hobbit3

The Hobbit: The Battle of the Five Armies is het laatste deel van The Hobbit filmtrilogie. Op 24 april 2014 maakte de regisseur Peter Jackson via zijn facebookpagina bekend dat de naam van de derde film is gewijzigd in The Hobbit: The Battle of the Five Armies, voorheen was de naam namelijk The Hobbit: There and Back Again. Dezelfde subtitel van het boek De Hobbit (J.R.R Tolkien) waarop de films zijn gebaseerd. Deze naam paste echter niet meer bij de gebeurtenissen die zouden gaan gebeuren in het slotdeel.
9789078720362

Als auteur kun je natuurlijk goed schrijven, maar het is niet altijd makkelijk als er verschillende genres uit je pen rollen. Dat J.K. Rowling stiekem met een detective kwam, was voor veel lezers bijvoorbeeld best even schrikken. En wat moet je als uitgever met een auteur die romans, kortverhalen én gedichten schrijft? Gelukkig is er altijd nog de bloemlezing, waar je een boel in kwijt kunt. Dat moet Mike Jansen ook hebben gedacht: zijn bundel Ophelia omarmd staat vol verhalen, maar bevat ook wat gedichten en zelfs een paar bewerkte foto’s.
9789082275902Joshua J.B. Telkamp startte zijn eigen uitgeverij (Uitgeverij Emerald) en begon aan een ambitieus project: een negendelige YA fantasyserie genaamd De Legende van Toran. Het eerste deel presenteerde hij op de afgelopen Elfia in Arcen: Het Einde van de Zes Dynastieën. Het tweede deel staat gepland voor april 2015, en wordt wederom gepresenteerd op Elfia, ditmaal te Haarzuilens. Joshua stelde drie gesigneerde exemplaren ter beschikking voor FantasyWereld om lezers kennis te laten maken met zijn serie.

En de winnaars zijn ondertussen bekend geworden! De gelukkigen zijn: I. Niec, M de Boer en M. Suselbeek. Van harte gefeliciteerd, wij zorgen dat de boeken snel opgestuurd worden. Onze hartelijke dank aan Joshua voor het ter beschikking stellen van de exemplaren!

 

mockingjay1

De Kwartskwelling eindigde met een enorme cliffhanger. Katniss werd gered uit de arena maar kwam ook te weten dat haar verloofde Peeta achtergebleven is en dat District 12 niet langer bestaat. In de eerste helft van het laatste deel van deze geweldige trilogie komt Katniss terecht in het (geheime) District 13, waar de rebellen hun thuisbasis hebben. President Coin (De leider van district 13) en Plutarch Heavensbee (de Spelleider uit deel twee) willen dat Katniss de rol van ‘Mockingjay’ (spotgaai) op zich neemt. Hierdoor zal zij de leider van de rebellen worden. Maar durft Katniss dit aan, nu Peeta in handen is van president Snow? En heeft ze wel een keuze, nu de oorlog op het punt staat uit te breken?
9789044344622

Het einde van de Kronieken van de Onderwereld is nabij. In het laatste deel van deze serie moeten Clary, Jace, Simon en al hun vrienden strijden tegen Sebastian, de slechte broer van Clary. Sebastian heeft een eigen leger opgericht van duistere schaduwjagers, en hij valt vele nederzettingen van de schaduwjagers aan. Sebastian is gevaarlijker dan ooit en er is maar één uitweg: Clary en haar vrienden moeten naar de onderwereld waar ze Sebastian moeten stoppen. Niemand is ooit teruggekeerd uit de onderwereld, maar het is hun enige kans om deze strijd tot een goed einde te laten brengen…
interstellar

Interstellar speelt zich af in de toekomst. De aarde is dor en de overgebleven mensen worden geteisterd door stofstormen. Eén voor één sterven de gewassen uit die de mens nodig heeft om te overleven. Alle machines zijn omgebouwd tot landbouwapparatuur, want de mensheid is afhankelijk van boeren. Cooper is zo’n boer. Hij woont met zijn dochter, zoon en schoonvader op een verlaten boerderij waar ze alleen nog maar maïs verbouwen. Zijn vrouw is inmiddels al overleden. De kinderen gaan nog naar school, maar hun toekomstperspectief is niet optimistisch. De behoefte aan boeren is zo groot dat alleen de allerbeste leerlingen aan dat lot ontsnappen en door mogen studeren. Het is vrijwel zeker dat zijn kinderen in Coopers voetsporen zullen treden.
9789028425910

In de novelle De Hamer van de Goden volgen we de titelheld uit Wolfgang Hohlbeins boek Thor. De gebeurtenissen in dit boek spelen zich af voor de gebeurtenissen in Thor en sluiten er naadloos op aan. In De Hamer van de Goden bevindt een vloot zich in een verwoestbare storm. Op een van deze schepen proberen Thor en de kapitein Torben zo goed mogelijk door deze storm te komen. Momenten later vaart hun schip, de Naglfar, op een aantal rotsen. Tijdens deze aanvaring is Thor het bewustzijn verloren. Zo goed als de gehele vloot blijkt in de storm verzwolgen te zijn. Alleen de Naglfar heeft de storm doorstaan. Als Thor bijkomt is de bemanning al begonnen met de reparaties aan het schip.
interviewtelkamp

Joshua J.B. Telkamp startte zijn eigen uitgeverij (Uitgeverij Emerald) en begon aan een ambitieus project: een negendelige YA fantasyserie genaamd De Legende van Toran. Het eerste deel presenteerde hij op de afgelopen Elfia in Arcen: Het Einde van de Zes Dynastieën. Ondertussen is hij druk bezig met het afronden van het tweede deel van de serie, die op de planning staat voor de aankomende Elfia in Haarzuilens. Wij vroegen hem naar zijn ambitieuze plannen rondom zijn serie en uitgeverij. Tot het einde van deze week kun je bovendien nog gesigneerde exemplaren winnen van het eerste deel van De Legende van Toran: Het Einde van de Zes Dynastieën. Klik hier om te lezen hoe je kans maakt.
9789020624731

Soms kom ik er pas tijdens het schrijven van een recensie achter wat ik écht van een boek vind, als ik eens goed nadenk over het verhaal. Bij andere boeken word ik al blij zodra ze in mijn brievenbus liggen. Bij Het laatste geheim van Mirjam Gielen was dat het geval. Het omslag is al net zo kleurrijk als de vorige delen, en het lijkt erop dat we in dit slotdeel eindelijk te weten komen hoe het afloopt met de drie meisjes uit de Tempel van de Spiegels.
fantasy2015

Het nieuwe jaar nadert al rap, dus het wordt weer tijd voor de leukste eindejaarstraditie: de lijstjes! Binnenkort kijken we terug naar onze favoriete boeken van 2014, maar nu is het eerst tijd om even vooruit te kijken naar al het moois dat het nieuwe jaar ons op fantasygebied zal brengen. We zijn uiteraard ook hartstikke benieuwd naar welke boeken jullie het meest uitkijken!