BoekenBoekachtergrondDé fantasytoppers van het najaar van 2016

Dé fantasytoppers van het najaar van 2016

-

 

De zomer is nog niet eens voorbij of de nieuwe najaarsaanbiedingen van uitgeverijen staan alweer voor de deur. En daar staan weer heel wat interessante titels in! In dit artikel een greep uit de vele fantasyboeken die de komende maanden staan te verschijnen. Wat ons betreft mag die zomer nog wel even duren, maar met deze boeken is dat vooruitzicht op een herfstachtige dag met een dekentje en een kop thee ook nog helemaal niet zo verkeerd

We hebben bewust enkele grote namen even achterwege gelaten, omdat anders het artikel vol zou staan met boeken die iedereen al kent. Zo zijn we vast niet de enigen die niet kunnen wachten tot boeken als Het Zwaard van het Noorden (Luke Scull), De Geheimen van de Nar (Robin Hobb) of Triomf van de Dwergen (Markus Heitz) uitkomen. Of YA parels als De koningin & De favoriet (Kiera Cass), Bibliotheek der zielen (Ransom Riggs) en De Angstaanjager (Michael Grant). Met deze lijst willen we juist ook de wat onbekendere pareltjes benoemen.
 

The Cage – Megan Shepherd

Wat doe je als je wakker wordt en de wereld zoals je die kent is verdwenen? Vijf tieners, drie jongens en twee meisjes, worden wakker in een omgeving die ze niet kennen. Niemand weet waar ze zich bevinden en hoe ze er zijn gekomen. Samen proberen ze erachter te komen waar ze zijn en vooral hoe ze er weg kunnen komen. Maar wegkomen blijkt onmogelijk. Vanachter de zwarte ramen die zich overal in het landschap bevinden worden ze geobserveerd door de Kindred; buitenaardse wezens die hen vertellen dat de aarde niet meer bestaat. De vijf jongeren zijn de laatste overlevenden en hun belangrijkste taak is ervoor te zorgen dat de mensheid niet uitsterft…

Komt in september uit bij WPG Uitgevers.

Rode koningin – Victoria Aveyard

In de wereld van Mare Barrow hebben mensen zilver of rood bloed. Mare en haar familie zijn geboren als lage Roden, voorbestemd om de Zilveren elite te bedienen. Bovendien bezitten de Zilveren bovennatuurlijke krachten, waardoor ze zo sterk zijn als goden. Als haar beste vriend in het leger moet dienen zet Mare alles op alles om zijn vrijheid te winnen. Als het haar lukt om toegang te krijgen tot het koninklijk paleis komt ze oog in oog te staan met de koning. Hij ontdekt bij Mare een verborgen gave – een kracht waarover ze niet zou kunnen beschikken… Haar bloed is immers rood.

Komt in september uit bij Uitgeverij Cargo.

Lud-in-de-Mist – Hope Mirrlees

Nathaniel Chanticleer is een respectabel man die ontdekt dat zijn zoon verboden vruchten heeft gegeten. Meester Chanticleer bestuurt het pseudomiddeleeuwse stadje Lud, waar de burgers zo nuchter en prozaïsch zijn dat ze wildheid en fantasie hebben uitgebannen. Maar in het westen ligt Luds tegendeel; het verboden Feeënrijk, waaruit de vruchten zijn gesmokkeld die jongeren magisch aantrekken. Verslavend fruit, dat de verbeelding prikkelt en aanzet tot artistiek en bandeloos gedrag. Om zijn zoon te redden gooit Nathaniel zijn reputatie te grabbel.

Komt in september uit bij Uitgeverij Boekerij.

Vuur en As – Sabaa Tahir

Laia leeft met haar broer en grootouders onder het wrede regime van het Imperium. Wanneer haar broer wordt opgepakt wegens verraad, moet ze uit de schaduw treden. In ruil voor hulp bij het bevrijden van haar broer waagt Laia haar leven, door te spioneren op de grootste militaire academie van het Imperium. Daar ontmoet ze Elias, een elitesoldaat: de beste van zijn opleiding. Maar het enige wat Elias wil is ontsnappen aan het tirannieke regime. Beiden ontdekken al snel dat hun lot verbonden is – en dat de keuzes die zij maken het Imperium zullen veranderen.

Komt in oktober uit bij Luitingh Sijthoff.

Goddelijk 1: Vervloekt – Josephine Angelini

Als Helen Hamilton Lucas Delos voor het eerst ziet, denkt ze twee dingen: hij is belachelijk knap en ze kan hem wel met haar blote handen wurgen. Door een oude vloek voelen de twee een diepe haat voor elkaar. Maar soms is de liefde sterker en kunnen zelfs de goden niet voorkomen wat er gebeurt… Vervloekt is het adembenemende en onheilspellende eerste deel over een meisje dat afstamt van de oude Griekse goden en voorbestemd is een hoofdrol te spelen in een liefdestragedie.

