9789020679182

Liv Silber woont nu alweer een tijdje in het huis van haar moeders vriend Ernest in Londen, maar haar leven is nog steeds allesbehalve normaal. Zo spookt ze nog steeds regelmatig rond in de mysterieuze gangen in de droomwereld, maar zij is niet de enige. Er lijkt iets op de loer te liggen, iets gevaarlijks en duisters, maar wat is het en wat wil het van Liv? En dat is nog niet eens haar enige probleem, want ook haar vriendje Henry lijkt iets voor haar te verbergen, zowel in de droomwereld als in de echte wereld. En wie bezorgt haar zusje Mia van die vreemde, levensechte dromen? Eén ding is zeker: er is iets helemaal mis in de droomwereld en Liv is vastbesloten erachter te komen wat dat is.
knutselbanner

Op veel fantasyfairs komen de bezoekers in de meest prachtige kledij, veelal met zelfgemaakte accessoires. Wij houden daar wel van en daarom beginnen we op FantasyWereld een nieuwe artikelreeks, waarin we met handige tutorials laten zien hoe je je eigen creaties maakt. We noemen dit hoekje van de website: De FantasyWereld Knutselkamer! In dit eerste artikel uit de Knutselkamer zal Alexandra jullie laten zien hoe je schattige miniatuur scrolls kan maken. Deze kan je bijvoorbeeld gebruiken voor leuke en lieve berichtjes aan een geliefde, of aan familie en vrienden, of als een uitnodiging voor een themafeestje. Daarnaast zijn ze ook leuk als decoratiemateriaal of gewoon omdat ze zo leuk zijn. Het kan natuurlijk ook dat je ze voor hetzelfde doeleind gaat gebruiken als Alexandra: voor LARP!

9789051163599

Raben Teller is een Lezer. Alles wat hij aanraakt daarvan kan hij de geschiedenis Lezen: door wie het is gemaakt, aan wie het toebehoorde… Niemand mag er echter achter komen dat Raben deze gave heeft. De Heerser van Kir, genaamd Glendahl, gebruikt Lezers om mysterieuze voorwerpen voor de Suprior Himmondar te vinden. Volgens legenden zouden deze voorwerpen een oeroude magie bezitten die Glendahl en zijn leger onoverwinnelijk kan maken. Raben heeft helemaal geen zin om voorwerpen voor de Heerser te zoeken en af te reizen naar verre oorden. Hij krijgt les van Meester Hobbe die hem leert om zijn gave te beheersen en verborgen te houden voor omstanders.
9789048820436

Ronan Lynch is een ruige jongen. Hij houdt van straatraces en als er ergens een gevecht is kan je er gif op innemen dat hij er op een of andere manier bij betrokken is. Maar hij draagt veel geheimen met zich mee. Geheimen die hij nooit met iemand heeft gedeeld. Zijn vader is vermoord en hij heeft een van de weinige geheimen die ze deelden mee het graf ingenomen. Dat valt Ronan zwaar. Gelukkig heeft hij een goede groep vrienden, de ravenjongens, en een ellenlange zoektocht naar Glendower (de oude Welshe koning) om zich mee bezig te houden. Maar de zoektocht neemt een plotselinge wending waardoor Ronan met zijn geheimen wordt geconfronteerd. Het is nog maar de vraag of het geheimen blijven en of hij het aankan om ze te delen…
grishacoupeuse

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling. Zo begint de Grisha trilogie van Leigh Bardugo. De eerste twee delen zijn inmiddels verschenen, het derde deel (Val & Verlossing) verschijnt in februari. In het korte verhaal De coupeuse en de koningin lees je een scène uit het eerste deel, Schim & Schaduw, vanuit Dzjenya’s perspectief. Dit verhaal maakt meer duidelijk over haar beslissingen, vriendschap met Alina en haar gave.
9789086602681

Megan is een meisje van veertien jaar die vorig jaar haar broertje heeft verloren. Een jaar later, op de dag dat hij is overleden, komt Megan in een magische wereld terecht, genaamd Kara. Eén van de zeven Poortwachters van deze wereld genaamd Helon heeft ontdekt dat Megan magische krachten bezit, ze kan namelijk gesloten deuren openen. Hij heeft haar nodig omdat de vampiers in Kara een belangrijke landkaart hebben, waarin staat waar de poorten naar de aarde zich bevinden. Met behulp van deze kaart kunnen de vampiers naar de aarde komen en de aarde onveilig maken. Deze landkaart is te vinden in het kasteel van de vampiers die streng wordt bewaakt door gevaarlijke vampiers en wordt beveiligd door gesloten deuren. Megan gaat mee met de norse poortwachter, en ze komt terecht in een magische wereld vol met vampiers, weerwolven, draken, elfjes en vele andere wezens.
9789026136504

De kleine Matilda is superslim. Toen ze één jaar was kon ze al praten als een volwassene, toen ze drie was leerde ze zichzelf lezen en met vier jaar en drie maanden had ze de hele kinderboekenafdeling van de bibliotheek versleten. Ze is dan ook door het dolle heen wanneer ze eindelijk naar school mag. School blijkt alleen minder leuk te zijn dan verwacht. Het schoolhoofd, de strenge juffrouw Bulstronk, vindt het namelijk geen probleem om meisjes als straf aan hun vlechten het hek over te slingeren. En ook thuis heeft Matilda het niet bepaald goed: haar ouders zijn haar liever kwijt dan rijk. Maar gelukkig is de lieve juffrouw Engel er nog, en ook Matilda zelf blijkt een verborgen gave te hebben die haar nog wel eens heel wat plezier zou kunnen bezorgen…
anomalie

Adriaan van Garde verdiende met het verhaal De Anomalie een plek in Fantastisch Strijdtoneel II, de verhalenbundel met de beste verhalen van FantasyStrijd Brugge 2010. De oorsprong van het verhaal is het eerste hoofdstuk van een boek met de werktitel “De K’Bou Contingentie”, waar Adriaan in 2008 al aan begon. Het verhaal is ook te vinden in de 4Short bundel Gerecyclede Verhalen, gratis te downloaden op Smashwords. Een tweede bundel (Een Oase van Verhalen) is volgens hetzelfde concept (4 korte verhalen) te vinden op Smashwords.
9789022571095

De vijftigjarige hobbit Bilbo Balings woont in een gezellig hol in de Gouw. Hij leidt een rustig leventje en geniet van alles waar hobbits van houden: eten, zijn pijp roken, eten, slapen en… hadden we het al over eten gehad? Zijn rust wordt drastisch verstoord wanneer de tovenaar Gandalf hem een bezoekje brengt. Hij verkiest Bilbo om als ‘inbreker’ samen met dertien dwergen op een groot avontuur te gaan. De hobbit gaat op reis met als doel de lang verloren schat van de dwergen, die bewaakt wordt door de gevaarlijke draak Smaug, terug te winnen. Tijdens zijn tocht door Midden Aarde komt hij allerlei wonderlijke wezens tegen: van adembenemende elfen tot bloeddorstige aardmannen, en komt hij in het bezit van een wel heel bijzondere ring…
9789000329588

Riley, een weesjongen die leeft in het victoriaanse Londen, krijgt les van de illusionist Albert Garrick. Garrick is een criminele illusionist die zijn trucs gebruikt om in te breken in de huizen van de personen die hij vermoordt. Op een avond moet Riley van de illusionist een moord plegen, terwijl hij dit niet wil. Riley heeft mazzel, want het slachtoffer wat hij moet vermoorden is een wetenschapper uit de toekomst die hoort bij de FBI. Deze wetenschapper doet mee aan het programma W.A.R.P., een programma dat experimenteert met tijdreizen. Riley wordt samen met de man een wormgat ingesleurd die hem meeneemt naar het hedendaagse Londen, waar Riley moet samenwerken met de zestienjarige Chevron Savano. Garrick doet er alles aan om Riley te vinden en samen met hem terug te keren naar het oude Londen, waar hij slechte dingen kan doen. Riley en Chevron beleven een spannend avontuur om uit de handen te blijven van de gemene Albert Garrick.