Olde Heuvelt, Thomas

Thomas Olde Heuvelt (1983) is een jonge, Nederlandse auteur van romans en verhalen in de fantastische sfeer. Zijn werk valt in te delen onder magisch-realisme, fantasy en spanning, en heeft vaak een humoristische en emotionele inslag. BBC Radio noemde Thomas ‘One of Europe’s foremost talents in Fantastic Literature.’

Zijn verhaal ‘De jongen die geen schaduw wierp’ won met overtuigende voorsprong de prestigieuze Paul Harland Prijs, voor beste Nederlandstalige fantastische verhaal. In november 2010 verschijnt het als ‘The Boy Who Cast No Shadow’ in PostScripts, de prijswinnende anthology-series van het Britse P.S. Publishing.

Thomas’ derde roman Leerling Tovenaar Vader & Zoon betekende in 2008 zijn definitieve doorbraak. ‘LTV&Z heeft Olde Heuvelt op de kaart gezet,’ schreef Metro. Zijn verhalen verschenen in vele anthologieën en magazines in Nederland, België en sinds 2010 ook in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Zijn eerste twee romans PhantasAmnesia (2004) en De Onvoorziene (2002) zijn gepubliceerd door Intes International.

Thomas, geboren Nijmegenaar, woont in ‘s Hertogenbosch. Hij schrijft het liefst in rustige cafetjes, vliegtuigen, bubbelbaden, of Thailand.

Boeken van deze auteur:
     


Opmerkingen

Geef een reactie