9789022329160

De redding is het derde deel in de reeks De legende van de wachters. Hoewel de verfilming hier het verhaal afsluit, zijn er inmiddels al zestien boeken over de uilen verschenen. Het tweede deel ging met name over hoe Soren en zijn vrienden in de Ga’Hoole-boom kwamen te wonen, maar aan de bedreiging van het gevaarlijke St. Aegolius Internaat voor Verweesde Uilen was nog niets gedaan. Hoog tijd dus voor meer actie en avontuur.
fantastels

Wat? Nog maar zes weken tot de deadline van Fantastels?
Dat haal ik nooit! Ik heb geen idee, geen verhaal en al helemaal geen tijd.

Zit je tegen een leeg scherm aan te hikken of komt er geen letter op papier? Volg dan de komende zes weken (van 20 september tot en met 25 oktober) de tips hier op FantasyWereld en schrijf een verhaal voor Fantastels. In zes weken gaat het jou gewoon lukken om nog een mooi wedstrijdverhaal te schrijven! Je kunt de tips zelfs gebruiken om aan meerdere verhalen tegelijkertijd te werken. Heel veel succes en hopelijk kun je er je voordeel mee doen!
9789045206967

Cia Vale is naar de universiteit van Tosu City gegaan omdat ze een leider wilde worden. Ze dacht dat dat na haar afstuderen zou gebeuren, dat die gebeurtenis hét teken zou zijn dat ze er klaar voor was. Maar zolang kan ze niet meer wachten, ze moet nu de touwtjes in handen nemen. Niet alleen om een einde te maken aan het gruwelijke systeem van de Test, maar omdat zij de mogelijkheid heeft om een burgeroorlog tussen de rebellen en de wrede leiders van het land te voorkomen. Hiervoor moet ze alles verraden waarin ze gelooft en met moeite maakt ze de belangrijkste beslissing uit haar leven. Dit is haar kans om recht te doen, om in de praktijk te brengen wat ze geleerd heeft.
winactiethor

In het eerste deel van De Asgardsage van Wolfgang Hohlbein ontwaakte Thor in een razende storm en was hij zijn geheugen kwijt. Hij voerde een zware strijd in Asgard, maar hoe was hij daar beland? Het spectaculaire antwoord op die vraag staat in De Hamer van de Goden, de prequel op Thor.

Van Uitgeverij Wereldbibliotheek mogen we nu drie exemplaren weggeven. Om kans te maken stuur je een mailtje naar inzendingen [at] fantasywereld.nl net als onderwerp Hamer van de Goden (vergeet niet je adres te vermelden). Deze winactie loopt tot en met zondag 28 september.
9789044343052

Nadat zijn fiets is gestolen, moet Joris op zoek naar een bijbaantje. Hij mag namelijk de oude roze fiets van zijn zussen lenen, maar daar wil hij niet bij zijn vrienden mee aankomen. Dan ziet hij een mysterieus briefje hangen, waarop staat dat boerderij Wormstal op zoek is naar hulpkrachten. Maar dit blijkt geen normale boerderij te zijn: het zit tjokvol met mythische wezens en dieren die al duizenden jaren geleden uitgestorven hoorden te zijn. Laatst is helaas wel Montifer de basilisk ontsnapt. Kan Joris Montifer op tijd vinden en voorkomen dat hij in de handen valt van meester-opzetter Valerie Paai? En waarom heeft Grissel een hekel aan Jorissen, en mag hij niet bij haar in de stal komen?
Aankomend weekend staan de Kasteeltuinen in Arcen weer helemaal in het teken van de fantasy met Elfia! Dit jaar staat Elfia in het teken van één van de grootste mythische figuren van de West-Europese legendes: Koning Arthur. Twee dagen lang kun je genieten van optredende bands, leuke workshops, demonstraties en vele, vele kraampjes. En uiteraard zijn er ook weer een heel aantal auteurs aanwezig om hun boeken te signeren.

Via FantasyWereld maakten jullie kans op 2×2 vrijkaartjes. De gelukkige winnaars van elk twee vrijkaartjes zijn geworden: V. Vissers en A. Hubert. Van harte gefeliciteerd en laat ons vooral weten hoe jullie het hebben gehad!
9789047706731

Luca had zich voorgenomen om William, de Engelsman op wie ze vorig jaar in Frankrijk verliefd werd maar die haar bedroog, nooit meer te zien. Toch nodigt ze hem in een opwelling uit om langs te komen wanneer hij op doorreis is naar België. In het begin behandelt ze hem heel koel en afstandelijk. Als ze echter hoort dat William op weg is naar Ieper kan ze niets anders doen dan toegeven aan de vreemde drang om met hem mee te gaan.
9789044737028

Na alle spannende gebeurtenissen in de zomervakantie is het voor de twaalfjarige Sara tijd om op een nieuwe school te beginnen. Ze kent nog maar erg weinig mensen in Stellamar, waar ze in de zomer met haar vader naartoe is verhuisd, en daarom is ze behoorlijk zenuwachtig voor haar eerste schooldag. Niet alleen vanwege de nieuwe meiden in haar klas, de nieuwe vakken en natuurlijk eventuele leuke jongens, maar ook vanwege haar gave… Het enige wat Sara wil is normaal zijn, maar de afgelopen weken is haar leven alleen maar abnormaler geworden. Sara ziet namelijk de geesten van overleden personen, en die kunnen af en toe knap lastig zijn!
9789490767617

Kim ten Tusscher is een schrijfster die hard aan de weg timmert. Na haar debuutroman Hydrhaga schreef ze de Lilith-trilogie en in april kwam ze met Jager, het eerste deel van haar nieuwe tweeluik Jager & Prooi dat zich in dezelfde wereld afspeelt, maar dan decennia eerder. Inmiddels zijn Hydrhaga en Gebonden in Duister bovendien naar het engels vertaald. Daarnaast blogt ze over schrijven (ook voor FantasyWereld), jureert ze geregeld verhalenwedstrijden en is ze vaak op evenementen te vinden. Wie zo serieus bezig is met schrijven kan niet anders dan erin groeien. Dat blijkt dan ook uit Jager, waar Ten Tusscher niet alleen voortbouwt op haar eigen werk, maar ook haar personages dwingt te groeien en te veranderen.
tusscher_personages

Kim ten Tusscher schreef o.a. de Lilith-trilogie en is nu bezig met haar tweeluik Jager & Prooi, waarvan het eerste deel al is verschenen. Kenmerkend voor deze boeken is de manier waarop de personages vormgegeven worden. Alle hoofdpersonages balanceren op het randje van ‘goed’ en ‘kwaad’, waardoor je als lezer met beide kunt kunt identificeren. Voor FantasyWereld schrijft ze een reeks artikelen over het maken van overtuigende, levensechte personages. Deze week deel 4: Wat als een personage niet mee wil werken?