9789000337705

Engelen in het donker is een aanvulling op de Fallen-serie van Lauren Kate. In dit boek komen er een paar scènes uit het verhaal voor van Fallen die je nog niet hebt gelezen, waaronder het verhaal van Luce en haar spannende moment met Trevor, een uitstapje tussen Arianne en Roland voor de komst van Luce in Zwaard & Kruis, de manier waarop Daniël naar Zwaard & Kruis moest, gebeurtenissen rondom Miles, Francesca en Cam en nog een droom van Luce. Al deze momenten uit het Fallen-universum komen bij elkaar in deze bundel.
13-Sins-PosterHou je van horrorfilms? Dan is deze winactie zeker iets voor jou! Van distributeur eOne Benelux mogen we namelijk een DVD en Blu-ray weggeven van 13 Sins, een horrorthriller die deze week in de winkels verschijnt!

De vriendelijke en intelligente zakenman Elliot wil graag met zijn vriendin trouwen, maar wordt hierbij gehinderd door grote financiële zorgen. Als hij op een avond alleen in zijn auto zit krijgt hij een telefoontje van een onbekende. Deze legt hem uit dat hij in een spelshow met een verborgen camera zit. Als Elliot 13 opdrachten weet te voltooien zal hij in totaal 6,2 miljoen dollar verdienen! Nadat hij de eerste twee opdrachten heeft uitgevoerd, het doodslaan en opeten van een vlieg die in zijn auto rondvliegt, ziet hij 1.000 dollar op zijn bankrekening verschijnen. Elliot besluit hierop door te gaan met het spel, maar ziet langzaam de opdrachten steeds extremer en gevaarlijker worden. Hoe ver zal hij gaan om het geld te verdienen? En is er nog wel een weg terug als de opdrachten dodelijke gevolgen krijgen?

Om kans te maken op een DVD of Blu-ray van deze film hoef je maar een ding te doen: stuur een mailtje naar inzendingen [at] fantasywereld.nl met als onderwerp 13 Sins.  Vermeld in het mailtje je adresgegevens en of je voorkeur uitgaat naar een DVD of Blu-ray. Deze winactie loopt nog tot 4 augustus.
9789089680754

Pas begin dit jaar kwam het derde deel van de Gran Terre-saga van Tais Teng uit, vijf jaar nadat het eerste deel verscheen. Nu de trilogie compleet is, wordt het voor FantasyWereld tijd om dat eerste boek nog eens uit de kast te trekken: Schaduwschepen, Tengs eerste boek dat zich in de wereld van de Gran Terre afspeelt.

Voor de fans is op FantasyWereld ook een kort verhaal van Tais Teng te lezen dat zich afspeelt in de wereld van de Gran Terre: Zeventiende Zuster.
9789020679731

Vertrouw me is het derde en laatste deel in de Touching Juliette-trilogie, waarin alles tot een explosief einde komt. Het gaat verder waar Breek me en deel 2,5 Versplinter me eindigden. Nadat we in de twee tussendelen (Verwoest me en Versplinter me) mee hebben gekeken met zowel Warner als Adam, is het nu weer tijd om het verhaal te volgen vanuit het perspectief van Juliette, het meisje wiens aanraking dodelijk is.

[Pas op: deze recensie bevat spoilers van de eerdere delen uit deze serie.]
9789022328972

Het schrijverscollectief Erin Hunter is blijkbaar dol op dieren. Niet alleen komen er nieuwe boeken uit in de Warior Cats-reeks, maar ook honden zijn nu aan de beurt in de nieuwe Survivor Dogs-serie. En intussen zijn ook de beren nog niet vergeten: in maart kwam Bij het Groot Berenmeer uit, het tweede deel in de Seekers-reeks. Dat boek ziet er wel wat anders uit dan het vorige. Het is bijvoorbeeld geen hardcover meer, maar een paperback. Zou het verhaal zelf wel nog even spannend zijn, of is dat ook anders?
9789490767440

In het Singapore van de nabije toekomst wordt het Internal Security Department door iedereen gevreesd. Luitenant Toi werkt pas zes maanden bij het ISD wanneer hij de opdracht krijgt om de moord op een gepensioneerde politieofficier te onderzoeken. Samen met zijn assistent, sergeant Hasoka, gaat hij de moord op majoor Ping onderzoeken. Al snel ontdekken ze een complot dat leidt naar de zoon van majoor Kyon Ping, een geniaal en vooraanstaand fysicus. Toi is niet blij met deze ontdekking, want hierdoor komt hij klem te zitten tussen het Ministerie van Energie en leiders van de georganiseerde misdaad in Singapore.
9789044820720

Malikir gaat verder waar Wentelwereld eindigde. Freek wil graag terug naar de Wentelwereld, maar komt per ongeluk in een ander deel van die wereld terecht. Dit gebied ligt aan de andere kant van het Kam-gebergte, en wordt bestuurd door iemand die over de hele wereld wil regeren. Deze man heet Sjah Hedith Malik en is de sjah van Ben Al Nadir, een groot, warm land met veel woestijnen.  De sjah is een wreedaard. Volgens veel verhalen leeft hij al duizenden jaren en terroriseert hij zijn volk sinds hij aan de macht kwam. De inwoners van het continent Malikir hebben dringend een held nodig die hen van deze tiran komt bevrijden. Een klusje voor de enige echte held Freek Holtrust?
9789082190908

In het dorpje Zuidbaai kent iedereen de Legende van de Hemelrijders. Lang geleden zijn er in dit dorp twaalf ruiters gedood door de Man met de Bijl. Hun geesten dwalen nu volgens de legende rond onder de hallen van de bibliotheek. Hier wachten ze tot ze door vijf kinderen uit de klauwen van de Man met de Bijl worden gered. Niemand gelooft deze verhalen, maar Melanie, Roy, Valerie, Sander en Luca weten wel beter. Zij zijn de kinderen uit de legende en hebben met gevaar voor eigen leven de eerste Hemelrijder weten te redden. Samen hebben ze de Bieb-bende opgericht voor de moeilijke taak die voor hen ligt. Iedere maand zullen ze drie aanwijzingen krijgen om de volgende Hemelrijder te bevrijden. Hiervoor krijgen ze slechts weinig tijd en zullen ze goed moeten samenwerken. Bovendien worden ze tegengewerkt door de mysterieuze bibliothecaresse Angelique en de Man met de Bijl.
9789000334797

Na de enorme cliffhanger aan het einde van Opstand gaat Samensmelting verder waar Opstand is geëindigd:  de wereld zoals de zestienjarige Tris Prior die kende, staat volledig op zijn kop nadat alle inwoners van het voormalige Chicago een videoboodschap te zien hebben gekregen die generaties geleden is opgenomen.

[Pas op: deze recensie bevat spoilers voor het tweede boek uit deze serie: Opstand]
zwarte_ridder

Django Mathijsen is wetenschapsjournalist, jazzorganist, componist, ingenieur en won verschillende schrijfwedstrijden. Jaren geleden schreef hij al de plot en de eerste hoofdstukken van De zevende draak, een roman over dwergen en een muilhoorn die een stad moeten redden uit de klauwen van een boze tovenaar. (Sander van Zijl maakte er deze illustraties bij). De eerste 6.000 woorden van deze roman vormden het verhaal De held van Kotterdijk, waarmee Django in 2010 vijfde werd bij de Unleash Award. Kaboem! is gebaseerd op een hoofdstuk verderop in de roman.