9789048820412

Als Kennedy Waters na een avond stappen thuiskomt treft ze daar het levenloze lichaam van haar moeder Elizabeth aan. Op het eerste gezicht lijkt haar moeder te zijn overleden aan een hartaanval. Kennedy is er zo kapot van dat ze zich het liefst voor de rest van haar leven zou willen opsluiten in haar kamer. Maar als de tweelingbroers Jared en Lukas Lockhart op een avond haar leven binnenstormen en een geest neerschieten lijkt thuisblijven wel de laatst mogelijke optie. De geest stond namelijk op het punt Kennedy te vermoorden en ook de dood van haar moeder blijkt geen ongeluk te zijn geweest…
gastblogelsbeth

Elsbeth Witt vertaalde fantasyboeken als de Kronieken van de Onderwereld van Cassandra Clare en de Hush Hush-trilogie van Becca Fitzpatrick. Voordat ze deze opdrachten kreeg had ze echter nog niet zo veel ervaring met fantasy. In deze gastblog vertelt zij ons meer over haar ervaringen met het vertalen.
9789044737004

Wanneer Femke nieuwe buren krijgt, kan ze niet blijer zijn. Eindelijk wonen er kinderen in de straat met wie ze kan rondhangen! Daan en Iris, de twee kinderen van de nieuwe buren, blijken nog supercool te zijn ook, met hun speelkamer vol gitaren en spelletjes. Het enige nadeel is dat ze thuisonderwijs krijgen, en dat betekent dat Femke haar nieuwe vrienden helemaal niet voor kan stellen aan haar klasgenootjes. Dus bedenkt Femke een plan: ze gaat een feestje houden bij haar thuis en nodigt iedereen uit. Maar het wordt een feest met griezelige gevolgen…
9789023486831

Vier geleerde vrouwen gaan op expeditie naar gebied X: een afgesloten stuk land dat onbewoond is. Voor deze vier vrouwen zijn er nog elf expedities geweest die allemaal op een vreselijke manier afliepen: sommige expedities kwamen niet terug, leden moordden elkaar uit en sommige expeditieleden kwamen wel terug, maar stierven na hun terugkomst. In de twaalfde expeditie gaan een antropologe, een landmeter, een psychologe en een biologe naar gebied X toe.  Je volgt het verhaal van de biologe, een introverte maar slimme vrouw waarvan haar man meedeed aan de elfde expeditie, waarna hij als een schim van zichzelf terug kwam.
9789043522816

Er zijn zes jaar voorbij gegaan sinds Jonathan vermoord werd door Saric. De volgers van Jonathan zijn nu verdeeld in twee groepen: de Soevereinen en Onsterfelijken. Freyn is nog steeds de Soeverein van de Orde en heerst met ijzeren hand over haar rijk. Met haar leger van zwartbloeden wil ze de wereld zuiveren van zowel de Soevereinen als de Onsterfelijken. Omdat ze systematisch worden opgejaagd en gedood, zijn er nog maar zevenendertig Soevereinen over. Onder leiding van Rom leiden ze een verborgen en armoedig bestaan onder de stad. Wanhopig bieden de Stervelingen weerstand aan de tegenstander die steeds gewelddadiger wordt en een nieuwe bron van kwaad heeft aangeboord. Als de totale vernietiging onontkoombaar lijkt, moeten ze vertrouwen op hun geloof en de soevereiniteit die hen is toegezegd.
9789020674842

Nieuwe avonturen van een ridderpaard is alweer het tweede deel in de serie Arabesk van de auteur KNISTER, bekend van onder meer de Heksje Lilly-boeken. Het verhaal gaat verder waar het vorige deel is geëindigd: het tienjarige weesmeisje Ella en haar ridderpaard Arabesk hebben met hulp van de jonge monnik Urs op het grote riddertoernooi de gemene schildknaap van vorst Radbout Kneusneus van Duistergrim verslagen. Veel tijd om blij te zijn hebben ze echter niet, want de vorst is uit op wraak. Lukt het Ella, Urs, Arabesk en de onhandige ridder Rochus van Quinkenslag uit handen te blijven van Van Duistergrim, en tegelijkertijd ook nog eens Ella’s pleegmoeder Marta te bevrijden uit de kerkers van de gemene vorst?
9789048820016

Als fantasylezer kan ik het altijd wel waarderen als er in een boek iets zeldzamere bovennatuurlijke wezens voorkomen. De golem en de djinn van Helene Wecker is wat dat betreft een voltreffer: dit boek bevat er zelfs twee. Nu zaten er in de Gran Terre-saga van Tais Teng al meer djinns dan de hoofdpersonen lief was, maar behalve daar en in Alladin zijn deze vuurwezens niet zo gebruikelijk. Een golem zie je al helemaal niet vaak. In de Hebreeuwse legende worden ze van een homp klei gemaakt, die door een rabbijn leven wordt ingeblazen. Het resultaat is een handige, sterke dienaar, mits de golem niet zijn humeur verliest en alles om zich heen begint te vernielen…
9789022569764

De gevaarlijke vampier Samuel heeft in het vijfde boek, Toevlucht, de Ripper-moorden in Damons schoenen geschoven en Damon ziet niets liever dan zijn naam gezuiverd te worden van alle valse beschuldigingen. Stefan en Damon besluiten daarom om hun ruzie opzij te zetten om samen Samuel te ontmaskeren voor alle Londenaren. Langzamerhand komen ze erachter dat de bron van de haat en woede van hun aartsvijand zijn oorsprong vindt in hun eigen verleden en bij de vrouw die hun levens voorgoed veranderde: Katherine.Samuel is boos op de Salvatore-broers omdat hij denkt dat Katherines dood hun schuld is. Samuel speelt op Damons gevoelens voor Katherine in om hem in de val te lokken. Kan Damon zijn wraakzucht lang genoeg opzij zetten om helder te blijven denken?
interviewvink

Als er in je boekenkast wat fantasyboeken staan, is de kans heel groot dat je de naam Renée Vink ook wel een aantal keren tegen zult komen als je deze boeken openslaat. Als vertaalster van fantasytoppers als George R.R. Martin, Guy Gavriel Kay en J.R.R. Tolkien heeft zij ervoor gezorgd dat ook Nederlandse fans van hun prachtige verhalen konden genieten. Een goede reden om haar eens wat vragen te stellen over haar ervaringen!
9789051163339

De vijftienjarige Luca vraagt zich af of er niet meer in het leven zou moeten zijn dan zeurende ouders, huiswerk en school. Aan haar beste vriendin Nina heeft ze ook niets meer, want die heeft alleen nog maar oog voor haar vriendje. Maar dan hoort ze op het schoolplein de ringtoon van een mobieltje. Wanneer ze het telefoontje opneemt hoort ze een raspende mannenstem die smeekt om hulp. Luca krijgt geen kans om vragen te stellen, want plotseling is het stil. Is dit een flauwe grap of is het echt? En wat moet ze doen?