winwildeheks

De wilde heks is een boekenserie van de Deense schrijfster Lene Kaaberbøl, die ook krimi’s voor volwassenen schrijft. De boeken hebben dus een flinke dosis spanning, maar zijn door hun toegankelijke schrijfstijl perfect voor kinderen. In Nederland worden de boeken uitgegeven door Uitgeverij Lannoo en wij mogen een pakket van de eerste twee delen weggeven.

Meedoen is zoals altijd zeer gemakkelijk: stuur een mailtje naar ‘inzendingen [at] fantasywereld.nl‘ met als onderwerp Wilde Heks. Vergeet niet je adresgegevens alvast te vermelden!


9789044822281

Timmy vormt samen met zijn goede vrienden Simon, Jasper en Kasper een groep uitvinders die allerlei praktische dingen bedenken om het leven makkelijker te maken. Hun zaak zit boven een bakkerij, maar op een dag ziet Timmy dat de dochter van de bakker niet meer glimlacht. Ook als hij een leuke mop vertelt en ze wel lijkt te lachen, komt er geen geluid uit haar mond. Heel vreemd! Het valt de vrienden op dat er steeds meer niet-lachende kinderen bij komen. Daar moet een reden voor zijn, en die gaan ze vinden ook!


kinderboekenartikel

De Kinderboekenweek is weer begonnen en dat betekent dat je de komende anderhalve week bij elk kinder- of young adult-boek dat je koopt (boven de 10 euro) gratis het Kinderboekenweekgeschenk krijgt: Per Ongelukt! van Simon van der Geest en Karst-Janneke Rogaar. Maar welk boek moet je nou kopen om dat geweldige Kinderboekenweekgeschenk te bemachtigen? Voor iedereen die nog geen keuze heeft kunnen maken, tipt FantasyWereld hieronder een paar leuke nieuwe titels, geschikt voor jong en oud!


windansenheks

De boze heks is 25 jaar en dat wordt door Lemniscaat gevierd met haar eerste, enige echte prentenboek! Illustratrice Annemarie van Haeringen heeft een van de allermooiste verhalen over de boze heks uitgekozen en in een prentenboekenjasje gegoten. Een feest voor iedereen! En bij FantasyWereld mogen we een exemplaar weggeven.

Om te winnen hoef je alleen maar een mailtje te sturen naar ‘Inzendingen [at] fantasywereld.nl’ met als onderwerp Boze Heks. Vergeet niet je adresgegevens in te voeren!


kinderboekenweek

Vandaag ging in Nederland de Kinderboekenweek van start met als thema Raar Maar Waar. Van 7 tot en met 18 oktober zullen er allerlei activiteiten worden georganiseerd om kinderen met het lezen in contact te brengen. Ook FantasyWereld doet natuurlijk graag haar best om kinderen enthousiast te maken over lezen en zal daarom tijdens de Kinderboekenweek in het teken staan van fantasyvolle kinderboeken. Naast recensies en artikelen zullen we kinderboekenauteurs en illustratoren interviewen en leuke winacties organiseren. We hopen jullie dus nog vaak langs te zien komen tijdens de Kinderboeken Themaweek!


9789491300301

Als de zestienjarige Leila gevangen wordt genomen om als offer te dienen ziet haar toekomst er niet rooskleurig uit. Maar er wacht haar gelukkig een ander lot: Ze wordt gered door haar kat Tess die geen gewone kat blijkt te zijn maar een elfenkat. Tess krijgt hierbij hulp van de rode priesteres die Leila al jaren in het geheim volgt en beschermd. Leila is namelijk ( zonder dat ze dat zelf wist) de nieuwe Hogepriesteres en haar wacht een belangrijke taak. Een oud kwaad is ontwaakt en wil de gehele wereld verwoesten en Leila is de enige die het kan stoppen. Om dat te doen moet ze de speciale gaven gebruiken die ze bezit. Maar Leila heeft geen idee wat voor gaves ze heeft, laat staan hoe ze deze kan gebruiken. Het is van het grootste belang dat Leila naar de Elfenkoningin Dania gaat om deze gaven daarom te ontwikkelen. Ze wordt op haar lange en gevaarlijk tocht begeleid door haar magische kat en de moordenaar Orvan.


attilalrp

In Nederland zijn er vele verenigingen die zich bezig houden met het organiseren van LARP evenementen. Van groot naar klein, in verschillende settings, met verschillende regels en speelstijlen en in verschillende samenstellingen. Hoe weet je nou welke vereniging bij jou en jouw speelstijl past? Welke zijn er bij jou in de buurt en hoe vaak organiseren ze een evenement? Op FantasyWereld interviewen we elke week een organisatie die zich bezighoudt met het organiseren van een LARP evenement. Deze week: Attila LRP


9789024566877

De Valkentroon wordt begeerd door velen, maar slechts weinigen zullen hem bestijgen. In het eerste deel van De Kroon van Hebzucht, Macht en Strijd zet Karen Miller een nieuwe wereld neer, vol met intriges en verraad, die je vanaf het begin in zijn ban heeft. Een bastaard zet zijn neef af als hertog van Clemen omdat hij een tiran is, maar regeert hij uiteindelijk beter dan zijn neef? Het andere hertogdom wordt eveneens geregeerd door haat en verraad. Vader en zoons verzwijgen dingen voor elkaar en bedriegen elkaar constant.  De een wil vrede met Clemen, de ander wil Clemen veroveren. Twee zoons die tegenover elkaar staan, wie wordt de opvolger en bepaalt de toekomst voor Harcia?


9789020624748

Matti woont in Parijs met zijn allerbeste vriend Tink bij zijn pleegouders. De ouders van Matti zijn verdwenen toen hij nog jong was, en het is niet helemaal duidelijk of ze zijn overleden. Stiekem hoopt Matti dat hij zijn ouders op een dag weer zal zien. Tink is een avontuurlijke jongen en heeft veel fantasie, zo is hij dol op magische wezens. Matti gelooft hier alleen niet zo in en gaat een saaie zomervakantie tegemoet aangezien Tink op vakantie gaat. Deze vakantie verandert wanneer zijn oom Jussi verschijnt en Matti meeneemt naar het eiland Drekar Mohoao, waar de Orde van de Drakenmenners hun hoofdkwartier heeft. Matti vindt deze drakenmenners maar apart, totdat hij oog in oog komt te staan met een echte draak…


thescorchtrials

Ze mogen het labyrint dan wel uit zijn, maar Thomas en de andere Gladers zijn nog lang niet van WICKED af. Ze worden opgevangen in een groot centrum, waar de groep erachter komt dat er meerdere doolhoven waren. Samen met Aris, een jongen uit een andere groep, ontdekt Thomas dat er vreemde experimenten gedaan worden op de overlevenden van de labyrinten… En in de echte wereld gaat het er ook niet bepaald gezellig aan toe, want de Vuring zorgt ervoor dat de bevolking langzaam doordraait. Wat is WICKED met ze van plan? Kan er een medicijn ontwikkeld worden tegen de Vuring? Of is de prijs daarvoor te hoog?