9789401412124

De vijftienjarige Sage is een weesjongen, en een behoorlijk eigenwijze ook. Hij doet waar hij zelf zin in heeft, tot grote ergernis van mevrouw Turbeldy, de eigenaresse van het Weeshuis voor Minderbedeelde Jongens. Maar daar komt verandering in als er op een dag een man genaamd Bevin Conner voor de deur van het weeshuis staat. Conner wil namelijk maar één ding: Sage hebben. En daar is Sage niet zo blij mee. Toch blijkt al snel dat hij niet echt een keus heeft: samen met drie andere weesjongens, die verdacht veel op elkaar lijken, is Sage namelijk uitgekozen om deel te nemen aan een gevaarlijk avontuur. Ze zullen met zijn allen strijden om de plaats van de lang geleden verdwenen prins te mogen innemen.
9789034787613

Allie heeft haar grote liefde – en zeer menselijke – Zeke, moeten achterlaten in de vampierloze stad Eden. Nu ze zeker weet dat hij veilig is, heeft ze nog maar één doel voor ogen: haar maker Kanin redden van de krankzinnige vampier Sarren. Door de bloedband die ze heeft met haar maker kan Allie als het ware voelen waar Kanin is. Het spoor leidt naar haar geboorteplaats. Daar blijkt dat Sarren met het dodelijk roodlongvirus te hebben geëxperimenteerd. Het roodlongvirus is de belangrijkste reden waarom andere vampiers Kanin haten. Hij gaf het geheim van het bestaan van vampiers door aan de mensen. Door mensen in vampiers te veranderen, zouden ze het roodlongvirus kunnen overleven, maar alles ging mis. De geïnfecteerde mensen veranderden niet in vampiers, maar in rabdo’s: gewetenloze vampieren die alles in hun razernij doden wat er op hun pad komt. Het geëxperimenteerde roodlongvirus blijkt al snel niet alleen meer dodelijk te zijn voor mensen, maar ook voor vampiers…
We hadden nog een uitslag tegoed van een winactie die we tijdens de sciencefiction themaweek organiseerden. Na de recensie van Robopocalyps van Alexandra gaven we jullie de kans om een exemplaar te winnen. De gelukkige winnares van deze winactie is: L. Martens. Gefeliciteerd, we nemen snel contact met je op!

Ook kwamen we erachter dat we naast de bluray van Ender’s Game die we vorige week al weggaven, we ook een DVD mochten weggeven. Dus ook voor die winactie mogen we nog een winnaar aanwijzen! Binnenkort kan daarom A. Feenstra deze film thuis kijken. We wensen beide winnaars veel plezier met hun prijzen!

9789058856067

Dieren in verhalen worden vaak een beetje gecensureerd. Reynaert de vos veranderde bijvoorbeeld al rond 1850 van een liegende, moordende en verkrachtende misdadiger in een ietwat bijzondere huisvader. Een knuffelbare huisvader zelfs, want het verhaal moest wel door kinderen gelezen kunnen worden. Jean Dufaux, de auteur van Het Maagdenbos, denkt er waarschijnlijk het zijne van. In het eerste deel van zijn drieluik zie je namelijk precies het omgekeerde: mens en dier gedragen zich precies even nobel, maar laten zich vooral ook van hun beestachtige kant zien. En daarbij vloeit bloed…
9789048819645

Er is pas een week verstreken sinds Maya erachter gekomen is dat ze een skinwalker is, een mens dat zich kan transformeren tot een dier, en ze met Daniël, Corey, Haley, Sam, Rafe en Nicole op de vlucht is geslagen. Nu zijn Rafe, Haley, Sam en Nicole gevangen genomen en is het voor Maya en haar twee vrienden steeds moeilijker om op de vlucht te blijven. Het enige dat de vluchtelingen hebben, is de naam en het telefoonnummer van iemand die hen zou kunnen helpen. Maar wanneer ook die hulplijn niet meer beschikbaar blijkt te zijn, wordt het vrijwel onmogelijk voor de tieners om zich nog langer te verschuilen. Maya zal moeten kiezen: verder vluchten of valse veiligheid?
9789490767631

In de wereld van Triban is magie op een onbekende plek in de aarde opgeslagen. Dit om te voorkomen dat de vreselijke strijd die jaren eerder tussen magiërs plaatsvond zich herhaalt. Nu zijn er nog maar twee magiërs over. De een is spoorloos verdwenen en de ander staat op het punt om samen met de duistere koning Gor naburig Tribanland en Driepoortenland te veroveren. Door het noodlot ontmoeten vijf totaal verschillende personen elkaar; de Triban leerling Ashran, een eigenzinnige prinses van Driepoortenland, letterdeskundige Hacuin, Nervin de stalknecht en de excentrieke moeraslandbewoner Venta. Samen zullen een manier moeten verzinnen om koning Gor te stoppen. Maar de tijd dringt, want de magie begint langzaam zijn weg terug de wereld in te vinden…
Vorige week hielden we onze sciencefiction themaweek en daarin organiseerden we twee prijsvragen. De prijsvraag rondom Robopocalyps (lees ook onze recensie) loopt nog, de prijsvraag rondom de film Ender’s Game is inmiddels afgelopen.

Dat betekent natuurlijk ook dat de winnaar bekend is. Voordat we die bekend maken willen we graag iedereen bedanken voor het meedoen en bovendien distributeur eOne bedanken voor het beschikbaar stellen van het exemplaar! De gelukkige winnares van een exemplaar van Ender’s Game is geworden: E. Rutten. Gefeliciteerd en heel veel plezier met het kijken van de film.

9789020679748

Het welvarende rijk Ravka wordt bedreigd door de Schaduw-vlakte, een plek vol duisternis en vol monsters (de vulcra) die mensenvlees eten. Deze vlakte splitst het rijk in twee delen, een oost- en westkant. De Grisha, het magische leger van Ravka onder leiding van de machtige en geheimzinnige Duisterling, wachten op een lichtmeester die deze duistere vlakte kan vernietigen en weer vrede en orde kan brengen in Ravka.
9789020679694

De 100 speelt zich af in een toekomst waarin de aarde onleefbaar is geworden door een nucleaire oorlog. Duizenden mensen is het gelukt te vluchten en zij wonen nu al eeuwen in een ruimteschip dat rond de aarde cirkelt. Maar het ruimteschip loopt tegen zijn einde: de voedsel- en zuurstofvoorraden beginnen op te raken en het schip zelf vertoont steeds meer mankementen. Er moet een manier gevonden worden om erachter te komen of er weer leven mogelijk is op aarde. Maar de enige mogelijkheid is levensgevaarlijk, onmenselijk zelfs: honderd jeugdgevangen worden teruggestuurd naar de aarde. Blijven ze leven, dan is de aarde weer gezond. En gaan ze dood… Tja, dan is de samenleving meteen van ze af.
Ophelia

Mike heeft Flash Fiction, korte verhalen en langer werk gepubliceerd in verschillende verhalenbundels en bladen in Nederland, waaronder Wonderwaan, Ator Mondis en de Babel-SF en Verschijnsel verzamelbundels. Daarnaast heeft hij in verschillende King Kong Award en Millenniumprijs jury’s gezeten (tegenwoordig de PHP geheten) en bestiert hij samen met Roelof Goudriaan Uitgeverij Verschijnsel.

Na een schrijfhiaat van zo’n tien jaar schreef Mike eind 2011 zijn debuutroman, De Falende God, het eerste deel van een breed opgezette dark fantasy reeks. Het tweede deel ‘In Schaduwen van Weleer’ is inmiddels ook verschenen. Recent kwam van zijn hand de verhalenbundel Ophelia omarmd uit. Met Cryptograal deed Mike Jansen mee aan de Trek Sagae schrijfwedstrijd in 2012…