epischefantasy2

Er zijn ontzettend veel epische fantasyseries geschreven, waarbij de een wat meer uitnodigt tot lezen dan de ander. In dit artikel willen wij enkele series opsommen die je echt niet kunt missen als fan van epische fantasy. Maar ook als je het genre eigenlijk nog nooit hebt gelezen en eens wilt weten waar je het beste mee kunt beginnen, kun je met deze lijst uit de voeten. Vandaag verschijnt deel 1, tijdens deze Epische Fantasyweken zullen we hem blijven uitbreiden. Wil je meer weten over een bepaalde serie, of discussiëren welke serie er helemaal niet in moet staan, of juist wel? Kom dan eens langs op ons forum!


9789401415194

Carthya staat aan de rand van een oorlog. En niet zomaar een oorlog. Nee, Carthya’s grootste vijand Avenia heeft het voor elkaar gekregen dat álle landen die Carthya omringen op oorlogspad gaan. En tot overmaat van ramp heeft Vargan, de koning van Avenia, ook nog eens Imogen ontvoerd om de jonge koning Jaron te onderwerpen. Het ziet er dus somber uit voor Jaron en zijn vrienden. Maar Jaron zou Jaron natuurlijk niet zijn als hij geen plan klaar had…


winscull

Luke Scull  maakte als twintiger Nevermind Nights, een roleplaying-spel dat maar liefst 250.000 keer werd gedownload. Als designer maakte hij verschillende fantasyspellen, zoals The Shadow Sun bij Ossian Studios. Zijn vertelkunst en inspiratie kwamen pas echt goed naar voren toen hij begon met het schrijven van boeken. Hij debuteerde met het goed ontvangen De donkere broederschap en deze maand verschijnt bij Uitgeverij Boekerij het vervolg: Het zwaard van het Noorden.

Van Boekerij mogen we maar liefst 5x beide boeken weggeven. Om kans te maken hoef je maar 1 ding te doen: Stuur een mailtje naar inzendingen [at] fantasywereld.nl met als onderwerp: Luke Scull. Vergeet daarin niet alvast je adresgegevens te vermelden. Deze winactie duurt nog tot en met 6 september!


9789024563784

Er komt een nieuwe dreiging aan voor alle mensen in Elan, ditmaal in de vorm van een gigantisch leger Elfen. Zij zijn aan een opmars begonnen en hebben al verschillende steden ingenomen, waarbij ze geen mensenlevens sparen. Keizerin Modina probeert deze opmars de kop in te drukken, maar de vooruitzichten zijn niet rooskleurig. Arista wordt al enige tijd geplaagd door levensechte dromen. Deze inspireren haar, met goedkeuring van de Keizerin, een zoektocht te starten naar een mysterieuze hoorn ergens in de diepste krochten van de verloren gegane stad Percepliquis. Een missie die ze niet kan volbrengen zonder de leden van Riyria.

*Spoilers voor de eerdere delen van deze serie verderop*


epicdwarve

De komende twee weken staat FantasyWereld in het teken van een subgenre dat bij het grote publiek het meest bekend is: de Epische Fantasy. Het wegdroomgehalte speelt hierin een grote rol: Met de epische fantasy vinden we onszelf vaak terug in een geheel verzonnen wereld met daarin allerlei bijzondere rassen en wezens, het is vaak gesitueerd in een middeleeuwse setting en magie is onderdeel van het dagelijkse leven. En het verhaal draait om een hoofdpersonage die zich mengt in een allesomvattende strijd tussen goed en kwaad, waarbij hij of zij wordt bijgestaan door enkele dappere metgezellen. Wat kun je nog meer wensen?

Tijdens deze twee Epische Fantasyweken hebben we enkele mooie winacties geregeld, recenseren we epische fantasboeken en hebben we interessante artikelen en interviews op de planning staan.


9789045207001

In een sterrenstelsel waar elk sterrenbeeld vertegenwoordigd is, woont Rhoma Grace. Zij komt van Kreeft en staat op het punt te zakken voor een examen. Voor de toets moet ze de sterren uit het heelal lezen en op basis daarvan een voorspelling doen. Rho is daar echter zo goed in dat ze hier haar eigen methodes voor gebruikt. Als ze tot een voorspelling komt over een grote ramp, geloven haar examinatoren haar niet. Ze zuchten en kijken teleurgesteld, en Rho vreest dat ze het verknald heeft. Later die avond, als ze optreedt met haar band, vindt er een enorme explosie plaats waardoor bijna iedereen behalve zij en haar andere bandleden overlijdt. Ze had uiteindelijk dus toch gelijk…


riggs

De zomer is nog niet eens voorbij of de nieuwe najaarsaanbiedingen van uitgeverijen staan alweer voor de deur. En daar staan weer heel wat interessante titels in! In dit artikel een greep uit de vele fantasyboeken die de komende maanden staan te verschijnen. Wat ons betreft mag die zomer nog wel even duren, maar met deze boeken is dat vooruitzicht op een herfstachtige dag met een dekentje en een kop thee ook nog helemaal niet zo verkeerd!


9789044822618

Elke winter vertrekt de kleine Liesbeth samen met haar kat Socrates naar haar grootmoeder om daar Kerst te vieren. Haar ouders zijn namelijk de eigenaars van een heel grote winkel in de stad en hebben daarom geen tijd voor haar. Maar voor Liesbeth is dat geen probleem. Haar grootmoeder is namelijk de enige die haar écht begrijpt, die zich niet ergert aan het feit dat Liesbeth vaak al weet wat mensen gaan zeggen voordat ze het zelf ook maar gezegd hebben. Maar als Liesbeth samen met haar beste vriend Edward een mysterieus boek op zolder vindt, blijkt haar jaarlijkse uitstapje dit jaar wel een heel bijzondere draai te krijgen. Haar grootmoeder blijkt namelijk een geheim te hebben…


9789044824056

Esther is veertien jaar en heeft een normaal leventje. Ze woont in een dorpje in de Pyreneeën, gaat naar de middelbare school, werkt in een supermarkt en verder lijkt haar leven niet spannend. Op een avond wil Esther met vriendinnen naar een feestje, maar haar moeder wil dat ze alleen thuis blijft. Op die avond komen er drie mannen haar huis binnendringen. Ze hebben een injectie bij zich die ze Esther toedienen. Ze dreigen dat Esther niks mag vertellen. Esther belooft dit en al snel merkt ze dat deze injectie een bepaalde werking op haar heeft… Haar lichaam reageert er heftig op en haar zintuigen worden hypergevoelig. Wat was dit en waarom gebeurt dit bij haar?


interviewsharpe_2

Tijdens afgelopen CastleFest werd een wel heel bijzonder boek gepresenteerd, namelijk de samenwerking van wijlen uitgever, illustrator en schrijver Jos Weijmer en J. Sharpe. Samen schreven zij een futuristische thriller genaamd Gebroken geheugen. Wij vroegen J. Sharpe naar zijn ervaringen bij het gezamenlijk schrijven van dit boek en naar zijn voorliefde voor het doorbreken van genrehokjes.