BoekenBoekachtergrondDe Zoektocht naar het Drakenei 2

De Zoektocht naar het Drakenei 2

-

 

 
 Interview met de winnaar(s)

Tim: Hoe heeft het bericht van de prijsvraag jou bereikt?
Freya: Op facebook zag ik het bericht staan dat er een prijsvraag werd gehouden, waarbij het doel was om te zoeken naar het blauwe drakenei. Diverse rondes met vragen zouden beantwoord moeten worden in de komende weken en aangezien ik de erfgoed-trilogie boeken allemaal had gelezen, dacht ik wel dat ik daar toe in staat zou zijn. Dus meldde ik me aan voor de prijsvraag.

De zoektocht wordt uitgelegd

Tim: Hoe heb jij de voorrondes beleefd?
Freya: De eerste vragen schenen me makkelijk toe, maar hoewel de vragen in eerste instantie makkelijk te beantwoorden leken, bleek dat er meerdere antwoorden mogelijk waren. De antwoorden van de prijsvragen zouden niet gegeven worden en het krijgen van een nieuwe mail met nieuwe vragen zou moeten bevestigen dat je de antwoorden goed had. Ongeduldig heb ik op de volgende vragenlijst gewacht en toen ik deze niet kreeg, heb ik mijn antwoorden maar opnieuw opgestuurd. Niet lang daarna kreeg ik de volgende vragen. Het leek me dat met verloop van de rondes de vragen wel moeilijker zouden worden. Echter de vragen daarop waren al dubbelzinniger. Deze vergden veel reken- en opzoekwerk. Weer was het afwachten op de volgende vragenronde, maar ditmaal was ik vrij zeker dat ik de vragen juist had beantwoord. En de vragen kwamen weer. De vragen in ronde 3 hadden echt betrekking op de inhoud van het boek en waren dus best wel pittig. Op dinsdagavond herinnerde ik mij dat ik de vragen nog moest beantwoorden, echter was ik op dat moment niet thuis. Ik heb toen de eerste de beste computer gegrepen en heb op mijn eigen gedachten en wat ik nog wist van de boeken de vragen beantwoord. En toen ontving ik zowaar de 4e reeks aan vragen. De antwoorden van de vragen stonden hierbij zowaar in de mail zelf.

Tim: De voorrondes gingen je dus vrij gemakkelijk af. Maar wat vond je van de laatste aanwijzing?
Freya: Google dit op en wees bij de ingang om 14:00 op zaterdag 19 november. Ik had het nog maar niet ge-googled er vanuit gaande, dat het resultaat een site zou zijn met een doolhof. Verbaasd stond ik dan ook toen ik op het forum van FantasyWereld.nl las, dat de deelnemers werkelijk naar een plaats in Nederland moesten reizen. Op dit moment ben ik gaan twijfelen over de verdere deelname. Nog altijd was niet bekend wat de prijs zou zijn. Omdat het een prijsvraag van een uitgeverij was, zou het allemaal wel te vertrouwen zijn, maar toch reis je niet gauw naar een plek toe, als dit via je mail wordt verzocht. Wel was de plek waar we naar toe moesten, Ruinen, relatief dichtbij voor mij. Dat weekend zou ik in Friesland zijn en was ik in principe 45 min. bij Ruinen vandaan. Ik heb het allemaal nog overlegd en er werd mij ten zeerste aanbevolen om te gaan en dus heb ik mijn broer meegenomen en ben gegaan.

Tim: Hoe vond je de ontvangst bij Park Oikos? Wat was je eerste indruk?
Freya: Van tevoren had ik bedacht dat er waarschijnlijk niet zo heel veel mensen zouden zijn, aangezien het voor de meeste mensen een eind rijden is, maar er waren meer mensen als ik had gedacht. Er liepen kinderen in kostuum, buiten werd er vlees gebakken. Een ontzettend leuk idee vond ik het wel.

Tim: Toen was het tijd voor de finale. Hoe heb je deze ervaren?
Freya: Het gebeuren begon met het drinken van drakenbloed. Daarna werden er twee liedjes gezongen door de kinderen van het koor. Ik heb me op dat moment goed geconcentreerd op de tekst, op zoek naar verborgen aanwijzingen. Vervolgens werd er een praatje gehouden over de zoektocht. Zo gingen mijn broer en ik op zoek. We hadden geen idee waar we naar zochten. En ergens zag ik ook het probleem met de runen, want hoe zagen die runen eruit? Al gauw kwamen we iemand tegen, die riep dat er veel dingen te vinden waren tussen de planten. En inderdaad vonden we daar wat. In het bloemenperkje rechts stond tussen de planten een bakje met stenen. Daar vonden we de eerste letter. Ietwat onduidelijk te lezen, vormde het een ‘O‘. Op zoek naar de volgende letter. Kinderen die op en aan liepen, zeiden alleen iets over dat je niet met kruiden aan moest komen bij de slager. Geen idee waar ze op doelden. Doorlopen dan maar en goed om me heen kijken. In een prullenbak lagen weer steentjes, dus vervolgens heb ik echt elke prullenbak gecontroleerd op stenen. Toen liepen we een klein beetje dood. Er was een kleine omheining rond een plek waar geiten rondliepen. Daar liepen ook mensen rond te zoeken en dus gingen we daar ook maar kijken. Een beetje glurend in de hutjes, zochten we naar steentjes. Daar was de derde letter, maar nog steeds zag ik niet wat ze wilden weten.

Erfenis

Er renden mensen door het park en ik had echt geen idee waar we nu heen moesten. Uiteindelijk dacht ik dat er met de slager wel eens de persoon bij de ingang kon worden bedoeld. Dus daar maar heen en ik vroeg de man of hij de bedoelde slager was. Hij was het misschien wel, maar daar kreeg ik geen antwoord op. Toen hebben we de ingang naar links genomen. Doorlopen naar achteren waar weer een stel kinderen stonden. Die verwezen ons gelukkig naar een volgend steentje. Bij de bosrand moest er wat te vinden zijn. Daar zijn wij naar toe gelopen en zo vonden we het vierde steentje. Nog steeds werd me niet duidelijk wat het woord zou moeten zijn. Ik zag het niet echt zitten verder.
We kwamen langs een vrouwtje en toch maar weer vragen of die nog wat wist. Achter haar stond een huisje en blijkbaar hadden de oude bewoners daar veel spullen achtergelaten. Een kijkje waard dus en een vijfde steentje werd gevonden! Nog steeds kon ik me geen enkel woord bedenken. Dus ik besloot maar naar de waarzegster te gaan en die om een tip te gaan vragen. Bij de waarzegster legde ik de stenen op de tafel neer en zij zei dat ik alle letters had om het woord te vormen. En het woord bleek Sloan te zijn. Ze gaf me de volgende vraag en zei dat er twee mensen voor mij waren, die de vraag al hadden gekregen. Het leek me dat ik weinig kans had.

De vraag was; wanneer is de volgende drakenvergadering in dit park. Ik had de website doorgelezen en ik wist dat de drakenvergadering 30 jaar duurde. Ook wist ik dat er eens in de 300 jaar een drakenvergadering was. Ik wist alleen niet wanneer deze vergadering begonnen was. Het antwoord op de vraag zou te vinden zijn op het bord bij de ingang van het park en dus begon ik maar met rennen. Ik liep het bord voorbij naar de ingang van het park en dus moesten we weer een eindje terugrennen. Daar stond het hele verhaal en gelukkig ook het jaartal. Rekensommetje uitvoeren en daar was het antwoord. 2340. Terug naar de waarzegster. Daar aangekomen stond er weer een rij. Zou er iemand al in de rij staan met het antwoord? Uiteindelijk mocht ik de tent in en zei ik het antwoord. Direct kreeg ik te horen dat ik de eerste was en dat ik dus gewonnen had. In eerste instantie stond ik gewoon verbaasd. Ik had helemaal niet verwacht dat de anderen langzamer zouden zijn als ik was, aangezien ik diverse mensen had zien rennen, terwijl ik alleen bij de laatste vraag heb gerend. Het was even wachten op de rest van de deelnemers en ook bleef even onduidelijk waar ik moest gaan staan. Uiteindelijk mocht de kist opengemaakt worden en daarin lag een blauw drakenei.

Inwoners van Park Oikos

Tim: Je hebt de zoektocht gewonnen, maar wat heb je nou precies gewonnen?
Freya: De uitgever kwam naar voren en die feliciteerde mij met het winnen van de prijs. Een reis naar Agalesia zou ietwat moeilijk zijn en daarom was hij op zoek gegaan naar een alternatief. Bij Londen echter was er een attractiepark met diverse drakenattracties en daar zou hij mij als winnaar heen sturen. Ik was echt helemaal blij. Ik ben nog nooit in Londen geweest en dit leek me dan ook ontzettend leuk! Uiteindelijk blijkt het om het park; Chessington World of Adventures te gaan.

Daar zou ik met 2 anderen heen gaan met het vliegtuig en een hotel wordt ook betaald. Ook kreeg ik het boek Erfenis overhandigd. Daar was ik ook ontzettend blij mee, aangezien ik het boek nog niet had. Ik werd nog met het ei, het boek en natuurlijk mijn behulpzame broer op de foto gezet en vervolgens hebben twee kranten mij nog geïnterviewd. Waarschijnlijk ga ik ergens in mei naar Londen toe, aangezien het dan weer wat mooier weer is. Ik ben in elk geval erg blij met het winnen van de prijs en vind dat het een mooie passende prijs is. Zoiets had ik van tevoren niet verwacht te winnen.

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties