9789492221292

Maalstroom is het vijfde deel in de serie over interstellair privé – detective Kit Guardner. Kit is bezig met een saaie surveillance opdracht in de lokale supermarkt en verveelt zich behoorlijk. Rondhangen tussen shoppende huisvrouwen, tassen controleren en personeel bespieden is niet haar idee van spannend werk. Voor ze er erg in heeft wordt de supermarkt overvallen en wordt het toch ineens heel erg spannend. Kit komt in actie en belandt doodziek in het ziekenhuis. Ze kan zich niets meer herinneren van de tijd na de overval, wat waarschijnlijk het gevolg is van de partydrugs die in haar bloed is gevonden.


missperegrine

De grootvader van Jake heeft hem jarenlang hetzelfde verhaal verteld over de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Vlak voor zijn dood geeft zijn grootvader Jake nog enkele aanwijzingen die hem leiden naar een mysterie dat de verhalen die Jake voor het slapengaan hoorde in een heel nieuw licht plaatst. Hij ontdekt het weeshuis van mevrouw Peregrine en gaandeweg leert hij steeds meer over de bijzondere gaven van de kinderen, over zijn grootvader en over zichzelf.


9789402709803

Na een zinderende eindstrijd in Witheet moet Layla het nu zonder Roth stellen. Hij zit gevangen in de vuurpoelen van de hel nadat hij Zaynes leven heeft gered. Layla voelt een gapend gat op de plek waar haar hart ooit zat en heeft alleen de grote levende slangentattoo Bambi als aandenken aan de kroonprins van de hel. Ze mist Roth vreselijk, maar kan tegelijkertijd haar verlangen voor Zayne niet van zich afzetten.


9789000321513

In deel één van deze serie is de groep weliswaar ontsnapt uit The Cage, maar dat maakt hun situatie er niet bepaald beter op. Nok is zwanger en samen met haar partner Rolf wordt ze door de Verwanten geobserveerd in een soort poppenhuis. Leon kon ontsnappen, maar hij moet zich staande zien te houden tussen alle buitenaardse wezens op de zwarte markt. Cora, Lucky en Mali zijn gevangengenomen en moeten de Verwanten dienen in ‘de jacht’. Cassian, de opperbevelhebber van de Verwanten, biedt Cora een mogelijkheid aan om de vrijheid van de mensheid te winnen, maar kan ze hem nog wel vertrouwen?


bianca

Na onze recensie van Duivelmaeker van gisteren leek het ons leuk de Nederlandse fantasyschrijfster Bianca Mastenbroek uit te nodigen voor één van onze nieuwste artikelreeksen: 5 tips van… Bianca (1975) woont in Eindhoven en debuteerde in 2008 met haar roman Vuurproef bij Books of Fantasy. Sindsdien heeft ze tal van fantastische en historische verhalen geschreven, voor zowel kinderen als volwassenen. FantasyWereld vroeg aan haar waar ze op dit moment mee bezig is en, aangezien het nog steeds Kinderboekenweek is, wat haar favoriete kinderboeken zijn.


9789051165135

Precies 500 jaar geleden stierf de beroemde Nederlandse schilder Jheronimus Bosch (ook wel bekend als Jeroen Bosch), en daarom is het jaar 2016 uitgeroepen tot Jheronimus Bosch-jaar. Genoeg reden dus voor allerlei Nederlandse kinderboekenschrijvers om eens in het leven van de befaamde kunstschilder te duiken. Zo schreef Paul van Loon het boek Op zoek naar Jeroen en kwam Thé Tjong-Khing met het prentenboek Bosch. Ook Bianca Mastenbroek besloot een verhaal te schrijven over het leven van Jheronimus Bosch, maar is het eigenlijk wel mogelijk om een geloofwaardig en diepgaand verhaal te schrijven over een schilder waar maar zo weinig over bekend is?


fantasticbeasts

De Kinderboekenweek staat natuurlijk vooral in het teken van kinderboeken, maar omdat er de laatste tijd zo veel verfilmingen van leuke kinder- en jeugdboeken verschijnen, leek het ons leuk om deze Kinderboekenweek niet alleen kinderboeken in het zonnetje te zetten, maar ook verfilmingen van kinderboeken! Er staan de komende maanden namelijk weer heel wat leuke boekverfilmingen in de planning, dus zocht FantasyWereld uit welke films absoluut een bioscoopbezoekje waard zijn als je (net als wij) dol bent op kinderboeken met een vleugje magie!


9789000350995

Mensen maken weleens fouten en moeten daar dan de gevolgen van dragen. Maar wat doe je als een god een grote fout heeft gemaakt? Wat zijn dan de gevolgen? In dit geval door hem menselijk te maken. En dat is allesbehalve naar de zin van Apollo! Als zonnegod en god van de muziek en boogschietkunst is het toch niet mogelijk dat hij zich onder de gewone stervelingen moet begeven? Laat staan van hen afhankelijk moet zijn om zijn goddelijke gaven terug te krijgen? Toch is dit precies wat Apollo te wachten staat wanneer hij met zijn goddelijke achterwerk in een vuilnisbak belandt midden in New York…


interviewfemkedekker

Femke Dekker heeft inmiddels al twintig boeken op haar naam staan, van boekjes om mee te leren lezen in groep 3 en 4, tot spannende avonturen voor lezers vanaf 10 jaar, en magische YA romans. Vorige maand verscheen alweer het derde deel van de reeks Verhalen uit de Heksenkeet, die Femke samen met illustratrice Marieke Nelissen maakt. Later dit jaar verschijnt nog De Legende van de Vuurvogel, een magisch fantasy avontuur. De perfecte schrijfster dus om wat vragen te stellen tijdens onze Kinderboekenweek!


9789025761257

Sommige boekomslagen zijn een beetje saai, maar dat kun je niet zeggen van Dickie en Giga worden keihard aangevallen. Je ziet namelijk een blote kip, een geschrokken jongetje en een groot monster samen wegrennen voor een paar erg vreemde schaduwen. Het monster lijkt wel een beetje op Sulley uit de film Monsters en co., maar verder is het erg mysterieus. En blijkbaar is het ook nog een boek met aliens en met ‘achtervolgingsgarantie’. Wat is daar aan de hand?