Kerr, Katherine

Katharine Kerr is in 1944 geboren in Cleveland, Ohio, in een gezin dat zichzelf eerder als Engelsen-in-ballingschap beschouwde dan als Amerikanen. Alsof dit nog niet erg genoeg was, verhuisde het jonge gezin naar Santa Barbara, Californië.

Als jeugdig honkbalfan reageerde Katharine vol afgrijzen op het nieuws dat die staat nog geen vooraanstaande honkbalteams had; de Giants en de Dodgers waren er nog niet. Haar tweede reactie was van een nog groter afgrijzen toen ze erachter kwam dat in Zuid-Californië de stranden belangrijker zijn dan boeken. Ze nam zich stellig voor zo snel mogelijk te vertrekken.

Deze belofte deed ze gestand in 1962 door te verhuizen naar de San Francisco Bay Area, waar ze nu in San Francisco zelf woont. Sindsdien heeft ze deze staat alleen nog verlaten om haar familie in Engeland te bezoeken.

Nadat ze haar studie aan de Stanford University halverwege de jaren zestig had afgebroken om mee te doen aan studentenopstanden, heeft ze een aantal slecht betaalde baantjes gehad, onder andere als manusje van alles op een postkantoor. In deze tijd las ze zoveel mogelijk op het gebied van klassieke archeologie en literatuur, de middeleeuwse en vroegmiddeleeuwse geschiedenis en moderne romans.

In 1973 trouwde ze haar jeugdvriend Howard Kerr. In 1979 kreeg Katharine van een vriendin een cadeau dat later bestempeld werd als het noodlottige geschenk, haar eerste fantasyrollenspel. Zowel het spel als het hele gebied van de fantasy boeiden haar dermate dat ze artikelen voor speltijdschriften begon te schrijven. Bovendien was ze een tijd lang redactieassistente bij het tijdschrift Dragon en leverde ze bijdragen aan spelmodules voor TSR, Inc, en Chaosium.

Boeken van deze auteur:
     


Opmerkingen

Geef een reactie