Kerst is de perfecte tijd van het jaar voor fantasyliefhebbers. Misschien hoef ik je wel helemaal niet te overtuigen en ben je net als ik (Denise). Dan loop je nu al weken in je kersttrui, bak je kerstkoekjes, en probeer je telkens de kat een kerstmuts op te zetten om er een schattige foto van te maken voordat het beestje alweer gevlucht is. Maar, misschien heb je stiekem wel een hekel aan kerst. Terwijl dat helemaal niet nodig is. Ik vind kerst namelijk de leukste tijd van het jaar, zéker als liefhebber van fantasy. En ik ga je nu uitleggen waarom.


Waarom kerst perfect is voor liefhebbers van fantasy

ronsweaterJa, kerst is natuurlijk hartstikke commercieel. Je kunt geen reclameblok overleven zonder dat er perfecte Prodentgezinnetjes aan het gourmetten zijn terwijl er helemaal niemand ruziemaakt. Jij en ik weten prima dat het er ‘in het echt’ wel anders aan toe gaat. Je moet verplicht met je (schoon)familie aan tafel en alle familieleden willen weten hoe het gaat met je studie of je werk, en of je nou al een vriend(in) hebt, of wanneer jullie gaan trouwen. Om de kriebels van te krijgen. En als je pech hebt, krijg je die ook nog eens letterlijk in de vorm van een vreselijke kersttrui á la Ron Wemel…

Zo is Ron in de eerste Harry Potter-film helemaal niet blij met dit kerstcadeautje van zijn lieve moedertje, terwijl Harry dolgelukkig is dat hij eindelijk een cadeautje krijgt. En hier komt fantasy om te hoek kijken. Kerst is namelijk prima dragelijk te maken met ónze favoriete boeken en films. Let maar eens op:

 

  Heel veel leuke films hebben drie delen

Kijk maar naar Star Wars Episodes IV, V en VI. Of The Lord of the Rings. En sinds vorig jaar: The Hobbit. Drie films, dat is dus perfect voor de feestdagen! Op Kerstavond kijk je het eerste deel, op Eerste Kerstdag deel twee, en het laatste deel komt dan op Tweede Kerstdag. Dan heb je mooi wat om naar uit te kijken tijdens je saaie dinertje. En heb je niks gepland tijdens de feestdagen? Des te meer films voor jou.

 

  Fantasyfilms geven je een echt kerstgevoel

Kijk maar eens naar Harry Potter. Het is er altijd wel een keer kerst (vooral in de eerste films) en dáár is het pas echt gezellig. En je hebt gegarandeerd sneeuw gezien met deze films. Al vind je er zelf niks aan, het (uit)kijken naar deze films moet je toch een warm gevoel van binnen geven! Zelfs The Grinch is ooit ontdooid…

 
starwarsnl

  Rond kerst komen er vaak leuke films in de bioscoop

Dat kerst commercieel is, wisten we al. Dit is dus de perfecte tijd van het jaar om kaskrakers uit te brengen. Gelukkig komen er wel altijd héle leuke films uit rond de kerstdagen! Vroeger gingen mijn ouders en ik bijvoorbeeld altijd op eerste kerstdag naar de bioscoop. Misschien krijg je je familie wel enthousiast om met z’n allen naar The Force Awakens te gaan?

 

Verlanglijstjes!

Natuurlijk zijn cadeautjes niet het belangrijkst, maar je kunt prima voorstellen om met je familie of vrienden lootjes te trekken. Op je verlanglijstje zet je alleen maar leuke boeken en dvd’s of leuke merchandise met gedetailleerde instructies waar ze gekocht kunnen worden, en jij kunt weer even vooruit. Snapt je familie echt niks van fantasy? Speel het op safe en vraag een cadeaubon, dan kan je lekker zelf wat uitzoeken.

 

kattenkerst

Kersttruien

Ik had het er net al over. De foute kersttrui is weer helemaal in. Je wordt ermee doodgegooid in de H&M, maar, je kunt ze tegenwoordig ook in allerlei fantasymotiefjes krijgen. Speur het internet maar eens af, je zult versteld staan. Pokémon, Star Wars… alles is te krijgen. Dus nu kan je toepasselijk en sfeervol gekleed gaan, én ook nog eens je favoriete films of series promoten. Win win!

Fantasievolle kerstdagen!

Dus, trek je Yoda-kersttrui aan, gooi na je verplichte etentjes lekker The Lord of the Rings in de dvd-speler en maak het gewoon zelf gezellig. Je kunt de feestdagen zo fantasievol maken als je zelf wilt.

Hoe gaan jullie kerst vieren? En wat staat er op jullie verlanglijstjes? We zijn benieuwd!

 
Reacties op: Waarom kerst perfect is voor liefhebbers van fantasy

Jouw mening: