Op FantasyWereld schrijven we vaak artikelen en recensies vanuit een neutraal standpunt. Via de FantasyWereld Blogs zullen de redactieleden van FantasyWereld persoonlijkere stukken schrijven waar we onze eigen verhalen willen vertellen. Een kijkje achter de schermen bij FantasyWereld en de avonturen in het dagelijks leven van onze redactieleden!
Shannara, vergeten klassieker? >> Lees de blog

Een serie die ik zelf een van mijn favoriete klassiekers beschouw is de Shannara-serie van auteur Terry Brooks. Deze Amerikaanse advocaat schreef met zijn Het Zwaard van Shannara een Amerikaanse tegenhanger van het Britse In de Ban van de Ring en behaalde daarmee een enorm commercieel succes. Zijn eerste trilogie inspireerde op zichzelf weer andere fantasy auteurs die we vandaag de dag nog met veel plezier lezen. Toch lijkt Brooks in het Nederlands zijn aantrekkingskracht te hebben verloren. Maar is dat wel zo?


7 stripboek verfilmingen waar we naar uitkijken in 2017! >> Lees de blog

Vorig jaar maakte ik een artikel over alle stripboekverfilmingen die in 2016 zouden uitkomen. Het werd een hele mooie lijst met films (Deadpool, Dr. Strange, Civil War, Suicide Squad, Bastman vs Superman) die dit jaar lastig te overtreffen zal zijn. Toch doen Marvel en DC natuurlijk hun uiterste best en brengen ze beide meerdere films uit. Laten we zien waar we dit jaar naar uit kunnen kijken!


De leukste spelletjes voor in de kerstvakantie >> Lees de blog

Wij van FantasyWereld zijn altijd wel in voor een spelletje, vooral nu de kerstvakantie eraan komt! Uiteraard is het helemaal prachtig als de spellen zijn gebaseerd op een fantasyboek (zoals de spellen uit dit artikel), maar er zijn natuurlijk nog veel meer toffe spellen te verzinnen. We hebben de leukste spelletjes voor jullie op een rijtje gezet, met fantasytintje, zoals je van ons gewend bent… 


Fantasy in de voorjaarsbrochures van 2017 >> Lees de blog

De voorjaarsbrochures van de uitgevers druppelen binnen en het is leuk om weer even vooruit te kijken naar wat er allemaal gaat verschijnen begin volgend jaar op het gebied van fantasy. Kijken jullie met ons mee naar onze selectie van de voorjaarsbrochures van uitgevers met de meeste fantasy om naar uit te kijken?


Verfilmde kinderboeken in de Kinderboekenweek! >> Lees de blog

De Kinderboekenweek staat natuurlijk vooral in het teken van kinderboeken, maar omdat er de laatste tijd zo veel verfilmingen van leuke kinder- en jeugdboeken verschijnen, leek het ons leuk om deze Kinderboekenweek niet alleen kinderboeken in het zonnetje te zetten, maar ook verfilmingen van kinderboeken! Er staan de komende maanden namelijk weer heel wat leuke boekverfilmingen in de planning, dus zocht FantasyWereld uit welke films absoluut een bioscoopbezoekje waard zijn als je (net als wij) dol bent op kinderboeken met een vleugje magie!


Verslag YALfoort 2016 >> Lees de blog

Afgelopen weekend vond in Amersfoort de allereerste editie van het nieuwe young adult-festival YALfoort plaats, en natuurlijk was FantasyWereld erbij! Er was helaas maar één echte fantasy-auteur aanwezig (Laure Eve, bekend van het onlangs uitgegeven De Graces), maar toch bleek het uiteindelijk een geweldige dag vol interessante interviews en leuke activiteiten! Recensente Marije geeft een kort verslag van wat er allemaal te beleven was op YALfoort.


Engels of Nederlands? >> Lees de blog

Ik heb iets te bekennen: op de middelbare school vond ik lezen stom. Nee, dat is eigenlijk niet helemaal waar. Ik vond het lezen van Néderlandse boeken stom. Iedereen kent het wel: die verplichte leeslijst waarbij je verschillende hoogstaande literaire werken van diverse auteurs uit allerlei tijdperken moest lezen om vervolgens peentjes te zweten bij je mondeling. Ik vond er helemaal niks aan. Die Nederlandse auteurs zijn niet goed wijs, dacht ik. Alle onderwerpen waren zo moeilijk en alles had een driedubbele betekenis, ik vond het maar overdreven gedoe. Voor Engels mochten we veel leukere boeken lezen, en ik kwam al snel tot de conclusie dat Engelse boeken véél beter moesten zijn dan Nederlandse. Vertalingen, daar deed ik ook niet meer aan. In het Nederlands lezen is namelijk heel stom. Had ik het even mis…


Releaseparty Harry Potter and the Cursed Child >> Lees de blog

Velen van jullie zullen het vast al gehoord hebben: Harry Potter and the Cursed Child is vorige week uitgebracht. Het gaat hier niet om een achtste boek, maar om een nieuw deel in de wereld van Harry Potter dat tot nu toe alleen te zien zal zijn als toneelstuk in Londen. Wie niet naar Londen kan om het stuk te zien, kan nu gelukkig wel het script lezen. Donner, de leukste boekwinkel van Rotterdam, organiseerde vorige week een heuse releaseparty voor het boek en FantasyWereld was daarbij! Lees hier ons verslag!


Fantasy in de najaarsbrochures 2016 >> Lees de blog

De najaarsbrochures druppelen binnen en het is leuk om weer even vooruit te kijken naar wat er allemaal gaat verschijnen tot en met het einde van dit jaar (en een beetje begin volgend jaar) op het gebied van fantasy. Kijken jullie met ons mee naar onze selectie van de najaarsbrochures van uitgevers met de meeste fantasy om naar uit te kijken?


Verslag YALFest 2016 >> Lees de blog

Op 24 april werd de eerste editie van YALfest georganiseerd in de Winkel van Sinkel in Utrecht! FantasyWereld was uitgenodigd voor de speciale persconferentie op vrijdag (dat verslag hebben jullie al kunnen lezen) maar recensenten Marije en Denise hadden als echte YA-fans natuurlijk ook allang hun kaartjes in de pocket. Vandaag zal Denise jullie vertellen hoe deze dag verliep.


1 2 3 Volgende › Laatste »