Met haar blauwe haar, sjofele kleding en het dikke dossier in haar handen is de vijftienjarige Zoe een aparte verschijning. Als ze op een middag een bankgebouw binnenwandelt houdt de bewaker haar dan ook meteen in de gaten. Zoe heeft niets in de bank te zoeken, maar probeert wat tijd te doden omdat ze niet terug wil naar het tehuis waar ze woont. Dan wordt de bank opeens overvallen en wordt de knappe vreemdeling met wie ze net nog had staan flirten, doodgeschoten…


Vega Jane (15) heeft haar hele leven in het bitterbos gewoond, het was het enige wat kende. Haar was daarnaast ook altijd verteld dat er buiten het bitterbos en het levensgevaarlijke moeras niets bestond. Maar ze ontdekte dat haar leven gebaseerd was op leugens en probeerde de waarheid over zichzelf en bitterbos te ontdekken. Daarmee bracht ze haar leven in gevaar en nu is ze samen met haar beste vriend Delph en hond Harry 2 het moeras ingevlucht. Vega is er van overtuigd dat er iets bestaat voorbij het moeras en wil daarnaartoe om eindelijk vrij te zijn. Maar om zover te komen moet ze eerst, samen met haar vrienden, het moeras zien te overleven.


Na jaren van honger en pijn is de jonge Maresi Enresdotter naar het Rode Klooster gevlucht, een toevluchtsoord op een afgelegen eiland waar mannen niet mogen komen. Daar leeft ze een veilig en beschut leven als novice, wachtend tot ze te horen krijgt wat haar taak in het leven zal worden. Als het aan Maresi zelf ligt, zal het iets met boeken zijn, want ze doet niets liever dan tijd doorbrengen in de bibliotheek, waar ze alles leest over de geheimen en mysteries van het eiland. Maar als er op een dag een nieuwe novice naar het eiland komt, wordt Maresi’s leven overhoop gegooid en blijkt dat de toekomst iets heel anders voor haar in petto heeft…


Het tweede deel van De Castlefest kronieken speelt zich, als vanzelfsprekend, weer af op één van onze lievelingsfestivals. Het festival van 2015 werd in deze serie ruw verstoord door de komst van de demon Azoëllos. De tijd leek toen stil te staan en er doken allerlei vreemde wezens op die rechtstreeks uit films en series leken te komen. De demon transporteerde een groep festivalgangers naar een ander tijdperk, waar zij nu gevangen zitten. Kunnen zij in dit tweede deel het oude festival redden? En zou het festival van dit jaar wat rustiger verlopen?


Leo is een vriendelijke en edele ridder die niet van vechten houdt. Dat laat hij aan de andere ridders over. Hij zit liever op z’n dooie gemak ergens een boekje te lezen. Zijn vader en moeder vinden dat maar niets, een ridder hoort volgens hen te vechten. Wanneer ze in een tijdschrift lezen dat er een drakentemmer gezocht wordt, sturen ze Leo erop af. Hij heeft er geen zin in, maar zijn ouders zijn vastbesloten. Met een splinternieuw schild en zwaard gaat Leo met zijn trouwe paard Grijsje daarom toch maar op drakenjacht.


De voorjaarsbrochures van de uitgevers druppelen binnen en het is leuk om weer even vooruit te kijken naar wat er allemaal gaat verschijnen begin volgend jaar op het gebied van fantasy. Kijken jullie met ons mee naar onze selectie van de voorjaarsbrochures van uitgevers met de meeste fantasy om naar uit te kijken?


Al van jongs af aan hebben de zussen Scarlett en Donatella de prachtigste verhalen gehoord over het mysterieuze festival Caraval en zijn nog mysterieuzere leider Legende. Hun oma zou er een keertje naartoe zijn geweest en weet de twee te fascineren met de fantastische avonturen die ze daar heeft meegemaakt. De verhalen leiden hen af van hun vreselijke leven met hun agressieve vader. Nadat hun moeder jaren geleden van de ene op de andere dag verdween, is hij veranderd van een lieve vader in een boeman. Hij straft de twee voor elkaars daden en de zussen zijn doodsbang voor wat de toekomst hen zal brengen.


De Amerikaanse sciencefiction- en fantasyschrijver Jack Vance (1916-2013) heeft over de hele wereld fans verworven. Een van deze liefhebbers, Koen Vyverman, is samen met John Vance (de zoon van), bezig aan een fantastisch project om alle verhalen van Jack Vance opnieuw in omloop te brengen, zowel de originele versies als de Nederlandse vertalingen. Dit wordt gedaan onder de vlag van Spatterlight. Sciencefiction liefhebber Jos Lexmond sprak Koen en vroeg hem naar alle ambitieuze plannen en wat we allemaal kunnen verwachten. Het moge duidelijk zijn, fans van Jack Vance kunnen de komende tijd hun hart ophalen!


Stel, je past een middag op het zoontje van een vriendin. Dat gaat redelijk goed, totdat die schattige kleuter begint te krijsen, te slaan en met spullen te gooien. Hij wil geen middagdutje, hij wil geen hapje eten en hij wil al zeker geen knuffel. Je weet niet wat je overkomt: hoe krijg je het op een gepaste manier voor elkaar om hem te kalmeren? In deel 3 van De Anderen staan de Terra Indigene (de oorspronkelijke aardbewoners) voor dezelfde vraag. Hoewel er een fragiele verstandhouding is, beginnen de mensen zich steeds meer als verwende kinderen te gedragen. Ze willen meer, altijd meer, maar wanneer is de maat vol en hoe grijp je in?


De twaalfjarige Thomas heeft de pech dat hij erg vreemde familieleden heeft. Zijn vader is een mislukte klusser die nooit wat afmaakt, zijn moeder heeft een zenuwtik en samen verzinnen ze absoluut absurde plannen. Terwijl ze daar mee bezig zijn, moet hij vaak op zijn irritante kleine zus passen. Dat rare kind loopt de hele dag rond met een lekkende plaspop die ze behandelt als een echte baby. Zelf de hond, Dodo, is verre van normaal te noemen. Het valt Thomas zwaar, maar hij weet zich prima te redden. Totdat er nieuwe buren komen. De nieuwe buren zijn rijk, ongemanierd en maken ruzie met de ouders van Thomas.