Pagina 1 van 9

Terry Goodkind

Geplaatst: 12 jun 2013, 00:55
door Raven
Het verbaast me dat hier nog geen topic over is :).

Terry Goodkind, toch wel een heel erg populaire en succesvolle schrijver. Bekend van de 11 delige serie 'De Wetten der Magie'.
Binnenkort (lees Oktober) komt het vervolg van 'De Omen Machine' uit.
Ik moet nog met de boeken beginnen, maar ik heb de tv serie wel gezien (legend of the Seeker, 2 seizoenen) en die bevielen mij behoorlijk goed. Zo goed dat ik de boeken gekocht heb. Wat vinden jullie van deze schrijver?

Re: Terry Goodkind

Geplaatst: 12 jun 2013, 09:45
door Connie
Ik vind de boeken heel wisselend, er zitten geweldige delen tussen maar ook delen waar ik weinig aan vond of dele van het boek echt te gruwelijk vond

Re: Terry Goodkind

Geplaatst: 12 jun 2013, 10:10
door Dexter
Ik hoor ook hele wisselende verhalen over deze serie. Precies wat Connie zegt, en ik ben daarom wat huiverig om aan deze serie te beginnen. Ik denk dat ik het gewoon links laat liggen, want er zijn nog genoeg andere geweldige series die ik nog wil lezen.

Re: Terry Goodkind

Geplaatst: 12 jun 2013, 20:16
door Raven
Mocht je ze willen proberen, ik heb boek 1 tm 6 nog dubbel thuis liggen.
Zijn er goede boeken hoor.

Re: Terry Goodkind

Geplaatst: 12 jun 2013, 20:53
door Galido
Ben er mij begonnen en moet de laatste 2 nog lezen. Vind deze schrijver overschat aangezien hij vele te veel herhalend schrijft en langdradig. :evil: Had al zijn boeken gekocht omdat ik dacht: Als het even goed is als het Rad des tijds ga ik smullen, maar hij lag meer op de maag. De eerste 2 delen waren heel goed. Maar daarna was het duim naar beneden.

Re: Terry Goodkind

Geplaatst: 14 jun 2013, 11:17
door Dave
Ik heb, als ik het mij nog goed herinner, de eerste 4 a 5 boeken van hem gelezen.. De eerste paar vond ik echt geweldig, de personages en de wereld zaten goed in elkaar. Maar toen kwam er inderdaad een beetje herhaling naar voren. Elke keer weer problemen met de Biechtmoeder, die Richard die het zichzelf moeilijk maakt en dan toch weer erbovenop komt.. Tenminste, zo herinner ik het mij. Ik ben gestopt omdat ik leukere boeken tegenkwam en ben er nooit meer naar teruggekeerd.

Eigenlijk moet ik dat nog eens doen, om de serie af te ronden en dan te kijken of het inderdaad herhalend werd. Btw, in welk deel kwamen die vrouwen in rode leren pakjes ook alweer terug, die Richard gevangen houden?

Re: Terry Goodkind

Geplaatst: 14 jun 2013, 20:46
door Galido
Dat was ergens in de eerste delen :) Vond die wel fijn :) Stelde mij er veel van voor :twisted:

Het 1ste boek vind ik een voorbeeld voor schrijvers. Elk hoofdstuk was spannend! Daarna zat er de mot in...

Re: Terry Goodkind

Geplaatst: 14 jun 2013, 22:36
door Raven
Ik heb altijd zo iets van; als ik aan een serie begin (boek of tv serie) ik moet hem wel afmaken. Ik wil wel weten hoe alles afloopt.

Re: Terry Goodkind

Geplaatst: 14 jun 2013, 22:57
door raaf
Ik heb de serie uiteindelijk uitgelezen, maar dan wel volgens de beschikbaarheid in de bibliotheek. De herhalingen waren voor mij nuttig aangezien ik ettelijke maanden moest wachten voor een volgend deel beschikbaar was.

Re: Terry Goodkind

Geplaatst: 14 jun 2013, 23:20
door Piro
Dave schreef:Btw, in welk deel kwamen die vrouwen in rode leren pakjes ook alweer terug, die Richard gevangen houden?
Dat was boek 3 De Bloedbroederschap, je bedoelt hier de Mord-Sith. Deze heb ik net uit :). Hoewel ze aan het einde van het 2e boek ook nog even in een hoofdstukje kort terug kwamen.

Nu snel verder met het 4e deel, ik heb mij in elk geval met de 1e 3 boeken goed vermaakt.

Overigens is deze week de hardcover editie van De Eerste Biechtmoeder uitgekomen, ter info voor de mensen die de hardcovers verzamelen.