9789024567836

De eeuwenoude vijand lijkt inderdaad teruggekeerd: De Csestriims bewandelen de aarde nog steeds en voor de kinderen van de vermoorde keizer wordt duidelijk dat het complot dat eerst tegen hun familie gericht leek te zijn, wel eens het eind van de mensheid kan betekenen. Adare is op zoek naar bondgenoten om de ware moordenaar van haar vader te kunnen berechten, Kaden is op weg om zijn plaats op de ongehouwen troon te kunnen innnemen, en Valyn komt met zijn Vleugel in grote problemen wanneer blijkt dat het verraad zelfs tot diep in het keizerlijke leger is doorgedrongen.


5jaar

Na onze verjaardagsweek werden alle winnaars bekend gemaakt van de mooie winacties die we mochten organiseren. Van één winactie, waarbij drie gesigneerde exemplaren van Vuurkoningin van Anthony Ryan werden weggegeven, hadden we de gelukkigen echter nog niet bekend gemaakt. Ondertussen zijn de boeken binnengekomen en kunnen we de verjaardagsweek alsnog helemaal afsluiten.

N. Koper, D. Bosma en  A. van Broekhuizen, jullie krijgen zo snel mogelijk een pakketje bezorgd! We wensen jullie heel veel leesplezier en hopelijk zien we jullie nog vaker terug op FantasyWereld!


9789020674330

Merel Jansen is een heel normaal meisje. Ze woont in een gewoon huis, in een gewone straat en slaapt gewoon in haar pyjama in een heel gewoon bed. Totdat ze geheel onbewust De Daad uitvoert: ze peutert in haar neus en… eet het op! Vanaf dat moment staat Merels leven op z’n kop. Kinderen die De Daad uitvoeren worden namelijk gerekruteerd als piraat, en zo belandt de jonge Merel Jansen dus midden in de nacht, in haar pyjama, op het dek van piratenschip De Woesde Made, waar kapitein Idryss Ebenezer Splijter haar het liefst meteen van de Vettige Plank van een Zekere Dood afgooit. Merel Jansen is namelijk een meisje, en meisjes kunnen écht geen piraat worden! Of toch wel?


lookingglass

Zes jaar na Tim Burton’s bewerking van Alice in Wonderland komt Burton met het vervolg Alice Through The Looking Glass. Zowel in 2D als in 3D kun je genieten van de bekende personages uit het eerste deel, gespeeld door de bekende acteurs Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter en Mia Wasikowska. De film is opgedragen aan Alan Rickman, die als laatste acteeroptreden de stem insprak van de Caterpillar. Waar na de laatste film hoofdpersonage Alice Kingsleigh haar verloofde in wording dumpt en de wereld gaat afreizen op haar schip Wonder, zien we Alice in Alice Through The Looking Glass terugkeren naar huis en wederom afreizen naar Wonderland, ditmaal door een spiegel. Maar is dit vervolg werkelijk een prettige toevoeging?


9789045210353

Rhoma Grace heeft hard gevochten in de armada, maar ze er niet zonder kleerscheuren uit gekomen. Ze heeft haar vader en haar grote liefde Mathias verloren en is bovendien ook haar status als hoedster van het huis Kreeft kwijt. Terwijl ze haar leven weer op orde probeert te krijgen, gaan er geruchten rond dat er een terroristische organisatie in opkomst is wiens doel het is om een eind te maken aan de Huizen in de Zodiak. Als Rho in de sterren kijkt, doet Ochus, de verbannen leider van het dertiende Huis Ophiuchus, haar een verontrustend voorstel waardoor Rho vastbesloten is opnieuw ten strijde te trekken voor het sterrenstelsel.


winleckie

Pepper Kay heeft inmiddels vier sciencefictionboeken geschreven over interstellair privédetective Kit Guardner. Haar vijfde boek, Maalstroom, is in aantocht en zal Kit wederom in een zeer bijzondere zaak storten! Binnenkort hebben we een interview met de schrijfster, maar voor nu mogen we een exemplaar van ID-Crisis weggeven als afsluiter van onze Sience Fiction Themaweek!

Om kans te maken op het boek moet je even de Winacties pagina bezoeken. Vul het formuliertje op die pagina in en maak zo automatisch kans op ID-Crisis van Pepper Kay! De winactie duurt nog tot en met 31 mei.


Calibans strijd

De serie The Expanse van schrijfduo Daniel Abraham en Ty Franck (onder de naam James Corey) gaat door met Calibans strijd. James Holden en zijn bemanning zijn nog lang niet klaar met hun avonturen en krijgen het ook in dit tweede deel weer zwaar te verduren. Maar er zijn een heel scala aan oude en nieuwe personages die weer hun opwachting maken en er staat steeds meer op het spel! Na de mooie recensie van het eerste deel, Leviathan ontwaakt, is het natuurlijk de vraag of de space opera de hoge verwachtingen kan inleveren. Lees het in onze recensie!


9789020679823

Wells, Clarke en Bellamy behoren tot de honderd jeugdgevangenen die als proefkonijnen vanuit hun ruimteschip naar de aarde zijn gestuurd om erachter te komen of de aarde, na een enorme nucleaire ramp, weer leefbaar is. Nu, enkele weken later, beginnen de honderd jongeren eindelijk een beetje aan het leven op aarde te wennen. Ze hebben geleerd te jagen, zichzelf te beschermen, hutten te bouwen en voor elkaar te zorgen: alles wat nodig is om te overleven in de wildernis. Maar aan dat vreedzame leventje komt algauw een eind als er nog meer transportschepen vanuit de ruimte landen op aarde, met daarin niemand minder dan de verschrikkelijke vicekanselier Rhodes.


fantastisch strijdtoneel 4

Mike Jansen is een veelzijdig schrijver, wiens verhalen in verschillende verhalenbundels en bladen in Nederland en het buitenland zijn verschenen. Daarnaast heeft hij in verschillende King Kong Award en Millenniumprijs jury’s gezeten en bestiert hij samen met Roelof Goudriaan Uitgeverij Verschijnsel. In 2012 won hij Fantastels met De Koperen Oase. Met het sciencefiction verhaal Leviathanjager kwam hij in de bundel van FantasyStrijd Brugge 2014 te staan. Een ideaal verhaal voor onze Science Fiction Themaweek dus! Het verhaal is nu voor het eerst online (gratis) te lezen…


scifiartikel

Tijdens onze Science Fiction Themaweek ontkomen we er niet aan een Gids naar… artikel te plaatsen. En dit keer hebben we hulp gehad van Diana – bestuurslid van Stichting Imagicon & de DTTA (Dutch Time Travellers’ Association). In ons lijstje hebben we geprobeerd een goede mix te maken van oude en nieuwe schrijvers, internationaal en Nederlands. Wil je meer weten over een bepaalde serie, of discussiëren welke serie er helemaal niet in moet staan, of welke er missen? Kom dan eens langs op ons forum!