijn grootste kracht is zijn ongelofelijke geluk dat hem en zijn vrienden helpt in alles wat ze doen. Met zijn wijze raad en onverwoestbare optimisme is hij het lichtpunt dat weer hoop brengt wanneer alles verloren lijkt. Je zou je geen betere vriend en bondgenoot kunnen wensen op een gevaarlijk avontuur.

Marije: Smaug – De Hobbit

toothlessMijn favoriete draak is toch wel de grote boze Smaug, uit zowel het boek als de film De Hobbit. Hij is dan misschien niet erg lief, maar hij is wel ongelooflijk stoer, imposant en intelligent: hij heeft het immers meteen door wanneer Bilbo iets van zijn schat heeft gestolen. En zeg nou zelf, wie geniet er nou niet van een draak met de stem van Benedict Cumberbatch? Daarbij zullen er vast niet veel fictionele draken zijn die een eigen vliegtuig hebben en naar wie een compleet hagedissengeslacht is vernoemd. Wat mij betreft is Smaug dan ook letterlijk en figuurlijk een zwaargewicht binnen de drakenwereld te noemen!

Connie: Drako – Dragonheart

toothlessAls fan van draken in films en boeken is het moeilijk een favoriet aan te wijzen. Als ik dan toch moet kiezen, is mijn favoriete draak in een film Drako uit Dragonheart. Een wijze en waardige draak en een stem (van Sean Connery) waar geen enkele draak tegen op kan. Arzosah is de draak uit de Deverry serie van Katharine Kerr en is een intrigerende en gelaagde persoonlijkheid. Ze is prachtig om te zien (en dat weet ze), trots, eigenzinnig en vaak onmogelijk, moedig en medogeloos voor vijanden. Voor vrienden is ze loyaal en voor haar kinderen gaat ze door het vuur.

Davey: Nicol Bolas – Magic the Gathering

toothlessAls je het over machtige draken hebt, kun je Nicol Bolas niet overslaan. Deze “Planeswalker” uit het kaartspel Magic The Gathering is al van oudsher een macht om rekening mee te houden. Hij verscheen voor het eerst in Legends, in 1994 en sindsdien was zijn invloed in vele andere sets voelbaar. Zijn honger naar macht maakt hem een van de grootste vijanden van de Multiverse en ondanks zijn nederlaag in de set van Alara blijft hij een indrukwekkende tegenstander. Recentelijk is zijn aanwezigheid weer te voelen in de nieuwe set Amonkhet, waar hij wordt vereerd als de God Pharaoh.

Alexandra: Norbert – Harry Potter en de Steen der Wijzen

toothlessHoewel het natuurlijk heel moeilijk is om een favoriete draak te kiezen, ga ik voor Norbert de Noorse Bultrug uit Harry Potter en de Steen der Wijzen. Dit “schattige” kleine draakje was de eerste draak die echt indruk op me heeft gemaakt toen ik jong was. Ik vond het zo aandoenlijk hoe Hagrid hem teddybeertjes en zachte dekentjes gaf terwijl Norbert eigenlijk een moordmachine in de dop was. Ik heb me ook nog vaak afgevraagd of Norbert het een beetje naar zijn zin had in Roemenië en ik weet zeker dat ik niet de enige ben!

Freya: Temeraire – Temeraire

toothlessDraken in fantasyboeken zijn natuurlijk al lang geen verassing meer. Daarom is het des te leuker als je dan opeens een unieke draak tegenkomt, waar je geen vergelijking mee kan treffen. Voor mij is Temeraire echt die draak die alle andere draken doet verbleken. Dat komt natuurlijk omdat hij een belangrijk onderdeel is van de 18eeeuwse luchtmacht en daardoor mijn meest wilde fantasieën heeft weten te voeden, maar ook omdat hij een lekkere sassy persoonlijkheid heeft. Het mag dan een flink aantal jaren geleden zijn dat ik de boeken over Temeraire opensloeg, deze draak met pit heeft daardoor een onvergetelijke indruk achtergelaten. 

Denise: Toothless – How To Train Your Dragon

toothlessHoewel ik fan ben van Smaug (en ook vooral van de stem van Benedict Cumberbatch *zwijmel*) is mijn lievelingsdraak toch Toothless uit How To Train Your Dragon. Toothless deed mij namelijk ontzettend denken aan mijn… kat! Toothless is ontzettend schattig, maar kan ook scherp uit de hoek komen, precies zoals we van onze pluizige vriendjes gewend zijn. Wie mij een beetje kent weet dat ik gek ben op katten, en een draak die eigenlijk ook een soort kat is, die zou ik wel als huisdier willen hebben. Al lijkt het me dan wel een goed idee om te verhuizen, want een drakenkat in een klein appartementje in de stad lijkt me niet zo praktisch…

Meike: Falkor/Foechoer de Geluksdraak – Het Oneindige Verhaal

toothlessMijn favoriete draak heeft waarschijnlijk inmiddels een beetje een identiteitscrisis. Volgens velen ís het namelijk geen draak. De reden: lang wapperend wit haar. En die kop! Dat hij toevallig wel kan vliegen, pfff, bijzaak. En dan duikt hij ook nog eens onder water zonder het loodje te leggen. Welke draak kan dat nou? Dat zal ik jullie vertellen: de enige echte Geluksdraak uit Het Oneindige Verhaal van Michael Ende. Lieve Falkor, voor mij blijf je voor eeuwig en altijd de mooiste draak die er is. Ook al zie je er dan uit als een hond. 

