winnachtval

Na ons interview met Bas Kock werden we erg nieuwsgierig naar Nachtval, het eerste deel van de Emperium-trilogie. Deze dark fantasyroman gaat niet over draken, trollen en elfen, maar over mensen, die worstelen met tijdloze thema’s als de pijn van het ouder worden en de prijs van vriendschap.

Bas signeerde een exemplaar van het boek voor ons om weg te geven tijdens onze verjaardagsweek. Om kans te maken op het boek hebben we de Winacties pagina in het leven geroepen. Vul het formuliertje op die pagina in en maak zo automatisch kans op een gesigneerd exemplaar van Nachtval! De winactie duurt nog tot en met 7 mei.


interviewceltica

Net als FantasyWereld is ook Celtica Publishing vijf jaar geleden opgestart. Een leuke toevalligheid die ons deed besluiten eens wat vragen te gaan stellen aan uitgever en schrijfster Rianne Lampers. We praten met haar over hoe het runnen van een uitgeverij in zijn gang gaat en wat voor mooie plannen Rianne heeft met al haar auteurs.


winvierdedag

Drie dagen lang genieten honderden mensen van een tropische cruise aan boord van The Beautiful Dreamer. Op de vierde dag valt het schip midden op zee stil. Er is geen elektriciteit, en radio en telefoon doen het niet meer. Er is geen enkele manier om hulp te vragen, maar iedereen gaat ervan uit dat er snel reddingswerkers ter plaatse zullen zijn. Dan raken de leidingen verstopt en begint het voedsel op te raken.

Klinkt het uitgangspunt van deze spannende thriller met een bovennatuurlijk tintje je interessant in de oren? Doe dan mee met onze winactie, wij mochten van Uitgeverij Cargo namelijk een exemplaar weggeven. Om kans te maken op het boek hebben we de Winacties pagina in het leven geroepen. Vul het formuliertje op die pagina in en maak zo automatisch kans op een exemplaar van De vierde dag! De winactie duurt nog tot en met 6 mei.


winduivelsmaeker

Faye ziet duivels. Steeds meer, steeds vaker. Leraren, klasgenoten, buren, zelfs de minister-president verandert voor haar ogen in een monster. Is ze gek aan het worden? Als ze hulp zoekt bij een psycholoog ontdekt Faye dat de duivels die ze ziet heel erg lijken op de figuren die Jheronimus Bosch vijfhonderd jaar geleden schilderde. Ze raakt verstrengeld met de middeleeuwse schilder; ze droomt niet over zijn leven, ze belééft het. Zo komt ze erachter dat hij zijn leven lang heeft gestreden tegen het kwaad. Een strijd die nog niet voorbij is…

Het nieuwste boek van Bianca Mastenbroek grijpt op een intrigerende manier terug op de schilderijen van de Nederlandse schilder Jheronimus Bosch. Spreekt dit interessante concept je aan? Doe dan mee met onze winactie en maak kans op een exemplaar! Wij mogen van uitgeverij De Vier Windstreken namelijk mensen gelukkig maken. Om kans te maken op het boek hebben we de Winacties pagina in het leven geroepen. Vul het formuliertje op die pagina in en maak zo automatisch kans op een exemplaar van Duivelmaeker! De winactie duurt nog tot en met 4 mei.


interviewyalfest2

YALFest is helaas alweer een paar dagen voorbij (verslag volgt later deze week!), maar gelukkig kunnen we de komende tijd nog even nagenieten dankzij alle verslagen en interviews die gepubliceerd zullen worden door alle aanwezige bloggers. Vorige week vrijdag was er bijvoorbeeld een persconferentie met alle auteurs van YALFest, en natuurlijk was FantasyWereld daar bij! Aanwezig waren ook Ransom Riggs (De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine), Tahereh Mafi (Touching Juliette-serie), Arwen Elys Dayton (Seeker & Traveler), Tom Ellen en Lucy Ivison (Lobsters), Becky Albertalli (Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld) en Stephanie Perkins (Anna & de French Kiss).

