winzombiespiegel.jpg

Alice dacht dat ze alles al had meegemaakt, maar helaas… het kan nog erger. Na de laatste zombie-aanval gebeuren er vreemde dingen met haar. Spiegels komen tot leven, ze hoort stemmen die anderen niet schijnen te horen, en ze heeft soms de afschuwelijke neiging om iemand aan te vallen. Wat is er toch met haar aan de hand?

Door de Zombiespiegel is het mooie vervolg op Alice in Zombieland. Ook benieuwd naar hoe Gena Showalter het verhaal van Alice heeft aangepakt voor haar eigen boek(en)? Doe dan mee met onze winactie! We mogen van uitgeverij Harlequin Holland drie exemplaren weggeven. Om mee te doen hoef je alleen maar een mailtje te sturen naar inzendingen [at] fantasywereld.nl met als onderwerp Zombiespiegel. Vergeet niet je adresgegevens te vermelden! Deze winactie loopt nog tot en met 6 mei!


favocover

Bij het bezoeken van een boekwinkel is een cover vaak een van de redenen om een boek op te pakken. En vooral bij fantasyboeken zijn er prachtige pareltjes te ontdekken. De crew van FantasyWereld zette hun favoriete fantasycovers eens op een rijtje.


winwolvenmeesteres.jpg

Gisteren verscheen een recensie van het boek en een interview met de auteur. En terwijl de auteur haar boek op Elfia aan het presenteren is, geven wij hem weg voor iedereen die daar niet aanwezig kon zijn (of wel, maar alsnog een kans wil wagen ;) ). Atalanta Néhmoura heeft ons namelijk drie exemplaren ter beschikking gesteld voor een winactie.

Wi; jij graag kans maken op dit boek, stuur dan een mailtje naar inzendingen [at] fantasywereld.nl met als onderwerp Wolvenmeesteres. Vergeet niet daarin je adresgegevens te vermelden! Deze winactie loopt nog tot en met 3 mei.


interviewatalanta

Een A4’tje met aantekeningen over een jonge prins die op brute wijze zijn vader verliest en wanhopig op zoek gaat naar zijn verdwenen moeder groeide door de hand van Atalanta Nèhmoura uit tot een epische fantasyreeks. Na vijf delen van de Kronieken van Ulriach de Waanzinnige is het einde nog lang niet in zicht en wordt er alweer hard gewerkt aan deel zes. In een interview uit december 2013 vertelde ze ons over haar plannen rondom de serie en andere projecten. Eens kijken hoe dat er nu voor staat!


9789460860683

Sinds Aïns terugkeer in Silkon zijn er drie vredige jaren verstreken en de wederopbouw van het land loopt voorspoedig. Koning Artakin en prinses Zaira staan op het punt om te gaan trouwen en Aïn en zijn vrienden krijgen een nieuwe opdracht. Ze moeten Auree, de dochter van de Aardmagier, vinden en bevrijden. Deze zoektocht brengt hen ver in de Brun woestijn waar ze kennismaken met het volk van Hann. Maar op de achtergrond is de vijand druk bezig. De Heren van Drie en de slangengodin Hyadra smeden een complot om Aïn te doden. Aïn heeft de hulp en bescherming van zijn vrienden hard nodig.


9789048819607

Het lijkt tegenwoordig wel alsof elk boek een paar grote namen op de kaft moet hebben om de aandacht te trekken. Boven de titel van Het wonderbaarlijke Snergenland  staat ‘Het boek dat J.R.R. Tolkien en J.K. Rowling inspireerde!’.  En toegegeven, toen ik zag dat Tolkien inderdaad een lovend stukje over het boek heeft geschreven leek het al minder op een loze belofte. Ook bemoedigend is het leven van de schrijver. Edward Wyke-Smith was nogal avontuurlijk: hij is onder andere cavalerist, zeevaarder, cowboy en ingenieur geweest, en bereisde alle continenten. Zo iemand heeeft toch zeker iets bijzonders te vertellen?


interviewan

De Vlaamse An Janssens  won de eerste editie van de Luitingh Fantasy schrijfwedstrijd met Drakenkoningin. In november 2013 hielden we een interview met haar over haar ervaringen bij deze wedstrijd en de aanloop naar het verschijnen van haar boek. Nu is deel twee (Drakentovenaar) al verschenen en is An druk bezig met het afronden van deel drie (Drakenvuur). Hoog tijd om weer eens contact op te nemen!


winoneindigezee.jpg

De Vijfde Golf komt eraan, en de mensheid staat aan de vooravond van totale vernietiging.
Cassie, Ben en Ringer overleefden de eerste vier vernietigende Golven en staan voor een moeilijke keuze: wachten tot Evan Walker terugkomt of op zoek gaan naar andere overlevenden vóór de vijand hen te pakken krijgt. Want dat er een nieuwe aanval komt is onvermijdelijk. Cassie en haar vrienden zullen de ultieme strijd moeten aangaan tussen hoop en wanhoop, leven en dood.

De Vijfde Golf van Rick Yancey werd erg positief ontvangen door de unieke schrijfstijl en het spannende verhaal. Inmiddels is ook het vervolg verschenen: De Oneindige Zee, en wij mogen van A.W. Bruna maar liefst vijf exemplaren weggeven! Wil je weten hoe De Vijfde Golf verder gaat? Doe dan mee met onze winactie door een mailtje te sturen naar inzendingen [at] fantasywereld.nl met als onderwerp Oneindige Zee. Vergeet daarbij niet je adresgegevens te vermelden. Deze winactie loopt nog tot en met 1 mei!

 


knittenstn

Elke kattenliefhebber kan het beamen: katten zijn magische wezens. En is het niet omdat ze altijd veel meer lijken te weten dan mogelijk is, dan is het wel omdat ze geregeld terug te vinden zijn in de fantastische literatuur. Vuurhart uit de Warrior Cats-serie, Grimalkin uit de Iron Fey-serie, de Cheshire Cat, Hermeliens Knikkebeen en Vilders Mevrouw Norks… Katten zijn niet weg te denken uit de fantasyboekenwereld en daarom wil ik (Marije) jullie in dit tweede artikel uit de Knutselkamer graag laten zien hoe je je eigen magische katje in elkaar breit.


interviewkim

Van Kim ten Tusscher verschijnt binnenkort Prooi, het afsluitende deel van de tweeluik Jager & Prooi. Het plan was deze te introduceren op de aanstaande Elfia aankomend weekend, maar door omstandigheden is dit niet helemaal zeker. Ons eerdere interview uit 2012 was alweer zolang geleden, dat we graag een update wilde over wat Kim ten Tusscher in de tussentijd allemaal heeft gedaan en waar ze momenteel mee bezig is!