Pagina 1 van 6

Nieuw boek J.K. Rowling

Geplaatst: 03 jul 2012, 15:32
door Dave
When Barry Fairbrother dies in his early forties, the town of Pagford is left in shock.

Pagford is, seemingly, an English idyll, with a cobbled market square and an ancient abbey, but what lies behind the pretty façade is a town at war. Rich at war with poor, teenagers at war with their parents, wives at war with their husbands, teachers at war with their pupils…Pagford is not what it first seems.

And the empty seat left by Barry on the parish council soon becomes the catalyst for the biggest war the town has yet seen. Who will triumph in an election fraught with passion, duplicity and unexpected revelations?

A big novel about a small town, The Casual Vacancy is J.K. Rowling’s first novel for adults. It is the work of a storyteller like no other.
De cover van het nieuwe boek van J.K. Rowling (Harry Potter) is bekend gemaakt. Ik ben er totaal niet kapot van, maar goed. Zijn er mensen hier die naar de nieuwe Rowling uitkijken?

http://www.hachettebookgroup.com/featur ... cancy.html

Re: Nieuw boek J.K. Rowling

Geplaatst: 03 jul 2012, 16:00
door TimdeKW
Gezien haar schrijfkunst en haar fantasie wel, maar ik loop van bovenstaande synopsis helemaal niet warm en de cover is spuuglelijk.

Re: Nieuw boek J.K. Rowling

Geplaatst: 04 jul 2012, 12:42
door Marije
Ik ben het helemaal met Tim eens. Ik denk dat ik dit boek ga overslaan...

Re: Nieuw boek J.K. Rowling

Geplaatst: 10 jul 2012, 18:28
door Merel
Ja, ik word er ook niet echt enthousiast van...

Re: Nieuw boek J.K. Rowling

Geplaatst: 15 jul 2012, 22:16
door Karolyk
De cover is om van te kotsen. Het verhaal zal waarschijnlijk van het type "bitchfight" zijn. JK rowling heeft met de harry potter reeks een redelijk werk neergezet. Ik denk dat dit een enorme blunder gaat worden!

Re: Nieuw boek J.K. Rowling

Geplaatst: 16 jul 2012, 20:41
door raaf
Dit is een cover om gelijk links te laten liggen. Spijtig aangezien ik wel plezier heb beleefd aan de boeken van HP.
Ik (en wss nog vele anderen) heb trouwens vorige week van de uitgeverij een email-vragenlijst ter invulling gekregen die volledig draaide rond de lancering van dit nieuw boek.

Edit: zoals wel meer gebeurt in boekenland kunnen covers afwijken van land tot land, van editie tot editie. Laten we hopen dat dit hier ook het geval zal zijn.

Re: Nieuw boek J.K. Rowling

Geplaatst: 17 jul 2012, 09:50
door Dave
Dat is waar. Ik heb die enquête ook ingevuld.

Wie weet krijgen wij een ander omslag voor de Nederlandse vertaling. Toch denk ik niet dat ik hem kan laten liggen als hij eenmaal in de bibliotheek te vinden is. Dan ben ik toch nieuwsgierig en wil ik hem wel even lezen.

Re: Nieuw boek J.K. Rowling

Geplaatst: 18 jul 2012, 18:36
door davejuh
Het lijkt me best moeilijk om een boek te moeten schrijven als je net zo`n groot succes heb gehad met een reeks als harry potter! Iedereen die nu een boek ziet van J.K. Rowling denkt meteen aan harry potter.
Als ik zo lees waar het over zal gaan heeft dit boek niet mijn voorkeur. Ik wacht wel op de recensies. Als dan blijkt dat het toch eigenlijk wel een goed boek is zal ik er eens wat beter voor gaan kijken :)

Re: Nieuw boek J.K. Rowling

Geplaatst: 23 jul 2012, 16:49
door TimdeKW
Dat is ook zo. De halve wereld heeft immens hoge verwachtingen van haar volgende project, daarom vind ik het ook wel gedurfd dat ze met iets totaal anders komt. Helaas kan het mij alleen nog niet heel erg boeien, maar de die-hard fans zullen haar boek toch wel aanschaffen. :)

Re: Nieuw boek J.K. Rowling

Geplaatst: 24 jul 2012, 11:11
door Marije
Nouja, eigenlijk ben ik wel een die-hard fan van de Harry Potter-boeken, maar ik ga dit boek niet aanschaffen ;) Maar misschien de die-hard fans van J.K. Rowling... Al is dat misschien een beetje hetzelfde.