Live Action Role Play, oftewel LARP (soms ook wel LRP: Live Role Playing, waarin de nadruk meer op het verhaal en minder op de actie ligt), is een interactief rollenspel waaraan enkele tientallen tot soms zelfs honderden spelers tegelijkertijd in een verhaal meespelen. Alle spelers zijn bij het overkoepelende verhaal betrokken en de handelingen van de spelers zijn niet van tevoren vastgelegd, maar er zijn wel bepaalde richtlijnen. Elke speler heeft namelijk zelf een “personage” verzonnen en probeert naar de persoonlijkheid van dit personage te handelen binnen het verhaal. Spelers reageren op gebeurtenissen, waarbij bijna alle acties geïmproviseerd worden.

In deze sectie willen we geïnteresseerden meer vertellen over LARP in het algemeen en de verenigingen die LARP evenementen organiseren aan jullie voorstellen. Maar voor al wat meer ervaren spelers kunnen hun hart hier ophalen met artikelen die je helpen bij het maken en verfijnen van je personage, bijpassende kledij en accessoires en je helpen nieuwe ideeën op te doen.

 

larpevenementen  larpevenementen  knutselkamer

 

De wereld van LARP

Miniatuur Scrolls#1 Het maken van een LARP kostuum
In dit eerste artikel heeft Alexandra een paar tips voor jullie op een rijtje gezet om in de gaten te houden tijdens het maken van een kostuum voor een LARP evenement.
Ga naar het artikel >>
Quon#2 Op bezoek in Quon
Maurice Krabbendam maakte een verslag van een fantasievolle dag in de wereld van Quon, een grootschalig LARP evenement.
Ga naar het artikel >>

 
Reacties op: LARP overzichtspagina

Jouw mening: