lauresigneren

Afgelopen weekend vond in Amersfoort de allereerste editie van het nieuwe young adult-festival YALfoort plaats, en natuurlijk was FantasyWereld erbij! Er was helaas maar één echte fantasy-auteur aanwezig (Laure Eve, bekend van het onlangs uitgegeven De Graces), maar toch bleek het uiteindelijk een geweldige dag vol interessante interviews en leuke activiteiten! Recensente Marije geeft een kort verslag van wat er allemaal te beleven was op YALfoort.


9789000339280

Het leven van de negenjarige Bibi is vrij normaal, al zou ze wel eens willen dat haar vader en moeder niet altijd zo druk waren. Bibi’s moeder is altijd op reis, op zoek naar onontdekte dieren, en haar vader heeft een wolwinkeltje genaamd Bollewol. Hij maakt de gekste dingen van een bolletje wol: mutsen in alle vormen en maten en knuffelversies van zo’n beetje elk dier dat je ooit gezien hebt. Met zulke drukke ouders zal de herfstvakantie vast heel saai worden, denkt Bibi. Maar niks blijkt minder waar als er op een dag een vreemd pakketje bij haar wordt bezorgd. In het pakketje zit namelijk… een robot!


symbolica

In de zomer van 2017 opent de Efteling een attractie zoals er nog geen enkele andere in het park te vinden is. Een fantasiepaleis in het midden van het pretpark gaat het toneel vormen van een interactieve reis naar de wereld van parkmascotte Pardoes: Symbolica. Terwijl de bouw van Symbolica gestaag vordert, heeft de Efteling over de inhoud van haar duurste attractie ooit (prijskaartje: 35 miljoen euro) nog maar weinig prijsgegeven. Met behulp van twee echte Efteling-experts geven we evengoed alvast een kijkje achter de poorten van Symbolica.


9789000343218

Perry en Aria staan op het punt aan hun grootste avontuur ooit te beginnen: het stille blauw bereiken. Dit is een plek waar geen stormen zijn en waar ze veilig kunnen leven. Daarnaast moeten ze twee verschillende kampen samenbrengen waar onderling veel spanning heerst. Ze weten nu dat de kleine jongen Sintel essentieel is voor het vinden van het stille blauw, maar het kamp van Perry heeft veel vijanden die Sintel maar al te graag in handen willen krijgen. De stormen worden steeds gevaarlijker en zullen vele levens verwoesten als het kamp van Perry niet snel het stille blauw bereikt…


9789022574607

We hebben aan het begin van de maand een winactie georganiseerd voor Erfgenaam van Vuur, van Sarah J. Maas. Het is het derde deel van de spannende serie De Glazen Troon. Iedereen bedankt voor het meedoen, ‘helaas’ kunnen we maar 1 persoon blij maken met een exemplaar. Dat is dit keer V. Vissers. Van hartee gefeliciteerd en heel veel leesplezier gewenst!

PS: Als we 1000 volgers op Facebook krijgen, geven we ook nog eens Ziel van IJzer, van Patricia Briggs. We hoeven nog maar 2 volgers! Like en deel dit bericht om mee te doen.


interviewkass

Vorig weekend was Kass Morgan in Nederland! Kass is de schrijfster van de populaire trilogie De 100, waarin honderd jeugdgevangenen teruggestuurd worden naar de aarde, die na een nucleaire ramp onleefbaar geworden is. Momenteel is Kass bezig met het afronden van een vierde boek dat zich ook afspeelt in de wereld van De 100: Rebellion. Wij mochten Kass wat vragen stellen (dankjewel Blossom Books!) wat een heel leuk interview opleverde!


9789400505469

Golf 1: de lichten gaan uit. Alle elektriciteit en technologie wordt vernietigd. Vliegtuigen storten neer. Golf 2: tsunami’s. Aangezien zo’n 40 procent van de wereldbevolking in de buurt van water woont, is dit de perfecte manier om de mensheid uit te roeien. Golf 3: een verschrikkelijk, bloederig virus. Golf 4: achterdocht, want is iedereen wel wie hij lijkt? En nu is het tijd voor de Vijfde Golf en staan Cassie en haar vrienden aan de vooravond van totale vernietiging. De vraag is niet óf ze het zullen overleven, maar hoelang ze het nog zullen volhouden tot de aliens hen te pakken krijgen…


interviewsnoeren

FantasyWereld nam tijdens CastleFest 2016 de gelegenheid om de schrijver van de nieuwste fantasysensatie Invocatie te interviewen. Dit is Jürgen Snoeren, die we natuurlijk nog kennen als uitgever bij Uitgeverij M/Mynx en later via zijn eigen uitgeverij Link, waar hij korte scifi- en fantasyverhalen publiceerde. We spraken met hem over het schrijven van zijn romandebuut en zijn ervaringen met de verschillende kanten van het schrijfvak.


9789020624779

Matti en Tink zitten al een tijdje in Parijs, maar kunnen niet wachten om in de zomer naar weer Drekar Mohoao te gaan. De goede vrienden willen namelijk drakenmenners worden en op het eiland moeten ze drie verschillende proeven doorstaan. Als ze deze voor deze proeven weten te slagen, zijn ze officieel lid van de Orde! Toch is er genoeg gevaar, want er is een kwaadaardige drakenjager op de been die draken op een gruwelijke manier uitschakelt. Matti en Tink willen maar al te graag meehelpen om de drakenjager te stoppen, maar de twee jongens moeten nog veel leren over draken en weten niet hoe gevaarlijk zo’n avontuur kan worden…


9789048801596

Als nichtje van de koning zou Katsa een onbezorgd leventje badend in luxe moeten hebben, waar ze kan genieten van het aanzien dat haar status met zich meebrengt. Alleen kan bijna niemand haar in de ogen kijken, ogen die haar onderscheiden van de rest van de wereld. Ze hebben namelijk ieder een andere kleur en dat maakt van Katsa een Begaafde, een van de weinige mensen die geboren zijn met een bijzondere Gave. En Katsa heeft niet zomaar een gave: ze is al sinds haar achtste in staat om een volwassen man met haar blote handen te vermoorden…