9789490767914

De jonge magiërs Delia en Lilith hebben eindelijk hun eerste opdracht gekregen van de raad van magie en zijn op weg om deze te vervullen. Wanneer ze echter in het dorp aankomen, stuiten ze op een vreemdeling die een machtigere aura heeft dan iedere andere magiër die ze kennen. Tijdens deze ontmoeting krijgt Delia een visioen. Het visioen brengt haar naar de godenwereld en de eeuwenoude bron van magie, waar ze te horen krijgt dat een vergeten god van plan is deze te verwoesten en daarmee ook alle magie in de wereld…

 


Thelegendoftarzan

De CGI-adaptaties van bekende Disney-animaties krijgen een vervolg met The Legend of Tarzan. Ditmaal geproduceerd door Warner Bros is er een twist gegeven aan het klassieke verhaal van Tarzan, origineel beschreven in het boek van Edgar Rice Burroughs. Tarzan, in deze film gespeeld door Alexander Skarsgård, groeide op in de jungle en is opgevoed door apen, onbekend met zijn afstamming. Na zijn introductie in de mensenwereld door zijn ontmoeting met Jane neemt hij zijn rol op als John Clayton III, erfgenaam van de Engelse graaf Greystoke. Zijn verhaal, inclusief zijn ontmoeting met Jane, is in de Europese pers breed uitgemeten, maar zelf wil John afstand nemen van zijn verleden. Tien jaar nadat hij de jungle verliet, wordt hij echter uitgenodigd door koning Leopold van België om Congo te bezoeken als handelsafgezant van het Engelse parlement. John wil echter niks met zijn verleden te maken hebben en weigert, totdat een Amerikaanse mensenrechtenactivist (Samuel L. Jackson) hem overhaalt door zijn zorgen over de slavenhandel in Congo aan hem duidelijk te maken. Met een dubbele agenda gaat John, samen met zijn vrouw Jane en activist George Washington Williams, naar Congo, waar blijkt dat hij niet de enige was met een dubbele agenda…


9789000343225

Aria wordt na een paar maanden weer herenigd met Perry. Beide pubers hebben dierbaren verloren en hopelijk kunnen ze elkaar wat steun bieden. Aria wordt maar moeilijk geaccepteerd in de Getijen vanwege haar afkomst en Perry worstelt met alle problemen waar hij als leider mee te maken krijgt. Het neefje van Perry en Aria doet er alles aan om hem in veiligheid te brengen, maar de stormen worden elke dag sterker en het Stille Blauw is nog een onvindbare plek…


lordsofwaterdeep

Lords of Waterdeep was één van de verrassingen van 2012. In dit Dungeons & Dragons bordspel kruip je in de huid van een machtige Lord op zoek naar controle over de machtige stad Waterdeep. Rijkdom ligt er voor het grijpen. En dit doe je door agenten op de juiste manier in te zetten, avonturiers te verzamelen en queesten op te lossen. Fantasyfans raken wellicht meteen enthousiast vanwege het Dungeons & Dragons-label, dat vaak gelijk staat aan miniaturen en epische veldslagen tussen goed en kwaad. Dat zien  Lords of Waterdeep is een erg vlot, strategische bordspel dat zowel veelspelers als gelegenheidsspelers zal fascineren en uitdagen.


9789491300493

Wat als je je hele leven onderaan de sociale ladder hebt gewerkt, als boerenzoon of dienstmeisje? Wat als je leven bestond uit de ene veldslag na de andere of je een leven leidde waarin eenzaamheid troef was hoewel je nooit alleen was? Wat als dit allemaal in een oogwenk verandert door omstandigheden die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben? Dat is Nachtval van Bas Kock in een notendop.


9789024568727

Voor zover de 12-jarige Kester weet, leven er geen dieren meer op de aarde. Alle dieren, afgezien van wat kakkerlakken en spinnen, zijn uitgestorven – gedood door een mysterieuze ziekte genaamd het rode oog, of vanwege besmettingsgevaar uitgeroeid door het Factorium: een enorme voedselproducent die tegelijkertijd ook het land regeert. Zelfs het internaat waar Kester op zit, wordt geleid door het Factorium. En daarom weet Kester ook niet beter dan te geloven wat hem verteld wordt. Totdat hij op een dag stemmen begint te horen. En niet zomaar stemmen… Nee, stemmen van dieren! Van dieren die helemaal niet meer zouden moeten bestaan. Zou iedereen het dan toch mis hebben gehad? Zouden er tóch nog wilde dieren leven op aarde?


9789026139895

Rose en haar broertjes wonen in de Grens: een dunne strook die tussen twee werelden ligt. Het magieloze Broze en het prachtige Zonderling worden zo van elkaar gescheiden. Rose moet elke dag in het Broze werken, waar ze net genoeg geld verdient om het gezin in leven te houden. Kort na elkaar leert ze twee mannen kennen: Will en Declan. De eerste komt uit het Broze en wil koste wat het kost een afspraakje met Rose. Declan is een heel ander verhaal. De mysterieuze man komt uit het Zonderling en is bovendien een echte blauwbloed. Ook hij wil Rose voor zich winnen. Dan wordt de Grens opeens aangevallen door afzichtelijke wezens…


realmofwonder

In het bordspel Realm of Wonder rekent de koning op je heldhaftigheid. Hij heeft namelijk een aartsmoeilijke opdracht uitgeschreven in de hoop zijn eens zo vredige koninkrijk in volle glorie te herstellen. Hopelijk stel jij je ten dienste van de goede zaak! Of heb je plannen om de koning van de troon te stoten en zelf de scepter te zwaaien?


9789022576519

Terwijl haar zus een boek (zonder plaatjes!) aan het lezen is, ziet een verveelde Alice een wit konijn langs rennen. Dit vindt ze niet zo vreemd, en ze kijkt ook niet raar op als ze het witte konijn in zichzelf hoort praten. Pas als hij een zakhorloge uit zijn vestje haalt, vindt Alice dit zo merkwaardig dat ze besluit het witte konijn te volgen. Als ze door het konijnhol valt, komt ze in Wonderland terecht en gebeuren er allemaal bizarre dingen. Ze komt allerlei gekke wezens tegen die haar rare, onlogische verhalen vertellen. Alice probeert de vreemde wereld om haar heen te begrijpen, maar komt steeds in de gekste situaties terecht, bijvoorbeeld wanneer ze een rokende rups op een paddenstoel tegenkomt.


NimonaCVRvoorPR.indd

Ballister Zwarthart is een rasechte slechterik. Met zijn duistere uiterlijk en mechanische lichaamsdelen is hij de schrik van het land. Hij heeft alleen geen sidekick, zoals je eigenlijk wel zou verwachten bij zo’n stoere schurk. Dat is ook precies waarom Nimona zich geroepen voelt om deze functie op zich te nemen. Zwarthart besluit haar een kans te geven en al snel weet Nimona hem te overtuigen van haar nut: ze kan namelijk van gedaante verwisselen. Het ene moment is ze een mooie rode kat en het volgende een allesverslindende (en heel blije) haai.