9789048820467

In onze wereld wonen, zonder dat we het weten, Zwarte en Witte heksen. Zij bemoeien zich doorgaans zo min mogelijk met elkaar Nathan is het kind van een Witte Heks en de meest beruchte Zwarte Heks ter wereld. Hij heeft van zijn vader drie geschenken gekregen en is nu een volwaardige heks. Toch is hij als halfbloed nergens welkom, er wordt er door Zwart en Wit op hem gejaagd. Hij is altijd op de vlucht en hij weet niet wie hij kan vertrouwen. Terwijl Nathan op zoek is naar zijn vriend Gabriel en Annalise, een Witte Heks op wie hij verliefd is, moet hij zijn nieuwe en overweldigende Gave onder controle zien te krijgen.


prooi

Kim ten Tusscher heeft het tweede deel van de tweeluik Jager & Prooi afgerond en gaat dat aankomend weekend op CastleFest presenteren! Het eerste deel kreeg van FantasyWereld vier sterren, dus we kijken er alvast erg naar uit. Voor iedereen die net zo nieuwsgierig is als ons heeft Kim twee hoofdstukken beschikbaar gesteld om te lezen. Ga je ook naar CastleFest aankomend weekend? Breng dan absoluut een bezoekje aan Kim op de schrijversmarkt!


charmlogo

In Nederland zijn er vele verenigingen die zich bezig houden met het organiseren van LARP evenementen. Van groot naar klein, in verschillende settings, met verschillende regels en speelstijlen en in verschillende samenstellingen. Hoe weet je nou welke vereniging bij jou en jouw speelstijl past? Welke zijn er bij jou in de buurt en hoe vaak organiseren ze een evenement? Op FantasyWereld interviewen we vanaf nu elke week een organisatie die zich bezighoudt met het organiseren van een LARP evenement. Deze week: Charm Live


9789023491552

Er heerst paniek bij Southern Reach. Het is winter in gebied X en het overheidsbureau heeft nog steeds geen duidelijkheid over dit woeste oord. Er zijn al veel expedities naar het gebied geweest, maar niks lukt. Southern Reach is in chaos uit elkaar gevallen en er wordt voor de laatste keer een team naar gebied X gestuurd. Zij gaan op weg naar een eiland waar ze hopelijk antwoorden kunnen krijgen. Er wordt wel ontzettend veel druk op de expeditieleden gelegd, want als ze geen vooruitgang boeken, kan de hele wereld vernietigd worden…


SchrijvenMagazine3Alle blogs en artikelen op de Schrijven sectie van FantasyWereld al gelezen? Dan is het boek Hoe schrijf je fantasy en sciencefiction? van Martijn Lindeboom en Debbie van der Zande wellicht interessant. Het helpt beginnende auteurs op weg, maar verrast ervaren schrijvers hier en daar ook met wetenswaardigheden. In het septembernummer van Schrijven Magazine geven de auteurs een voorproefje.

Dit nummer thuis ontvangen? Word dan vóór 27 juli abonnee en profiteer van de superaanbieding: 1 jaar Schrijven Magazine voor slechts € 26,50 (i.p.v. € 36,-) én 3 welkomstcadeaus t.w.v. € 45,-!


9789051164008

Katharine Holabird is bekend geworden door haar boeken over Angelina Ballerina, een balletdansende muis. Nu zijn dat al redelijk roze boekjes, maar voor haar nieuwste prentenboek, Twinkel, doet ze er samen met Sarah Warburton nog een tandje bovenop. Feetje Twinkel is namelijk van top tot teen roze. Héél erg roze. Ze heeft een roze jurkje, roze vleugels, roze bloemen in haar haar en een roze toverstokje. En daar komen natuurlijk ook nog feeënglitters bij kijken.


9789024564743

In Drakenkoningin nam An Janssens ons mee in een wereld waar machtige tovenaars met een hoogmoedig experiment een bijna onleefbare wereld hadden geschapen. Het noorden is hierdoor een grote ijsvlakte geworden, het zuiden een door vlammen verzengde woestenij. De Grote Muur scheidt beide werelden van elkaar en aan beide kanten van deze muur proberen de mensen nu 700 jaar later hun leven te leiden. Waar het eerste boek de gebeurtenissen aan de noordkant van de muur beschreef, neemt Janssens ons nu mee naar de zuidkant, waar het zo heet is dat mensen slechts diep in de berggrotten kunnen overleven.


talonsaga

Talon Saga, de nieuwste fantasyserie van Julie Kagawa, auteur van The Iron Fey en Blood of Eden, draait om draken die in menselijke gedaante in onze wereld leven. Ben jij fan van deze populaire schrijfster, of gewoon benieuwd naar deze nieuwe serie? Doe dan mee met onze winactie om een exemplaar van het eerste deel, genaamd Pupil, te winnen. Van uitgeverij HarperCollins Holland mogen we drie exemplaren weggeven. Om kans te maken op Pupil stuur je een mailtje met Inzendingen [at] fantasywereld, met als onderwerp Pupil. Vergeet ook niet je adresgegevens alvast mee te sturen. Deze winactie loopt nog tot en met 29 juli.

 


9789024567164

Het vergaren van kennis is te vergelijken met het bouwen van een huis. Het wordt laag voor laag opgebouwd. Verhaal na verhaal wordt verteld, gefilterd op waarheden en gedeeld. En zo zijn ook deze kronieken over Westeros opgebouwd. We spreken altijd over de “Eerste Mensen” en de “Andalen”. Maar wie waren dit? Waar kwamen ze vandaan? Waren de “Eerste Mensen” ook daadwerkelijk de eerste mensen die op Westeros leefden of waren er nog anderen? Maar er zijn ook andere zaken die nu nog steeds invloed hebben op het leven in Westeros? Hoe zijn bijvoorbeeld de verschillende rijken gevormd en hoe zijn bepaalde families aan de macht gekomen? Dit wordt allemaal duidelijk in De verborgen geschiedenis van Westeros & Game of Thrones.


overalgevaar

We zijn er ondertussen achter dat veel van onze volgers de Spirit Animal valk hebben, wat natuurlijk hartstikke mooi is, want dat betekent (als we de omschrijving mogen geloven) dat ze heel trouw zijn en we ze dus nog veel vaker op de website zullen terugzien :)

Wie we in ieder geval blij maken zijn deze drie personen die een exemplaar van Overal gevaar toegezonden krijgen: A. van Kruijsbergen, I. Brinkhuis en A. Stier. Veel leesplezier gewenst en voor iedereen geldt: hartstikke bedankt voor het meedoen! We danken uiteraard ook Uitgeverij Leopold voor het beschikbaar stellen van de drie exemplaren.