Op FantasyWereld houden we geregeld interviews met mensen op alle verschillende posities uit de uitgeverswereld. Zowel auteurs, redacteuren, uitgevers, vertalers, vormgevers als boekverkopers vragen we naar hun huidige en toekomstige projecten en hun fantasyvoorkeuren.
Interview met Daniel Polansky - Lees het interview >>

De Amerikaanse schrijver Daniel Polansky schreef al enkele goed ontvangen boeken die zich afspelen in Laagstad, in Nederland verscheen bij Uitgeverij Q recentelijk voor het eerst deel 1: De Wreker van Laagstad. Zijn mix van epische fantasy, detective en crime elementen levert wereldwijd goede recensies op, dus wij waren erg blij dat we hem nu ook in een Nederlandse vertaling (van Nathalie Koch!) konden lezen. Hij was begin februari in Nederland om zijn boek te promoten. Een mooie kans om meer over hem te weten te komen!


Interview met Jeroen van Unen en Bo Vissers van BookVault - Lees het interview >>

Boekboxen zijn tegenwoordig helemaal hip en ook in Nederland begint er aardig wat keus te komen. Voor fans van fantasy is er nu ook een gespecialiseerde box op de markt gekomen via BookVault, opgericht door Jeroen van Unen en Bo Vissers. Deze maand verscheen de eerste box met het thema By the fire. We praten met de oprichters over wat een boekbox nou precies inhoudt en wat hun plannen zijn! Bovendien bekijkt Denise wat er nou precies in de eerste boekbox te vinden was.


Interview met Koen Vyverman – Spatterlight - Lees het interview >>

De Amerikaanse sciencefiction- en fantasyschrijver Jack Vance (1916-2013) heeft over de hele wereld fans verworven. Een van deze liefhebbers, Koen Vyverman, is samen met John Vance (de zoon van), bezig aan een fantastisch project om alle verhalen van Jack Vance opnieuw in omloop te brengen, zowel de originele versies als (voor onze markt) de Nederlandse vertalingen. Dit wordt gedaan onder de vlag van Spatterlight. Jos Lexmond van het NCSF sprak Koen en vroeg hem naar alle ambitieuze plannen en wat we allemaal kunnen verwachten. Het moge duidelijk zijn, fans van Jack Vance kunnen de komende tijd hun hart ophalen!


Interview met Martijn Lindeboom en Martijn Adelmund - Lees het interview >>

Bij Luitingh waren ze in oktober helemaal in de horrorstemming met uitgaven als de Halloween Horrorverhalen bundel, samengesteld door Martijn Lindeboom en Max Havelaar met Zombies, een bewerking van Martijn Adelmund van het bekende Nederlandse werk van Multatuli. Wij spraken ze beide.


Interview met Tom Thys - Lees het interview >>

Voor onze Horror Themaweek interviewde we een Belgische schrijver die bekend staat om zijn duistere werk: Tom Thys. Afgelopen maand nog bracht hij zijn tweede verhalenbundel uit met horrorverhalen: Diabolik, een afspiegeling van onze duistere verlangens en onze verborgen obsessies. We vroegen hem naar zijn fascinatie rondom deze duistere thema’s en wat we nog meer van hem kunnen verwachten!


Interview met Femke Dekker - Lees het interview >>

Femke Dekker heeft inmiddels al twintig boeken op haar naam staan, van boekjes om mee te leren lezen in groep 3 en 4, tot spannende avonturen voor lezers vanaf 10 jaar, en magische YA romans. Vorige maand verscheen alweer het derde deel van de reeks Verhalen uit de Heksenkeet, die Femke samen met illustratrice Marieke Nelissen maakt. Later dit jaar verschijnt nog De Legende van de Vuurvogel, een magisch fantasy avontuur. De perfecte schrijfster dus om wat vragen te stellen tijdens onze Kinderboekenweek!


Interview met Heidi van der Vloet, mede-organisator van Imagicon - Lees het interview >>

In 2014 werd door een aantal enthousiastelingen Imagicon georganiseerd, een conventie door en voor fans van Science-Fiction, Comics, Horror en Fantasy. Het programma zat vol met paneldiscussies, kraampjes,  interessante gasten en  workshops en het werd zeer positief ontvangen. Op 15 oktober wordt Imagicon alweer voor de derde keer georganiseerd, met wederom een zeer vol progamma. Een mooi moment om een van de organisatoren van het eerste uur, Heidi van der Vloet, aan wat vragen te onderwerpen!


Interview met Kass Morgan - Lees het interview >>

Vorig weekend was Kass Morgan in Nederland! Kass is de schrijfster van de populaire trilogie De 100, waarin honderd jeugdgevangenen teruggestuurd worden naar de aarde, die na een nucleaire ramp onleefbaar geworden is. Momenteel is Kass bezig met het afronden van een vierde boek dat zich ook afspeelt in de wereld van De 100: Rebellion. Wij mochten Kass wat vragen stellen (dankjewel Blossom Books!) wat een heel leuk interview opleverde!


Interview met Jürgen Snoeren - Lees het interview >>

Elk jaar wordt begin augustus Castlefest georganiseerd in Lisse. Op dit fantasyfestival kunnen fantasyliefhebbers hun hart ophalen en daar kunnen fantasyschrijvers dan natuurlijk ook niet ontbreken. FantasyWereld gebruikte dit moment om de schrijver van de nieuwste fantasysensatie Invocatie te interviewen. Dit is Jürgen Snoeren, die we natuurlijk nog kennen als uitgever bij Uitgeverij M/Mynx en later via zijn eigen uitgeverij Link, waar hij korte scifi- en fantasyverhalen publiceerde. Op CastleFest introduceerde hij Invocatie, zijn eerste fantasyboek. We spraken met hem over het schrijven van dit romandebuut en zijn ervaringen met de verschillende kanten van het schrijfvak.


Interview met Anderwereld-Magie - Lees het interview >>

Voor festivalgangers is het tweetal inmiddels misschien wel een bekend gezicht: Sebastiaan en Nine van Anderwereld-Magie. Met hun kraam vol tweedehands (en sinds kort ook nieuwe) fantasyboeken zijn ze op bijna elke fantasyfair aanwezig. Voor fantasylezers bieden zij dé kans om oude fantasyseries toch compleet te krijgen. Wij spraken met hen over hun passie voor fantasy en hun (web)winkel.


1 2 3 6 Volgende › Laatste »