9789058556868

De Donald Duck-pockets, wie kent ze niet? De eerste serie verscheen al in 1970 en bestond uit elf delen. Twee keer werden de uitgaven kort gestopt, maar de huidige reeks loopt alweer vanaf 1992. Vaak zaten er verhalen bij die zich in een Middeleeuwse omgeving afspelen, al dan niet met magie, maar vanaf dit jaar heeft Fantasy zijn eigen pocket-reeks! De Avontuurlijke Kronieken van Asgaard is het eerste van de zes delen die Sanoma gaat uitgeven.


9789460860720

Raadsheer Roan Storm heeft genoeg van de gemaakten: de monsters die de bevolking van Stede, zijn geliefde stad, telkens weer in gevaar brengen. Met behulp van zijn nieuwe bloedwet en een publieke executie van één van de gemaakten hoopt hij voor eens en voor altijd een eind te maken aan de gruwelijke bloedroof. Hij zou echter wel eens spijt kunnen krijgen van zijn eigen wet als een groep gemaakten hem ontvoert en hem iets verschrikkelijks aandoet. Ze veroordelen hem tot een leven als gemaakte, waarmee ze Roan verplichten zelf aan de bloedroof deel te nemen…


9789048821884

Kra heeft wel ouders gehad, maar hij kent ze niet meer. Ze hebben hem ooit uit het raam gegooid en gelukkig werd hij uit de lucht geplukt door een groep kraaien. Sindsdien woont hij samen met zijn kraaien in een boomhut. Omdat hij al zo lang met de kraaien optrekt, kan hij ze verstaan en zelfs met ze praten. Van mensen moet hij niets hebben, die vertrouwt hij niet. Toch redt hij op een dag Lydia uit de handen van een paar criminelen. Haar huis staat vlak bij zijn boomhut en het leek hem altijd al een aardig meisje. Maar deze criminelen blijken ook met een diersoort te kunnen praten. Hoe bijzonder is Kra’s gave eigenlijk?


9789024568208

Na de allesbeslissende slag uit Het Lot van de Dwergen is de strijd om het veilige land voorbij. Dwergen, Elfen en mensen leven in harmonie samen. Nadat het Elfenrijk bijna compleet verwoest was, zijn de elfen in aantal flink gegroeid en wordt het rijk weer opgebouwd.  De komst van een mensenkind dat in het Grijze Gebergte werd gevonden brengt echter spanningen met zich mee. Het kind spreekt de taal van de Alfen. De dwergen vertrouwen het niet, maar het meisje weet op wonderbaarlijke wijze de gunst van de mensen en elfen te winnen. Ze wordt zelfs het pleegkind van de grote leiders van het mensenrijk.  Als er vervolgens een bericht uit de onderwereld komt met de mededeling dat de grootste held van het veilige land nog leeft, beginnen de Dwergen aan een eigen missie en vertrouwen zij niemand meer.

Pas op: Deze recensie bevat spoilers voor de Dwergenserie!


winkruisdraagster

Anna woont in de perfecte wereld. Vrijheid, gerechtigheid, tolerantie en vrede zijn in het Europa van de 22e eeuw werkelijkheid geworden. Een utopie is werkelijkheid geworden. Maar is dat wel zo? Anna is niet hetzelfde als de mensen om haar heen. Niemand weet dat zij met gevaar voor eigen leven thuis een groot geheim bewaart.

De Zwitserse Lydia Schwarz is een jonge auteur die opviel tijdens een schrijfcursus. Haar debuut De kruisdraagster is het eerste deel in een nieuwe serie, over christenvervolging in Europa. Ben je geïnteresseerd geraakt? Van Uitgeverij Kok mogen wij drie exemplaren weggeven. Om mee te doen hoef je alleen maar een mailtje te sturen naar inzendingen [at] fantasywereld.nl met als onderwerk De Kruisdraagster. Deze winactie loopt nog tot en met 29 november.


mockingjaypart2

Eindelijk, het vierde en laatste deel van The Hunger Games draait in de bioscoop. Het is menens: Katniss moet er als Spotgaai voor zorgen dat er voor eens en voor altijd een einde komt aan het wrede bewind van president Snow. De vreselijke toestand waarin Peeta verkeert aan het eind van deel 1 heeft de kijkers alvast flink laten schrikken. Komt het ooit nog goed? Eén ding is zeker: President Snow moet en zal uitgeschakeld worden, en het is nog maar de vraag of het Katniss en de andere tributen uit District 13 zal lukken om deze gruwelijke tiran ten gronde te richten…


9789025867829

Vega Jane moet voor de Raad van Bitterbos verschijnen omdat ze is betrapt met een plattegrond van het verboden moeras dat het dorp omringt. Ze wordt beschuldigd van verraad en het helpen van de vijanden van Bitterbos. Hoewel Vega Jane onschuldig is, wordt ze toch veroordeeld tot een zware straf. Ze moet meevechten in het jaarlijkse Duellum en het opnemen tegen de sterkste mannen van het dorp. Winnen lijkt onmogelijk en de kans dat ze het overleeft is klein, want de Raad heeft bepaald dat ze zich niet mag overgeven of gemakkelijk mag opgeven. Vluchten is ook geen optie. Daar heeft de raad met dreigementen voor gezorgd. Met hulp van haar jeugdvriend Delph gaat ze trainen voor de gevechten. Dit is de enige kans die ze heeft om het Duellum te overleven.


9789020679793

Bijna drie weken geleden werden honderd jeugdcriminelen vanuit hun ruimteschip naar de aarde gestuurd om uit te zoeken of de aarde weer leefbaar is. Nu, 21 dagen later, zijn de meesten van hen nog steeds in leven, al blijkt het op aarde toch wat minder veilig te zijn dan ze in eerste instantie hadden gedacht. Zo beginnen hun voorraden eten en medicijnen op te raken, worden er ineens steeds meer tieners ziek en, wat misschien nog wel het engste is, blijken de honderd niet de enige mensen op aarde te zijn…


wintearling.jpg

Gisteren recenseerden we De Kroon van de Tearling, een boek dat een nieuwe kijk op alle futuristische dystopieën geeft, omdat het verhaal zich afspeelt in een middeleeuwse samenleving. Het boek zal worden verfilmd, met Emma Watson in de hoofdrol. Ben jij nieuwsgierig geworden? Doe dan mee met onze winactie om dit boek te winnen!

Om mee te doen hebben we voor facebook gebruikers ditmaal een gemakkelijke manier om mee te doen, je hoeft alleen maar naar onze pagina te gaan om een reactie te plaatsen onder dit bericht van de winactie! Heb je geen facebook? Mail dan naar Inzendingen [at] fantasywereld.nl met als onderwerp Tearling.


9789022569627

De negentienjarige Kelsea Glynn weet niet anders dan dat ze samen de goedlachse Barty en de strenge Carlin in een afgelegen hutje op de hei woont. Ze leidt een beschermd en geroutineerd leven totdat er een groep mannen aan de deur komt. Ze zijn gekomen om Kelsea te begeleiden naar de hoofdstad van het koninkrijk de Tearling. Kelsea blijkt namelijk de laatste rechtmatige erfgenaam van de troon te zijn. Zo blijkt dat toen zij nog heel jong was, het koninkrijk werd binnengevallen door het naastgelegen Mortmesne, waar de Rode Koningin een ijzersterk bewind voert. Na de dood van haar moeder werd besloten dat Kelsea’s identiteit geheim gehouden moest worden en zo werd ze door een lid van de Koninginnengarde en zijn vrouw in afzondering opgevoed.