In de voorjaarsbrochures van 2020 vonden we voornamelijk veel YA fantasy dat onze kant op kwam met nieuwe boeken van Suzanne Collins, Julie Kagawa en Sarah J. Maas. Laten we zien hoe dat zit in de zomeraanbiedingsbrochures! Druk op het logo van de uitgever om de brochure zelf te bekijken.

Fantasy in de zomerbrochures van 2020

LUITINGH-SIJTHOFF heeft in de zomercatalogus helaas wat minder fantasy dan we van ze verwachten, maar hopelijk wordt dat in het najaar weer goedgemaakt. In juni komt er een midprice uitgave van Echo, van Thomas Olde Heuvelt en zal de gehele reeks van The Witcher in een nieuw jasje te verkrijgen zijn. Qua YA komt er in september het derde deel van De Tovenaars van Ooit uit, van Cressida Crowell en Terug naar Fandom, van Anna Day. In dat laatste boek worden de hoofdrollen gespeeld door een groepje liefhebbersvan comic cons en geeky niches, die zelf in een wereld terecht komen waar ze fan van zijn.

BOEKERIJ gaat zich wat meer richten op fantasy en hebben daar onder andere Thomas Olde Heuvelt voor getekend. Daar horen we in deze brochure natuurlijk nog niks over, maar wel aangekondigd zijn een hoop andere toffe titels. In juni staat een herdruk van De Hobbit gepland wegens het jubileum en een bundel van vier originele bovennatuurlijke/horror novelles van Stephen King, onder de naam Als het bloedt. Ook in juni komt een nieuw boek van Veronica Roth (bekend van Divergent) genaamd Uitverkoren. Dan komt er in juli een prequel van de Glazen Troon serie van Sarah J. Maas getiteld Het Mes van de Sluipmoordenaar. En ook in augustus komen er twee hele mooie titels, namelijk Het Negende Huis van Leigh Bardugo (ja, die van de Grisha serie) en deel twee van de Viking serie van Bjorn Andreas Bull-Hansen.

BLOSSOM BOOKS, uitgever van veel mooie YA titels heeft ook weer wat uitgaven die ons fantasyhart sneller laten kloppen. Sowieso komt er een vervolg op De Genadigen van Margaret Owen in juli, dat De Goddelozen gaat heten. Daarnaast komt er wederom een nieuw boek in hun Wereldklassiekers reeks, waarin ze nieuwe vertalingen maken van klassieke werken. Ditmaal is het de beurt aan De Hel van Dante, vertaald door Lies Lavrijsen en geïllustreerd door Sophie Pluim. Dit boek verschijnt in september.

BEST OF YA gaat natuurlijk aftellen tot 19 mei, de datum waarop het nieuwe boek van Suzanne Collins uitkomt. Het is de prequel van De Hongerspelen met Snow als hoofdpersoon. Helaas verschijnt er verder iets minder fantasy/scifi als dat we gewend zijn.. Er komt in juni een midprice herdruk van het eerste deel van de Summoner serie en wordt het 15-jarig bestaan van de Twilight serie gevierd met een speciale uitgave voor € 9,99 dat in september verschijnt.

HARPERCOLLINS HOLLAND is ook vooral bekend om de YA fantasy en dystopieën, maar helaas zien we daar in deze brochure wat minder van terug. Bekende naam is die van Gena Showalter die haar versie van het verhaal van Sneeuwwitje heeft opgeschreven, uit het oogpunt van de boze koningin. Het boek verschijnt in juni en zal Koud als Sneeuw heten. In juli verschijnt dan het vervolg op Jinxed van Amy McCulloch, getiteld Bevrijd.

ZILVERSPOOR/ZILVERBRON timmert al jaren aan de fantasyweg en heeft ook dit jaar weer een flinke catalogus samengesteld van boeken die verschijnen. Pas op, er komt een hele lijst: In januari komt deel 2 van de Decadentia serie van Django Mathijsen & Anaïd Haen en de verhalenbundel Verloren zielen van Kelly van der Laan. In maart komen er drie boeken uit: Fort Enigma van Dianne Arentsen, Valkyria van Inge Pietjouw en Het Oog van de Bok van Rosalynd Randolph. Dan in april Roborecht van Django Mathijsen, Het Doodschap van Cocky van Dijk, Wedergeboorte vna Anton Wolvekamp, De Erfgenaam van Lianne Baltus & Rosalie Derickx en De Verborgen Sleutel van Peter DeWillis. En dat is nog niet alles. In mei verschijnen Verbonden van Suzanne Roelofs en IJzer in vuur van Heather Bouwman. In juni De verhalen van Auruco, deel 4 van Sebastiaan Koen, De stad met twee gezichten (vervolg Drakenvlucht) van Salomon Corlyn en De ruiters van de nacht, deel 2 van Mathias Maho. En in juli dan nog Decadentia 3, Represailles van Django Mathijsen & Anaïd Haen, Uit de duisternis van J. Sharpe, De cirkel van twee, Voor eeuwig (vervolg De dinion) van Julian ten Böhmer, Hersenspinsels van Cocky van Dijk en De vertellingen van de ondergang, deel 4, Storm van Kim ten Tusscher.

CLAVIS heeft voor de jeugd altijd een heel aantal mooie genreboeken, en veelal van eigen bodem. In de zomeraanbieding niet veel pure fantasy (wel een aantal historische boekenover bijvoorbeeld Indianen en Vikingen). Wel interessant is het boek van Bianca Nederhof genaamd Het Raadsel rond het Rode Huis, dat in mei zal verschijnen. Het gaat over hotel Het Rode Huis in het Zwarte Woud waar een mysterieus document vol magische symbolen wordt gevonden.


Natuurlijk is dat absoluut niet alles dat er verschijnt op fantasygebied, maar helaas zijn niet van alle uitgevers voorjaarsbrochures te vinden. Anderen hebben wat minder aanbod, waardoor we ze niet meenemen. Zo heeft Gottmer alleen een boek van Marco Kunst (illustraties van Marieke Nelissen) genaamd Het verlangen van de Prins en een nieuw deel in de Broederband– serie van Jon Flanagan.

Laat het ons vooral hieronder weten als we boeken zijn vergeten, of neem een kijkje in de wordt verwacht-kalender die we altijd actueel proberen te houden. De bovengenoemde boeken zullen er ook snel instaan.

6 REACTIES

  1. De nieuwe van Stephen King wist ik al een tijdje, want als liefhebber van het eerste uur (sinds de jaren 70) volg ik uiteraard zijn website en die van de fanclub in Nederland. Die bundel gaat gelijk in het winkelmandje. Verder… ehm… eigenlijk niets.

    Vertaling van de nieuwste Tad Williams lijkt nu toch wel te zijn gestopt… En weer een half afgemaakte serie.

  2. Snik, snik. Tad Williams, de engste serie samen met de nieuwe game of thrones waar ik echt naar uitkijk. Blijf hopen…

Geef een reactie