Pagina 1 van 14

Suggesties, tips en aanvragen

Geplaatst: 02 mei 2011, 22:07
door Dave
Hallo mensen, met dit topic wilde ik even vertellen dat wij open staan voor alle suggesties die jullie als bezoekers mochten hebben.

Dus mis je een boek(enserie) of schrijver/schrijfster, schroom dan niet en meldt het ons! Wij zullen deze dan zo snel mogelijk toevoegen aan de databank. Ook als je leuke ideeën hebt voor artikelen of interviews, dan horen we dat graag.

De site staat nog in zijn kinderschoenen, dus er zullen nog genoeg gaten te vullen zijn ;)

Re: Suggesties, tips en aanvragen

Geplaatst: 11 jun 2011, 18:23
door Lavinia
Hmm ik was heel even aan het kijken in die databank en ik mis sowieso het net uitgekomen boek van Hennen Elfenkoningin 5e deel in zijn elfenserie. Ik zal verder nog even spitten hoor xD

Re: Suggesties, tips en aanvragen

Geplaatst: 11 jun 2011, 21:03
door Rhynn
Ik vraag me ineens af. Vallen klassiekers als Alice in Wonderland ook onder Fantasy?

Oh en ik mis de Gormenghast serie, van Mervyn Peake. Enorm mooi geschreven boeken, hoewel ik zeker weet dat er veel mensen zijn die er onmogelijk doorheen kunnen komen. Hele lange zinnen, maar ik vind de schrijfstijl echt zo enorm mooi en leerzaam! Het verhaal is niet eens zo heel goed, hoewel dat ook niet verkeerd is.

En verder zou ik mijn boekenkast eens moeten doorspitten en een lijst doorgeven, maar dat is wat veel werk xD Ik heb meer dan 300 boeken staan namelijk...

Re: Suggesties, tips en aanvragen

Geplaatst: 11 jun 2011, 21:07
door Yarrid
Wow, ik nog maar de helft. Maar ooit haal ik je wel in. :lol:

Re: Suggesties, tips en aanvragen

Geplaatst: 11 jun 2011, 21:07
door Lavinia
elke keer als je daar komt, zie je nieuwe klassiekers xD geen idee trouwens hoeveel ik er heb staan.. maar heb wel een nieuwe boekenkast nodig ondertussen

Re: Suggesties, tips en aanvragen

Geplaatst: 11 jun 2011, 21:10
door Rhynn
Ik heb inmiddels ook een vierde boekenkast nodig, maar helaas niet het geld of de ruimte ervoor xD Hoewel er wel ruimte vrijgemaakt zou kunnen worden als die dozen eindelijk eens naar de kelder kunnen, maar die staat vol met zooi van de vorige bewoner... daar kunnen we maar geen contact mee krijgen :/

Dit geeft me trouwens wel een ideetje voor een nieuw topic, dus daar zal ik even werk van gaan maken ^_^

Re: Suggesties, tips en aanvragen

Geplaatst: 11 jun 2011, 21:12
door Yarrid
Mijn boekenmuur is ook bijna vol :lol:

Re: Suggesties, tips en aanvragen

Geplaatst: 11 jun 2011, 21:14
door Lavinia
Tsja hier past geen nieuwe boekenkast, maar dinsdag verhuizen en dan kan er in Utrecht mooi een boekenkast staan! :D .. kunnen alle nieuwe boeken dan in, die ik heb.. en ook de boeken die hier nu random door het huis liggen omdat ze niet in de boekenkast passen.

Re: Suggesties, tips en aanvragen

Geplaatst: 11 jun 2011, 22:02
door Gragohunter
Vertelsels van Baker de bard? zoiets i.e.g.
de kinderen van húrin

die mis ik, telt Magnus Rudolph ook mee als Fantasy?

Re: Suggesties, tips en aanvragen

Geplaatst: 11 jun 2011, 23:18
door Rhynn
Ik ben de lijst op de website een beetje aan het vergelijken met de lijst van mijn eigen boeken (ja ik heb een spreadsheet van mijn boekenkast... erg he?). Het valt me op dat soms de titel van een serie wel voorafgegaan wordt door "de" of "het", maar bij andere series niet. De Zeven Wateren bijvoorbeeld, maar Wetten van de Magie, of Fantasiejagers. Terwijl volgens mij bij beide laatsten toch wel een lidwoord hoort.

Wat vaak voorkomt in dit soort lijsten, is dat het lidwoord min of meer genegeerd wordt; het wordt er wel voor gezet teneinde de titel compleet te houden, maar het alfabetiseren gaat volgens het eerste woord erna.

Nu is het soms wat verwarrend om een serie of boek te vinden, aangezien je moet gokken of het lidwoord wel of niet toegevoegd is.