Heren van de Taal

Alles over je favoriete en minder favoriete fantasyboeken en strips.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Frans Tolsma
Pixie
Pixie
Berichten: 5
Lid geworden op: 19 dec 2018, 12:25
Contacteer:

Heren van de Taal

Bericht door Frans Tolsma »

Drie Goden, later aangevuld met een vierde God, verlaten de aarde wegens gebrek aan gelovigen. Zij gaan op avontuur en nemen de laatste avonturiers op aarde mee omdat ze het jammer vinden om die achter moeders pappot te laten zitten. Een tovenaar, Merlijn, die als consultant werkzaam is voor de drie Goden, zorgt ervoor dat deze avonturiers meegaan op een reis die door de Goden De Grote Reis genoemd wordt die Hen hopelijk ook zal voeren naar de Almoeder, de moeder van alle Goden.

De laatste avonturiers waar Merlijn achteraan moet, zijn drie wetenschappelijke medewerkers aan de VU, tevens vrienden. Ze hebben genoeg van hun werk op de VU waar de Heren van de Taal hun onderdanen disciplineren in zinloos taalgebrabbel en gaan op zoek naar avontuur. Dat vinden ze. Twee ervan solliciteren bij de Stichting Merlijn in het oosten van het land naar de functie van ambitieuze onderzoeker, worden aangenomen en maken een queeste waarbij ze stuiten op de derde avonturier die een onderzoek doet in Lot, een voormalige Franse kolonie in Afrika, waar hij als econoom de waardevastheid van de radjan, de lokale valuta, onderzoekt. Die is namelijk bijzonder waardevast.

In Lot blijkt dat een van de avonturiers een woordvechter is. Hij bemachtigt een magische staf, de staf van Odoreen, van de tovenaar van Chabliz, Angborn genaamd. Dat is maar goed ook, want ze krijgen te maken met een tegenstander van formaat, Wordor Woordbreker, een Taalheerser die woorden kan maken en breken en daarbij terzijde gestaan wordt door de Hoge Heren van de VU met hun talloze toegewijde doctorandussen. Na een gevaarlijke queeste weet de woordvechter met behulp van een machtige bondgenoot de Woordbreker te verslaan en bereiken ze een ruimteschip waar de Goden en Merlijn hen opwachten. Een van de Goden, de Vader genoemd, drukt op een soort afstandsbediening en het ruimteschip, de Ark des Verbonds, stijgt op, zet zich aan het hoofd van de vloot van sterrenschepen met aan boord de avonturiers en begint aan de Grote Reis.

Dit fantasyverhaal wordt uitgegeven door uitgeverij Boekscout in Soest.
Laatst gewijzigd door Frans Tolsma op 18 jan 2019, 12:35, 3 keer totaal gewijzigd.
Dakeyras
Goblin
Goblin
Berichten: 272
Lid geworden op: 29 mar 2013, 11:26

Re: Lords of Language

Bericht door Dakeyras »

Dat wilde ik nou ook net typen... :cyclops:
Gebruikersavatar
Frans Tolsma
Pixie
Pixie
Berichten: 5
Lid geworden op: 19 dec 2018, 12:25
Contacteer:

Heren van de Taal

Bericht door Frans Tolsma »

Aha Dakeyras,

wat wilde je net ook alweer typen. Het ging zo snel dat ik het niet volgen kon.
Laatst gewijzigd door Frans Tolsma op 08 feb 2019, 11:15, 1 keer totaal gewijzigd.
Dakeyras
Goblin
Goblin
Berichten: 272
Lid geworden op: 29 mar 2013, 11:26

Re: Woorden als wapens

Bericht door Dakeyras »

Aha! Dit is een stuk uit je boek? Hij is overigens niet te bestellen via bol.com?
Plaats reactie