Mott, Jason

Jason Mott studeerde poëzie en literatuur aan de University of North Carolina. Zijn gedichten werden in diverse literaire tijdschriften en dichtbundels gepubliceerd, wat hem een nominatie voor de Pushcart Prize Award opleverde, een prestigieuze literaire prijs die aan onder anderen John Irving en Raymond Carver werd toegekend.

De Teruggekeerden is zijn prozadebuut. Hoe bijzonder dit boek is, blijkt uit het feit dat alleen op basis van het ongecorrigeerde manuscript een bidding war uitbrak over de filmrechten. Uiteindelijk won Plan B, de productiemaatschappij van Brad Pitt, die in samenwerking met de televisiezender ABC de tv-serie Resurrection ontwikkelt. De serie zal eind 2013 in de VS worden uitgezonden.

Het intrigerende thema van De Teruggekeerden is, zo zegt Jason Mott zelf, voortgekomen uit een droom waarin hij thuiskwam en zijn moeder aan de keukentafel trof, waarna een uitgebreid gesprek volgde. Zijn moeder was toen al twaalf jaar dood, maar in zijn droom was ze zijn leven weer binnen gestapt alsof er niets gebeurd was, en dat liet hem niet meer los.

Boeken van deze auteur:
 


Opmerkingen

Geef een reactie