Pagina 1 van 1

Een Kroon voor Koud Zilver info

Geplaatst: 10 apr 2016, 21:17
door Dave
Van Luitingh mogen we voor onze leesclub enkele exemplaren van Een Kroon voor Koud Zilver gaan lezen! Hier even alvast wat informatie over dit bijzondere boek. Het is geschreven door Alex Marshall, een pseudoniem van Jesse Bullington, die al verschillende romans in andere genres op zijn naam heeft staan. Op onnavolgbare wijze heeft hij een fantasyboek geschreven dat het genre compleet op de kop gooit, maar toch zo boeiend is...

Voor de geïnteresseerden is hier een leuk interview (in het Engels) te lezen.
Een Kroon voor Koud Zilver is deel 1 van Alex Marshalls avontuurlijke fantasy-trilogie, die doet denken aan een Tarantino-film. Dit is epische fantasy zoals je die nog nooit hebt gelezen.

'Alles liep op rolletjes, tot aan het bloedbad...'


Twintig jaar geleden trok de gevreesde Kobalt Zosia met haar vijf trawanten en een huurlingenleger ten strijde en bracht ze het grootste koninkrijk ter wereld ten val.Toen er geen titels meer waren te winnen en geen werelden meer waren te veroveren, trok ze zich terug en liet ze haar legende verdwijnen in de geschiedenisboeken.

Maar nu is het vreedzame bestaan dat ze voor zichzelf heeft opgebouwd ruw verstoord door de afslachting van haar complete dorp.Uit op wraak trekt Zosia weer ten strijde. Maar als ze gerechtigheid wil, zal ze eerst de confrontatie aan moeten gaan met een hoop wrok koesterende vijanden, oude bondgenoten met een twijfelachtige loyaliteit en een vreemd leger dat marcheert onder een wel heel vertrouwde banier.

Vijf trawanten
Een legendarische generaal
En een laatste strijd om gerechtigheid