9789401423977

Nu de 12-jarige Clara heeft ontdekt dat ze een wilde heks is, staat haar hele wereld op zijn kop. Niet alleen kan ze nu praten met haar kat, ook moet ze allerlei geheimen bewaren voor haar vader en klasgenootjes. En dat blijkt een stuk lastiger dan gedacht, want ze is nog maar heel even bij haar vader op bezoek of er vliegt al een enorme torenvalk het huis binnen die Clara een boodschap komt brengen. En ook die boodschap voorspelt niet veel goeds… Clara’s aartsvijand Chimaera heeft het namelijk nog steeds op haar gemunt, en ze zal niet rusten voordat ze Clara te pakken heeft!


9789024569670

Het volk van Polnja vertrouwt al jaren op de Draak om hen te beschermen tegen het Woud. De Draak, die trouwens gewoon een tovenaar is, vraagt in ruil hiervoor iedere tien jaar een meisje. Zij moet mee om hem te dienen in de toren waar hij woont. Agnieszka woont in het dorpje Dvernik en zij en de rest van de dorpelingen weten allang dat de Draak dit jaar haar beste vriendin Kasia zal meenemen. Ze is alles wat Agnieszka niet is: dapper, mooi en elegant. De onhandige Agnieszka hoeft dus niet te vrezen. Of heeft ze haar kansen verkeerd ingeschat?


9789000338658

In het laatste boek van De Selectie-serie zal de strijd om prins Maxons hart eindelijk ten einde lopen. America Singer kan nog steeds niet helemaal geloven dat ze het zo ver heeft weten te schoppen, maar tijd voor verbazing is er nauwelijks. America zal namelijk snel moeten besluiten of ze een toekomstig leven met Maxon en daarmee ook zijn koningschap wil. De concurrentie wordt echter steeds heftiger en ook de beproevingen van de koning maken het haar niet makkelijk. En dan zijn er ook nog de rebellen die met steeds kortere intervallen het paleis binnenvallen. Zal America in deze warboel van omstandigheden haar hart kunnen volgen? Een ding blijkt in ieder geval al snel: makkelijk zal het niet worden.


9789020679847

Ketterdam is een stad in het Grisha-universum waar criminaliteit aan de orde van de dag is. Er zijn veel bendes in deze stad en Kaz Brekker is hier een groot crimineel brein. Met een opdracht kan hij onwijs veel geld verdienen, maar die is wel levensgevaarlijk, want hij moet reizen naar het vijandige Fjerda. Kaz gaat samen met een team eropuit, maar ze stuiten al snel op gevaar: er is een bepaalde drug ontwikkeld waardoor Grisha onmogelijke krachten kunnen krijgen. Kaz doet zijn best om zijn opdracht te voltooien, maar zijn bendeleden, de gevaarlijke Grisha en rivalen maken het hem niet makkelijk…


9789020679199

Vorige week konden jullie via FantasyWereld kans maken op een exemplaar van het derde deel van de Silber-serie van Kerstin Gier. We mochten van uitgever Blossom Books namelijk twee exemplaren weggeven. De gelukkige winnaars van deze winactie zijn geworden: A. Overvoorde en M. Slats.

Heel veel leesplezier gewenst en voor iedereen: blijf FantasyWereld in de gaten houden voor recensies, artikelen, interviews en nieuwe winacties!


9789024569267

De 16-jarige Helen Hamilton woont met haar vader op het eiland Nantucket. Wanneer de familie Delos daar een gigantisch huis koopt, verandert alles. Eén van de knappe zonen, Lucas, maakt een enorme woede in Helen los. Hoewel ze elkaar niet kennen, koesteren ze een diepe haat voor elkaar. Dit blijkt allemaal het gevolg te zijn van een eeuwenoude vete die begonnen is bij de Griekse Goden, waar Lucas en Helen weer van afstammen. Het wordt allemaal nog ingewikkelder wanneer de twee opeens andere gevoelens voor elkaar beginnen te ontwikkelen, die een veel ernstigere gevolgen zullen hebben dan hun haat…


9789044826036

Timmy en zijn vrienden beschermen nog steeds de stad Elyzandrium tegen boeven en ander gespuis. Met de hulp van Alfred, een speelgoedmaker die ook wat magie kent, kunnen ze de stad een stuk veiliger maken. Op een dag vinden de vrienden een brief voor Alfred. De brief komt van mevrouw Vinderfelt, zijn oude lerares toen hij magie bestudeerde. Ze heeft dringend zijn hulp nodig! Het eiland Sansoria is onder de invloed van een vloek en alleen Alfred en de vrienden kunnen deze misschien opheffen. Er is haast bij, want de vloek kan zich uitbreiden en dan is niemand ter wereld meer veilig!


9789400502970

Over een paar dagen draait de film The 5th Wave in de Nederlandse bioscopen, en daarom is nu het perfecte moment om nog even het gelijknamige boek van Rick Yancey erbij te pakken en je voor te bereiden op wat er komen gaat. Aangezien het boek door The New York Times is uitgeroepen tot een van de beste young adult-boeken van 2013, is het niet zo gek dat Sony Pictures heeft besloten er een film van te maken. Maar valt dit boek nog met een film te overtreffen, of zal dit één van die zeldzame gevalletjes worden waarin het boek wat tegenvalt, terwijl de film geweldig is?


batvssuperjpg

De verschillende mediakanalen beginnen steeds meer te overlappen, zoals we al merkten in mijn vorige blog over alle films en series in 2016 die gebaseerd worden op fantasyboeken. Een ander populaire bron om verhalen te putten voor filmstudio’s is de wereld van comic books. Superhelden van voornamelijk Marvel en DC zijn inmiddels al niet meer van het grote (en kleinere) scherm weg te denken en ook dit jaar zullen er meer dan genoeg superheldenfilms verschijnen. Daarom ook hier een mooi overzichtje van de te verschijnen films in 2016! Meer informatie is te vinden in onze Filmkalender.


doodvonnis

Interstellair privédetective Kit Guardner gaat na de vreselijke ervaringen tijdens haar laatste opdracht weer aan het werk. Kit wil slechts kleine opdrachten aannemen omdat ze voornamelijk onderzoek wil doen naar haar verdwenen moeder. Kit reist voor haar onderzoek naar Londen omdat ze daar aanwijzingen denkt te vinden. Het is de start van een zoektocht die haar niet alleen naar vele plaatsen zal brengen, maar ook leidt tot levensgevaarlijke ontmoetingen en schokkende ontdekkingen. Al snel wordt Kit op de hielen gezeten door een onbekende vijand die het op haar leven voorzien heeft. En alsof dat niet erg genoeg is wordt ze ook nog eens verdacht van moord en is haar broer Jim onbereikbaar.