Uiteindelijk hadden we helaas maar een half uurtje om onze vragen te stellen, wat resulteerde in minder dan één vraag per persoon, maar toch zijn er heel wat leuke vragen en antwoorden voorbij gekomen. FantasyWereld zet ze hieronder voor je op een rijtje!


winaardzee

Fantasyheldin Ursula K. Le Guin wordt al jarenlang beschouwd als een van de grondleggers van de fantasy zoals we die kennen. Haar klassieke fantasy epos Aardzee bestaat uit verschillende boeken en korte verhalen en wordt nu door de Boekerij opnieuw uitgegeven in fraaie hardcover bundelingen. De eerste bestaat uit de eerste drie boeken en vorige maand is ook deel 2 verschenen met de volgende drie boeken (waarvan de derde, De andere wind, nooit eerder vertaald was). Wij mogen van Boekerij een exemplaar van de eerste bundel weggeven!

Om kans te maken op het boek hebben we de Winacties pagina in het leven geroepen. Vul het formuliertje op die pagina in en maak zo automatisch kans op een exemplaar van Aardzee! De winactie duurt nog tot en met 3 mei.


windolfje

Wrow! Dit jaar bestaat Dolfje Weerwolfje al 20 jaar! Om dat te vieren worden er allerlei mooie plannen gemaakt, zoals een derde musical, signeersessie, en zelfs een mogelijke tv-serie. Ook wordt het allereerste Dolfje Weerwolfje boek uitgebracht in een mooie jubileumuitgave. En wij mogen van Leopold drie exemplaren weggeven!

Om kans te maken op het boek hebben we de Winacties pagina in het leven geroepen. Vul het formuliertje op die pagina in en maak zo automatisch kans op een van de drie jubileumedities van Dolfje Weerwolfje! De winactie duurt nog tot en met 2 mei.


winvuurkoningin

Na ons artikel van vanmorgen is het nu tijd om er ook een mooie winactie aan te verbinden. Anthony Ryan was zo aardig om drie gesigneerde exemplaren van het laatste deel van In de Schaduw van de Raaf: Vuurkoningin beschikbaar te stellen! De afsluiter van deze waanzinnige serie verscheen begin dit jaar en nu krijgen jullie de kans om een gesigneerd exemplaar te winnen.

Om kans te maken op het boek hebben we de Winacties pagina in het leven geroepen. Vul het formuliertje op die pagina in en maak zo automatisch kans op een van de drie gesigneerde exemplaren van Vuurkoningin! De winactie duurt nog tot en met 1 mei.


anthonyryan

Vandaag starten we een nieuwe artikelreeks, waar we hopelijk nog heel lang mee door zullen gaan! Elke week kijken we even bij een onze favoriete fantasy auteurs waar hij of zij op dit moment mee bezig is. Welk verhaal zijn ze aan het schrijven, waar gaat het over en hoe ver is het al? En omdat we vijf jaar bestaan, gooien we er ook nog even een top 5 in. De Britse auteur Anthony Ryan (bekend van de In de Schaduw van de Raaf trilogie) mag het spits afbijten. Hij vertelt ons over zijn nieuwe trilogie en geeft zijn top 5 fantasyboeken die hem inspireerden zelf ook fantasy te schrijven.


windansschaduwen

Tijdens deze verjaardagsweek gaan we winacties organiseren van enkele zeer verschillende boeken, zodat er voor elke bezoeker wel wat tussen zit waar hij of zij wel interesse in zou kunnen hebben. We beginnen met Dans van Schaduwen, waarvan we van Uitgeverij Moon drie exemplaren mogen weggeven. In deze sexy en griezelige YA over de moordende wereld van ballet raakt hoofdpersoon Vanessa langzaam verstrikt in een gevaarlijk web van intriges wanneer zij het lot van haar verdwenen zusje probeert te ontrafelen. Het vleugje paranormaal speelt daarbij een intrigerende rol!

Om kans te maken op het boek hebben we de Winacties pagina in het leven geroepen. Vul het formuliertje op die pagina in en maak zo automatisch kans op een van de drie exemplaren van Dans van Schaduwen! De winactie duurt nog tot en met 1 mei.