Eddings, David

David Eddings werd geboren in Washington en groeide op in de buurt van Seattle. Nadat hij in 1949 afgestudeerd was, werkte hij gedurende een jaar voor hij verder ging studeren. Hij studeerde drama en Engels.

Tijdens zijn studies werkte hij parttime bij een kruidenier voor hij bij Boeing ging werken. Daar leerde hij zijn latere vrouw Leigh kennen. Zij had gevlogen in de Royal Air Force en was een getalenteerde kok en visser. Hij gaf vele jaren les, maar nam uiteindelijk ontslag. Hij verhuisde naar Denver en zocht werk bij een kruidenier. Hier begon hij te schrijven aan zijn eerste roman.

Eddings merkte dat het fantasygenre veel mogelijkheden bood toen hij in een boekenwinkel een boek van Tolkien in handen had en merkte dat het al de 73ste druk was. Hij begon aan zijn kronieken van Belgarion te schrijven. Met de hulp van zijn vrouw Leigh Eddings schreef hij sindsdien vele fantasyboeken. Haar input is vooral belangrijk om vrouwelijke personages te tekenen, de reden waarom ook haar naam op vel van zijn boeken staat.

Boeken van deze auteur:
     


Opmerkingen

Geef een reactie