BoekenBoeken
Home Boeken Boekachtergrond 11 leestips om de zomer mee door te komen

11 leestips om de zomer mee door te komen

0
1246

De zomervakantie is begonnen en of je nu op vakantie gaat of lekker thuis blijft, je zult sowieso iets te lezen nodig hebben! FantasyWereld heeft daarom de 11 leukste boeken voor je uitgezocht om mee te nemen in het vliegtuig, te lezen op het strand of gewoon lekker de tijd mee te verdrijven tot de hittegolf voorbij is en het buiten weer wat beter te vertoeven is. (Neem ook vooral een kijkje op onze verschijningskalender in de FantasyWereld Boeken Databank)

 

11. De Tovenaars van Ooit – Cressida Cowell (Luitingh-Sijthoff)

We beginnen deze lijst met een tip voor de wat jongere lezers (al zullen de wat oudere lezers ongetwijfeld ook kunnen genieten van dit geniale verhaal). Cressida Cowell kennen we natuurlijk allemaal van haar Hoe tem je een draak-serie (verfilmd als How To Train Your Dragon) en De Tovenaars van Ooit is het eerste deel in haar langverwachte nieuwe serie. Het vertelt over de jonge Xar op zijn zoektocht naar magie en heeft alle ingrediënten van een echt Cowell-boek: humor, een fantasierijke wereld en treffende personages. En daarbij ziet hij er ook nog eens prachtig uit: echt een boek dat je in je kast wilt hebben staan!

 

Avatar
Marije behoort tot de Harry Potter-generatie en het is daarom ook niet gek dat de boeken over de tovenaarsleerling, die meteen haar eerste kennismaking met de wereld van fantasy waren, nog steeds haar lievelingsboeken zijn. Ondertussen heeft ze de rest van de fantasywereld ook ontdekt. Ze is dol op het lezen van young adult-boeken, dystopische verhalen, epische fantasy en eigenlijk alle kinderboeken waar ook maar een beetje magie in voorkomt.

GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here