9789020622706

Als kind droomde ik vaak van bijzondere woonplaatsen. Een nomadentent in de Egyptische woestijn bijvoorbeeld, of een boot midden op zee. De jungle leek me ook wel spannend, of in een ondergrondse grot. Als het maar een plek was met andere geuren, kleuren en natuurlijk gevaren. Zelf ben ik uiteindelijk toch maar in Nederland gebleven, maar het jongetje dat de hoofdrol speelt in De bende van Adlan groeit op in de Himalaya. Hoe zou het zijn om daar te leven?


pokeball

Pokémon, wie keek het vroeger niet? Ik (Denise) was in ieder geval groot fan en speel nog steeds de spellen op de gameboy en op mijn nintendo 3DS XL. Het blijft gewoon leuk. Toen ik dit jaar met mederecensent Alexandra naar Comic Con ging had ik niet veel tijd om een kostuum te maken, maar ik wilde toch een beetje ‘in stijl’ gaan. Ik had mijn ‘steampunk’outfit al klaarhangen, maar toen bedacht ik me opeens dat ik als pokémontrainer wilde… Ach, waarom dan niet als steampunkpokémontrainer?


talonsaga

drakenkleinOp 9 juli verschijnt bij HarperCollins Young Adult de nieuwe fantasyserie van Julie Kagawa, ook wel bekend van The Iron Fey en Blood of Eden. Deze serie gaat de Talon Saga heten en het eerste boek heeft de titel Pupil. En om mensen enthousiast te maken heeft Julie Kagawa twee zelfgemaakte drakenbeeldjes voor de Nederlandse fans ter beschikking gesteld.

Om kans te maken op een drakenbeeldje (en uiteraard een exemplaar van Pupil) worden er vijf verschillende vragen gesteld waar je antwoord op kunt geven, elke beantwoorde vraag is een extra kans op een drakenbeeldje! De eerste vragen zijn al gesteld in een sample van het eerste hoofdstuk en op de Facebook pagina van HarperCollins Young Adult.

De volgende vraag is de onderstaande. Stuur je antwoord op naar info [at] harpercollins.nl, veel succes!

– Welke serie van Julie Kagawa vond jij tot nu toe de beste? –


9789490767495

Uschi Zietsch wordt al ruim drie decennia gepubliceerd en van De Woudzee Kronieken zijn al meer dan 50.000 exemplaren in Duitsland verkocht. Hoewel ze niet zo bekend is als bijvoorbeeld Bernard Hennen of Markus Heitz, is ze dus toch een zeer verdienstelijk schrijfster en blijkbaar een geschikte kandidaat om te worden opgepikt door de wat kleinere fantasyuitgeverijen in Nederland. Interessant genoeg gebeurt dat in een samenwerking tussen Uitgeverij Macc en Zilverspoor. Hebben zij hiermee goud ontdekt, terwijl Luitingh zich verbijt om de gemiste kans?


9789490767679

In Spiegelgeest, het eerste boek in de Drakenzieler-serie, volgen we het dorpsmeisje Fenna, dat besluit naar de Drakenburcht te reizen om daar de Proeve te ondergaan om in dienst te kunnen treden en met draken te werken. Ze slaagt en tijdens haar opleiding blijkt ze uitzonderlijk sterk te zijn, waardoor ze zelfs wordt geselecteerd om Drakenzieler te worden. Wat Fenna niet weet, is dat de Drakenburcht en het Koningshuis achter de schermen jacht maken op een mysterieuze groepering die op gruwelijke wijze de ene na de andere Draak afmaakt en hun zielen steelt. Deze groepering noemt zichzelf ‘De Kring’ en maakt zich op om een beslissende zet te maken.


9789401418614

Het sprookje van de gelaarsde kat, wie kent dat nou niet? De meeste mensen zullen dit sprookje kennen in de versie van Charles Perrault of misschien ook wel uit de Shrek-films, waarin de stem van de kat werd ingesproken door Antonio ‘Zorro’ Banderas. Deze Spaanse gelaarsde kat kreeg in 2011 zelfs zijn eigen film, waaruit blijkt dat dit beroemde sprookje nog lang niet vergeten is. Zo dachten schrijfster Siska Goeminne en illustrator Sebastiaan Van Doninck er waarschijnlijk ook over, want ook zij besloten een adaptatie te maken van het welbekende verhaal. Alleen blijkt de kat uit Kat, met hoofdletter K toch net wat andere plannen te hebben dan in het originele sprookje!


9789460860690

Fulia is het verhaal van een jonge vrouw die de laatste hoop is voor haar stervende wereld. Het Verbond, dat alle landen ooit samenbond en beschermde, is uiteengevallen. Hordes Mirrax dwalen door de landen om iedereen te doden en alle nederzettingen en burchten te verwoesten. Ook Gander, ooit het meest belangrijke en machtigste land van het Verbond, is onder de voet gelopen en vernietigd. Annys, de Gravin van Gandar, is samen met haar pasgeboren dochter gevlucht naar Sayleche. In dit armoedige dorpje leiden ze jarenlang een onopvallend bestaan.


9789044622591

Paige Mahoney is nog maar net ontsnapt uit Sheol I of ze moet weer een grote keuze maken. Wil ze bij haar mimelord Jaxon blijven, ook al heeft hij haar bedreigd? Onder zijn heerschappij zal ze nooit volledig veilig zijn, maar zonder zijn bescherming moet ze op straat leven en is ze sneller terug in Sheol I dan ze eruit is gevlucht. Daarnaast vraagt ze zich af of Warden de opstand wel overleefd heeft. Hij had met hen mee moeten vluchten, maar ze vindt hem nergens. Kan ze deze opstand wel leiden zonder hem?


9789020649215

Michael Vey lijkt op het eerste gezicht een heel normale 14-jarige jongen. Hij is een beetje stilletjes en teruggetrokken, wordt regelmatig ondersteboven in kluisjes geduwd door de pestkoppen van de school en is dol op gamen met zijn beste vriend Ostin (vernoemd naar de Amerikaanse stad, alleen kon zijn moeder het niet spellen). Voor zover iedereen weet is zijn syndroom van Gilles de la Tourette het enige aan hem wat hem anders maakt dan de rest. Hierdoor knippert hij extreem veel met zijn ogen. Maar dit blijkt toch niet helemaal waar te zijn. Er is namelijk nog iets wat hem anders maakt dan zijn leeftijdsgenootjes, en daar zijn maar een paar mensen van op de hoogte: Michael heeft elektrische krachten.


9789490767884

Natuurrampen hebben de oude wereld grotendeels verwoest en in de nieuwe wereld proberen kleine groepen overlevenden hun bestaan weer op te bouwen. Het volk van Wolf is zwaar getroffen door ’de grote ramp’, er valt nooit regen en de zon bereikt hun dorp niet. Voedsel verbouwen is dan ook niet meer mogelijk. De gevonden voedselvoorraden uit de oude wereld raken langzaam op en om te overleven is er voedsel en water nodig. De tijd dringt want het volk van Wolf is de hongersnood nabij. Een tussen de puinhopen van de oude wereld gevonden vliegtuig (Zwerver) moet hun redding worden. Nadat het opgeknapt is zal de uitverkorene met Zwerver de wijde wereld in gaan op zoek naar voedsel.