Anderson, Kevin J.

Kevin J. Anderson (Oregon, Wisconsin, 1962), van oorsprong technisch schrijver, verkocht zijn eerste verhaal Luck of the Draw in 1982 aan het tijdschrift Space & Time. Tot 1992 schreef hij meer dan honderd korte verhalen en artikelen voor een groot aantal SF-tijdschriften. In 1992 verscheen zijn eerste roman, Resurrection, Inc., waarin elementen van de nabije toekomst-roman en het horrorgenre samengevoegd werden.

Hoewel hij niet de naamsbekendheid heeft van meer illustere collegas, is Kevin Anderson een van de bestverkopende SF-auteurs van dit moment. Wereldwijd zijn er meer dan elf miljoen van zijn boeken in druk. Naast zijn solowerk is Anderson bekend om zijn seriewerk. Hij schreef verscheidene delen in de Star Wars-reeks, waarvan de ook in Nederland verschenen Jedi Academie-trilogie een wereldwijde bestseller werd.

Ook schreef hij drie boeken in de X Files-serie, waarvan Ground Zero door de lezers van het Britse SF-blad SFX werd verkozen tot de beste SF-roman van 1995. Ruins kwam terecht op de bestsellerlijst van de New York Times, waar het gekroond werd tot beste SF-roman van 1996.

Daarnaast is hij al vele jaren succesvol als auteur van comics voor de Star Wars-, Predator- en X Files-reeksen. Zijn laatste project heeft wereldwijde aandacht getrokken: samen met Brian Herbert (zoon van) schreef hij een trilogie die de geschiedenis voorafgaand aan Frank Herberts Duin-sage uitwerkt.

Boeken van deze auteur:
     


Opmerkingen

Geef een reactie