Gerelateerde artikelen

59 REACTIES

 1. Moeilijke keuze. Ik ga mijn favoriete draken per medium noemen. In games is mijn favoriete draak Ysera uit world of warcraft. In films is het Smaug uit de Hobbit. En in boeken is mijn favoriet Glaurung uit de kinderen van Hurin

 2. Falkor, de draak uit de film The Never Ending story. Als kind de film gezien, en vond de film prachtig.

 3. Falkor, de draak uit de film The Never Ending story. Als kind de film gezien, en vond de film zooo prachtig.

 4. Mijn favoriete draak is Falkor uit de film The Never Endingstory. Geweldige film vond ik dat. Jeugdsentiment

 5. Argh so many to choose from! De Draccus uit the kingkiller chronicle, Skyrim’s dragons, How to Train your Dragon, Dragon Age, Game of Thrones, Tolkien, Arthurian Legends, Discworld dragons, The Dragon slain by Beowulf. So many cool, interesting dragons to choose from!

  Maar ik moet toegeven, op het moment is het Sintara uit de Rainwild Chronicles van Robin Hobb. With Toothless being a close second.

 6. Ik heb meerdere favorieten, maar Temeraire van schijfster Naomi Novik is toch wel een aparte lieverd.

 7. norbert mijn kleindochter is megafan van harry potter, ze gaat vast compleet uit haar plaat als de naam van oma hier als winnaar staat

 8. Eigenlijk is mijn favourite draak de draak uit de efteling niet die in het sprookjesbos maar die bij Joris en de draak is gebouwd. Die lijkt zo echt wauw ik ga daar altijd even kijken.
  Van bovenstaande is Norbert toch wel mijn favouriet.

 9. Ik zou voor tandloos uit hoe tem je een draak kiezen
  Ik heb verschillende knuffels van hem en beeldjes maar ik hou eigenlijk van alle draken

 10. Mijn nichtje zou meteen roepen Tandloos!!!
  Mijn dochtertje zou meteen Hector roepen (het draakje uit Heksje lilly)
  Mijn man roept Smaug uit de Hobbit
  Ik zelf vind Norbert uit Harry Potter leuk..
  🙂 iedereen hier heeft zijn eigen favoriet!!

 11. Mijn lievelingsdraak is uit Harry Potter and The Deadly Hallows! Die opgesloten zit in Gringotts en waar ze later mee vluchten uit de bank 🙂

 12. We zijn met ons dochtertje naar Peter en de Draak geweest (2016). Deze wilde ze graag als huisdier en noem ik daarom als favoriet. Maar er zijn meer mooie, lieve en imposante draken!

 13. Mijn echte favoriete draak is Falkor/Foechoer de Geluksdraak wat een erg lieve schat is deze draak. Ik keek vroeger naar the never ending story waar deze lieve draak in voor kwam. Wat jaren gelden ging ik een keer naar movie park waar je kon rondvaren in een wild waterbaan langs the never ending story. Wat had ik toen genoten toen ik deze draak kon aanschouwen al was het een pop en sliep hij maar het was erg mooi. Vorig jaar ging ik ook naar movie park in Duitsland samen met mijn vriend. Ik zei nog tegen hem ik hoop dat de mooie Never ending story attractie er nog is. En jammer genoeg was hij er niet meer en miste ik wel erg die mooie lieve draken hond Falkor/Foechoer de Geluksdraak. Maar die mooie draak vind ik altijd erg mooi en lief om te zien.

 14. Mijn favoriete draak is Toothless uit “How To Train Your Dragon”.
  Waarom? Omdat hij zoooo overduidelijk op een kat is geïnspireerd.

 15. De lieve draak Falkor ( die helemaal niet op een draak lijkt) is mijn lieveling.
  Uit The Never ending Story.
  Ik maak graag een kansje op het boek: De draken.

 16. Hmm, lastige, want alle draken zijn fantastisch ;). Maar ik ga denk ik voor Smaug, omdat hij niet met zich laat sollen en ook nog eens fantastisch is gemaakt!

 17. Saphira, uit Eragon, deze draak is zowel mentaal als fysiek zooo sterk, en kijkt altijd uit naar zijn jager, Eragon. Ik vind het mooi dat mens en draak zo’n sterke band kunnen hebben.

 18. Alle jonge draken uit de Kronieken van de wilde regenlanden van Robin Hobb.
  Vanaf de strijd om uit hun ei te komen en te overleven als zwakke misgeboorten tot het uiteindelijk opgroeien tot volwaardige draken, ieder met hun eigen karakters, hebben ze een plaats in het hart van deze draken-fan veroverd zoals geen andere draak ooit heb kunnen doen!

Geef een reactie

Delen

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties