BoekenBoekachtergrondDe oorsprong van de Gothic Novel door Kevin Valgaeren

De oorsprong van de Gothic Novel door Kevin Valgaeren

-

De oktobermaand (met Halloween als klap op de vuurpijl) leent zich heel goed voor ongegeneerd griezelen. Op verschillende plekken worden horrorevenementen en Fright Nights georganiseerd en ook thuis kun je jezelf lekker bang maken met griezelige tv-series en films. Uiteraard zijn ook boeken ideaal om jezelf te verliezen in een gruwelijk spannend verhaal. Dat deze traditie van duistere horrorverhalen al lang bestaat onderzocht thrillerauteur Kevin Valgaeren al een hele tijd geleden voor ons.

Kevi studeerde Westerse Literatuur aan de K.U.Leuven en specialiseerde zich in de gothic novel en de duistere verhalen uit de Angelsaksische en Nederlandse literatuur van de 19e eeuw. Hij is zelf de bekroonde auteur van gothic novels als De Ziener en Blackwell en schreef voor FantasyWereld een vierdelig essay over de oorsprong van de gothic novels. Wil je meer te weten komen over de achtergrond van verhalen als The Castle of Otranto, Frankenstein en Dracula, lees dan vooral deze artikelreeks:

De geschiedenis van de Gothic Novel

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Delen

Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties