9789044737028

Na alle spannende gebeurtenissen in de zomervakantie is het voor de twaalfjarige Sara tijd om op een nieuwe school te beginnen. Ze kent nog maar erg weinig mensen in Stellamar, waar ze in de zomer met haar vader naartoe is verhuisd, en daarom is ze behoorlijk zenuwachtig voor haar eerste schooldag. Niet alleen vanwege de nieuwe meiden in haar klas, de nieuwe vakken en natuurlijk eventuele leuke jongens, maar ook vanwege haar gave… Het enige wat Sara wil is normaal zijn, maar de afgelopen weken is haar leven alleen maar abnormaler geworden. Sara ziet namelijk de geesten van overleden personen, en die kunnen af en toe knap lastig zijn!
9789490767617

Kim ten Tusscher is een schrijfster die hard aan de weg timmert. Na haar debuutroman Hydrhaga schreef ze de Lilith-trilogie en in april kwam ze met Jager, het eerste deel van haar nieuwe tweeluik Jager & Prooi dat zich in dezelfde wereld afspeelt, maar dan decennia eerder. Inmiddels zijn Hydrhaga en Gebonden in Duister bovendien naar het engels vertaald. Daarnaast blogt ze over schrijven (ook voor FantasyWereld), jureert ze geregeld verhalenwedstrijden en is ze vaak op evenementen te vinden. Wie zo serieus bezig is met schrijven kan niet anders dan erin groeien. Dat blijkt dan ook uit Jager, waar Ten Tusscher niet alleen voortbouwt op haar eigen werk, maar ook haar personages dwingt te groeien en te veranderen.
tusscher_personages

Kim ten Tusscher schreef o.a. de Lilith-trilogie en is nu bezig met haar tweeluik Jager & Prooi, waarvan het eerste deel al is verschenen. Kenmerkend voor deze boeken is de manier waarop de personages vormgegeven worden. Alle hoofdpersonages balanceren op het randje van ‘goed’ en ‘kwaad’, waardoor je als lezer met beide kunt kunt identificeren. Voor FantasyWereld schrijft ze een reeks artikelen over het maken van overtuigende, levensechte personages. Deze week deel 4: Wat als een personage niet mee wil werken?
winactieelfia

Op 20 en 21 september strijkt het koninkrijk van Elfia weer in Arcen neer. Dit jaar staat Elfia in het teken van één van de grootste mythische figuren van de West-Europese legendes: Koning Arthur. Twee dagen lang kun je genieten van optredende bands, leuke workshops, demonstraties en vele, vele kraampjes. Uiteraard zijn er ook weer een heel aantal auteurs aanwezig om hun boeken te signeren.

Bij FantasyWereld morgen we tweemaal 2 vrijkaartjes weggeven voor dit evenement. Om te winnen hoef je maar één ding te doen: Mail naar inzendingen[at]fantasywereld.nl en vertel ons waar jij je het meest op verheugt in Elfia. Is het bijvoorbeeld een bepaalde band, een gesprek met je favoriete auteur, of de algemene sfeer? Vergeet niet je adresgegevens te vermelden! Deze winactie loopt nog tot en met 14 september.
9789034754134

Hoe hard Ethan Chase ook probeert een afstandelijke, opstandige, in andere woorden: normále, tiener te zijn – het lukt hem niet. En nu hij naar zijn zoveelste nieuwe school gaat, is het nog maar de vraag of hij zijn achttiende verjaardag wel zal halen. Want ook op zijn nieuwe school hebben de fae hem al snel gevonden en voor Ethan het weet, wordt hij meegesleept in een stroom van gebeurtenissen die van kwaad tot erger gaan.
9789045116037

De familie Lazuriet is de allerrijkste familie van de hele wereld. Er zijn vier Lazurieten: Vader, Moeder, James en Victoria. Ze wonen ver weg op een plek die niemand kan vinden in een groot en prachtig paleis. De kinderen James en Victoria krijgen alles wat ze willen en worden op hun wenken bediend door robots. Deze zogenoemde Kopkleppers doen alles wat de kinderen maar willen.  Een brandweerauto? Een drietraps raket? Elke dag een nieuwe pony! Geen probleem. Maar toch zijn James en Victoria nooit tevreden en vervelen ze zich altijd. Dus als er opeens een vreemde vogel in hun kamer staat, hollen ze daar graag achter aan.
sullivanklein

De Amerikaanse auteur Michael J. Sullivan publiceerde zijn fantasyserie De Openbaringen van Riyria in eerste instantie in eigen beheer. De reacties waren zo positief dat hij al snel werd opgepikt door een grote Amerikaanse uitgever en nu wordt hij wereldwijd in vele talen uitgegeven.  Op Michaels eigen blog plaatste hij een uitgebreide serie artikelen over zijn ervaringen met het schrijven van fantasy. Hierin legt hij op een zeer toegankelijke manier enkele belangrijke basisprincipes uit. Zijn artikelen bieden daarmee een rijke bron voor zowel beginnende als meer gevorderde schrijvers, dus wij zijn verheugd dat we ze met zijn toestemming mochten vertalen. In dit deel een uitleg over miniverhalen binnen je roman.
9789022329559

Enkele maanden na de heftige gebeurtenissen in Anna Dressed in Blood lukt het Cas Lowood nog steeds niet om Anna Korlov, de bloeddorstige geest die zijn hart heeft gestolen, te vergeten. Samen met zijn nieuwe vrienden Thomas en Carmel probeert hij verder te gaan met zijn leven, maar overal waar Cas is, ziet hij Anna. Ze staat in een hoekje achter het raam, klimt voor zijn ogen in een brandende oven of kruipt naar hem toe in zijn kamer, terwijl ze de meest gruwelijke martelingen ondergaat. Er is iets helemaal mis, begrijpt Cas, en om echt verder te kunnen met zijn leven zal hij er eerst achter moeten komen wat dat is. Maar dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan, want om Anna te bereiken zal Cas eerst een poort moeten vinden naar de verschrikkelijkste plek die er is: de hel…
9789048820412

Als Kennedy Waters na een avond stappen thuiskomt treft ze daar het levenloze lichaam van haar moeder Elizabeth aan. Op het eerste gezicht lijkt haar moeder te zijn overleden aan een hartaanval. Kennedy is er zo kapot van dat ze zich het liefst voor de rest van haar leven zou willen opsluiten in haar kamer. Maar als de tweelingbroers Jared en Lukas Lockhart op een avond haar leven binnenstormen en een geest neerschieten lijkt thuisblijven wel de laatst mogelijke optie. De geest stond namelijk op het punt Kennedy te vermoorden en ook de dood van haar moeder blijkt geen ongeluk te zijn geweest…
gastblogelsbeth

Elsbeth Witt vertaalde fantasyboeken als de Kronieken van de Onderwereld van Cassandra Clare en de Hush Hush-trilogie van Becca Fitzpatrick. Voordat ze deze opdrachten kreeg had ze echter nog niet zo veel ervaring met fantasy. In deze gastblog vertelt zij ons meer over haar ervaringen met het vertalen.