Komt in oktober uit bij Luitingh Sijthoff.

De Nachtuilen – Jeroen van Unen

Tobias Durana stapt in het vliegtuig om in Engeland te gaan studeren. Maar in plaats van naar Londen vliegt hij naar een plek die hij absoluut niet kent: de Denari-eilanden. Hij treft er de excentrieke Rika, die hem vertelt dat zijn ouders vroeger van de eilanden zijn weggevlucht. Maar waarom of voor wie weet niemand. Intussen gelooft Louis Vega, de leider van de eilanden, dat Tobias een jarenlange strijd kan oplossen. Maar heeft Vega wel het beste met hem voor? En wat wil Tobias zelf?

Komt in oktober uit bij Luitingh Sijthoff.

Vuurpreek – Francesca Haig

Ze werden samen geboren en ze zullen samen sterven. Een sterke Alfa-tweelinghelft en een gemuteerde Omega – het enige wat ze delen is het moment van hun dood. De Omega’s leven in afzondering, door hun familie verstoten zodra hun mutatie duidelijk wordt. Gedwongen om gescheiden te leven worden ze wreed onderdrukt door hun Alfa-tweelingbroer of -zus. De Alfa’s vormen de elite. Zodra hun zwakkere tweelinghelft is verbannen, zijn ze vrij om een bevoorrecht en veilig leven te leiden terwijl hun Omega-wederhelft ver uit hun gedachten is. Cass en Zach zijn aan de buitenkant allebei volmaakt: geen ontbrekende ledematen, geen zichtbare Omega-mutatie. Maar Cass heeft een geheim, en niets zal Zach tegenhouden om dat te ontsluieren.

Komt in oktober uit bij A.W. Bruna.

Out there – Manon Spierenburg

Vijf jongeren en één volwassene worden wakker in een vreemd oerwoud. Hebben ze soms een vliegtuigcrash overleefd? Maar waar zijn de brokstukken dan? Ze trekken door het woud, op zoek naar antwoorden. De 12-jarige Olivia heeft het onheilspellende gevoel dat ze iets belangrijks over het hoofd zien. Wie is bijvoorbeeld de vrouw die telkens in haar herinneringen opduikt? En hoe komt het dat ze elkaar kunnen verstaan, terwijl ze ieder een andere taal spreken? Langzaam begint het Olivia te dagen. Zijn ze soms… dood?

Komt in oktober uit bij Luitingh Sijthoff.

Naomi Novik – Ontworteld

Agnieszka’s volk vertrouwt op een kille tovenaar als beschermer tegen het gevaarlijke Woud. Maar deze man vraagt een enorme prijs: een jonge vrouw die hem tien jaar moet dienen, een lot dat haast net zo verschrikkelijk is als in het Woud terechtkomen. Het volgende keuzemoment nadert en Agnieszka is bang. Ze weet – iedereen weet – dat de tovenaar haar beste vriendin Kasia zal nemen: de mooie, sierlijke, dappere Kasia, die alles is wat zij niet is. Maar Agnieszka vreest de verkeerde dingen. Want het is niet Kasia die de tovenaar kiest…

Komt in novemberuit bij Luitingh Sijthoff.

 

Kate Prospero 1: Grijze Magie – Jaye Wells

In een maatschappij waarin magie even verslavend is als drugs, probeert de 28-jarige Kate Prospero makers en verspreiders van illegale ‘grijze’ magie achter de tralies te krijgen. Zelf kent ze die wereld maar al te goed: ze groeide op als het nichtje van een van de kartelbazen. Een nieuwe variant van grijze magie die tot moorden aanzet, betekent voor Kate de carrièrestap waar ze lang op heeft gewacht, maar als haar ex-vriend een van de verdachten blijkt te zijn zal ze haar relatie met hem en met grijze magie opnieuw moeten definiëren.

Komt in november uit bij Uitgeverij Fontein.

Wij zoeken redactieleden!

Wij zijn op zoek naar mede-fantasyliefhebbers die het leuk vinden om artikelen en recensies te schrijven over boeken, spellen en/of films/series! Interesse, of wil je meer weten over wat we te bieden hebben? Neem dan contact met ons op!

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Davey Cobben
Davey Cobben
Davey is de fantasywereld ingetrokken door grootheden als Terry Brooks, Raymond E. Feist en Robert Jordan. In de loop van de jaren verslond hij vele fantasyboeken, maar de epische fantasy blijft toch altijd een bijzondere plek in zijn hart hebben.

Meer van dit redactielid


Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je in voor de FantasyWereld nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws en onze winacties

Recente reacties