9789000348473

Na al haar avonturen in de jungle, op safari en in de zee, blijft juf Josje in alweer het zesde boek over Superjuffie deze keer iets dichter bij huis. Ze gaat namelijk met haar klas op schoolkamp. En niet zomaar een kamp: nee, samen met de kinderen gaat ze op oerkamp! Drie dagen lang zullen ze rond moeten lopen in kleding uit de ijzertijd en moeten ze zien te overleven in de wildernis, zonder mobieltjes en tablets uiteraard. Juf Josje heeft er erg veel zin in, maar is ook een beetje zenuwachtig. Want wat nou als er weer dieren in nood zijn die ze moet redden? Maar juf Josje besluit zich er niet te veel zorgen om te maken. Ze zitten midden in een bos, waar de dieren het vast allemaal heel goed hebben… Toch?


9789000349395

Simon Snow gaat terug naar de tovenaarsschool Watford voor zijn achtste en laatste schooljaar. Hij kijkt er altijd naar uit om terug te keren naar school, want alleen daar voelt hij zich helemaal thuis. Dit jaar ligt het allemaal alleen ietsje anders, want zijn vriendin heeft hem gedumpt. Bovendien betekent terugkeren naar school ook dat hij zijn rivaal en roommate Baz weer onder ogen moet komen en daar staat Simon nou niet bepaald om te springen. Maar dan gebeurt er iets vreemds: Baz komt niet opdagen.


7wonders

We gaan verder met onze speltips in het weekend, voor iedereen die wel houdt van wat old school gezelligheid! Ken jij alle 7 klassieke wereldwonderen? De Piramiden van Cheops, de Kolossus van Rodos, de Hangende tuinen van Babylon, het Mausoleum van Halicarnassus in Anatolië, de Pharos van Alexandrië, het Beeld van Zeus in Olympia en de Tempel van Artemis in Efeze, Anatolië? Nee? Kom ze dan gerust zelf bouwen met het kaartspel ‘7 Wonders’ (te koop met een Nederlandse handleiding).  In ‘7 Wonders’ leid je één van de 7 bouwwerken en de verstedelijking er rond. Door de natuurlijke rijkdom van je land te benutten, handelsbetrekkingen met de buurgebieden te onderhouden en je militaire macht uit te bouwen, leid je jouw rijk naar eeuwige roem.


9789000350223

Sterker, sneller en bijna onverwoestbaar terugkomen uit de dood: dat klinkt te mooi om waar te zijn. Wren Connolly komt hier, wanneer ze na honderdachtenzeventig minuten weer tot leven wordt gewekt als Reboot, snel achter. Hoe langer je dood bent voordat je reboot, hoe minder menselijk je wordt en Wren is maar liefst 178 minuten dood geweest, waardoor ze een van de minst menselijke Reboots is. Vanwege hun bijna onverwoestbare karakter worden de Reboots gebruikt als soldaten en Wren is een van de beste. Dit neemt niet weg dat mensen en zelfs andere Reboots liever niet bij haar in de buurt willen zijn. Hier zit ze niet mee, totdat ze Callum Tweeëntwintig leert kennen…


anderwereld

Voor festivalgangers is het tweetal inmiddels misschien wel een bekend gezicht: Sebastiaan en Nine van Anderwereld-Magie. Met hun kraam vol tweedehands (en sinds kort ook nieuwe) fantasyboeken zijn ze op bijna elke fantasyfair aanwezig. Voor fantasylezers bieden zij dé kans om oude fantasyseries toch compleet te krijgen. Wij spraken met hen over hun passie voor fantasy en hun (web)winkel.


9789044826562

Voordat ik fantasy las, was ik als kind al betoverd door een heleboel sprookjesboeken. Een van mijn favorieten was een bundel Russische sprookjes. Vooral de verhalen met de boze heks Baba Jaga vond ik extra spannend. Toen ik de titel van dit prentenboek zag, moest ik het dus wel lezen. Wat zou de gemene heks deze keer uitspoken?


LOGO_PHP2015_verhalen

De Harland Award Verhalenwedstrijd gaat weer van start! Inzenden voor de grootste sciencefiction-, fantasy- en horror-schrijfwedstrijd van Nederland en België kan tot en met 1 september om middernacht. FantasyWereld vroeg een van de organisatoren, Esther Scherpenisse, naar de 4 redenen waarom iedereen dit jaar mee moet doen.


9789048828821

Seren is geboren op de Ventura, een ruimteschip van de NASA dat op weg is naar een bewoonbare planeet. De generatie van Seren zal de eindbestemming echter nooit bereiken, en Seren zal haar hele leven in de ruimte doorbrengen. Het leven daar is alles behalve spannend. Je mag namelijk niet te kiezen met wie je gaat trouwen en kinderen gaat krijgen, dat is allemaal allang bepaald. Seren vindt haar bestaan maar deprimerend, tot Dom in haar leven komt. Voor het eerst in haar leven voelt Seren zich gelukkig, maar verboden liefde zorgt ook op een ruimteschip voor problemen…


agricola2

Een zaterdagavond is bij uitstek de geschikte tijd om een gezellig bordspel te doen. Soms is het echter lastig een groep medespelers te vinden. Voor het bordspel Agricola is daarvoor een oplossing gevonden: Agricola voor twee spelers. Dit is een bewerking van het bekende spel die je, zoals de naam doet vermoeden, met twee spelers kunt spelen. Regels zijn aangepast om het geschikter te maken voor deze spelvariant en accenten zijn verlegd. Lees in deze recensie of de Twee speler-versie evenveel spelplezier geeft als het origineel!


kroonleesclub

De FantasyWereld Leesclub las gezamenlijk Een Kroon voor Koud Zilver, dat door Luitingh Fantasy werd aangekondigd als ‘Een gespierde wraakroman die leest als een Tarantino-film: een vermakelijke mix van avontuur en komedie, afgewisseld met duistere momenten, scherpzinnige dialogen en explosieve scènes.’ Met elkaar bespraken ze de voortgang in deze 687 pagina’s tellende fantasyroman. Lees in deze recensie of onze Leesclubleden hier zich enigszins in konden vinden!