Opmaak 1

Een 17e eeuws Amsterdam is het decor van een nieuw boek van Marco Kunst. We volgen het verhaal van Wessel Kroonz. Nadat hij op school de teugels laat vieren wordt hij door zijn vader Zacharias gedwongen hem te helpen in zijn dokterspraktijk. In de eerste instantie lijkt Wessel dat verschrikkelijk, maar langzamerhand begint hij zich te interesseren voor de gezondheidszorg. Hij raakt betrokken bij een geheim onderzoek naar zijn vaders grootste obsessie: het leven. Want zou er een manier zijn om te voorspellen wanneer iemand dood gaat? Kan men het leven met eigen ogen aanschouwen? Ze komen gevaarlijk dichtbij, maar dan leren ze dat de dood niet zomaar met zich laat spelen.
9789025867805

De veertien jarige Vega Jane woont in Bitterbos, een armoedig en geïsoleerd dorp, dat omringd is door een moeras. Wie dit moeras in gaat, kan dat niet navertellen. Verder gebeurt er in Bitterbos eigenlijk nooit iets, iedere dag ziet er hetzelfde uit als de vorige. Tot op een dag Vega per toeval ziet hoe haar mentor door de tuchthonden van De Raad van het dorp het moeras in wordt gejaagd. Hij laat voor Vega een geheime kaart achter die haar leven voor altijd zal veranderen. Door deze kaart gaat ze twijfelen over alles wat haar ooit over Bitterbos verteld is. Haar dorp blijkt vol geheimen te zitten en Vega is vastbesloten om daar achter te komen. Met gevaar voor eigen leven gaat Vega op zoek naar de waarheid – over de wereld waarin ze leeft, haar familie en over zichzelf. Bestaat er misschien een andere wereld waar haar een beter leven wacht?
winijzerlegendes.jpg

Gevaarlijke fae, wonderlijke wezens, actie, spanning, humor en… een tijdloze liefde. Dat is de wereld van The Iron Fey. Vorige week verscheen een bundel van de hand van Julie Kagawa met de titel De IJzerlegendes. In deze bundel staan drie fantastische avonturen van Meghan, Ash en Puck, inclusief een onmisbare survivalgids voor de wereld van de fae!

En wij mogen van Uitgeverij Harlequin drie exemplaren van deze mooie bundel weggeven. Om kans te maken hoef je maar één ding te doen: Stuur een mailtje naar inzendingen [at] fantasywereld.nl en beantwoord daarin de vraag: Over welke van de drie personages lees je het liefst een verhaal? Vergeet niet je adresgegevens te vermelden! Deze actie loopt nog tot en met 31 maart.
9789022999820

Becca King is een bijzonder meisje: ze kan de gedachten van de mensen om haar heen opvangen. Dit is een gave die haar kan helpen, maar haar soms ook flink in de problemen brengt. Zo ontdekte ze in deel één van de serie dat haar stiefvader een moordenaar is en vluchtte ze daarom naar het eilandje Whidbey. Het tweede deel van Het Fluistereiland leek echter bijna een boek uit een totaal andere serie te zijn en ging nauwelijks verder met deze verhaallijn, maar gelukkig duikt Elizabeth George er in Schaduwkant weer helemaal bovenop. Het gevolg: een behoorlijk spannend verhaal waarin Becca er alles aan doet om haar geheimen te bewaren. Maar is dit wel de juiste keuze?
9789034754660

Julie Kagawa heeft naast de boeken over de wereld van de Iron Fey ook diverse kleine e-novelles beschikbaar gesteld. Deze novelles geven een extra inkijkje in de wereld van de Iron Fey en vormen een aanvulling op het verhaal van Ash en Meghan. Een aantal van deze korte verhalen is nu gebundeld en uitgegeven, samen met de nog nooit eerder gepubliceerde Survivalgids voor Nimmernimmer.
9789022999813

In Stormgevaar veranderde het leven van Becca King voorgoed. Haar moeder dumpte haar op het eilandje Whidbey en liet haar aan haar lot over, niet wetende dat de persoon bij wie Becca zou logeren pas overleden was. De reden: Becca heeft een gave. Ze kan flarden van de gedachten van anderen opvangen, ook wel fluisteringen genoemd. En dat is een stuk minder leuk dan het lijkt, want op deze manier is ze erachter gekomen dat haar stiefvader een moordenaar is. Sindsdien zijn Becca en haar moeder allebei op de vlucht: Becca schuilt op Whidbey en haar moeder is op zoek naar een veilige plek voor hen beiden. Maar is het eiland Whidbey wel veilig genoeg voor Becca?
winwolfsbloed.jpg

Deze week verscheen Wolfsbloed, het tweede deel in de serie De Laatste Wachter van de Nederlandse schrijfster Alexandra Penrhyn Lowe. Eerder op de dag plaatsten we al een interview met Alexandra, waarin ze vertelt over het schrijven van dit boek. Als je nieuwsgierig bent geworden hebben we een mooie winactie voor je. We mogen namelijk 5 exemplaren van dit boek weggeven van A.W. Bruna!

En het enige dat je hoeft te doen om kans te maken is ons een mailtje sturen op inzendingen [at] fantasywereld.nl. Zet in het onderwerp Wolfsbloed en vergeet niet je adresgegevens alvast mee te mailen. Deze winactie loopt nog tot en met 29 maart!

interviewlowe

Alexandra Penrhyn Lowe werkte als scenarioschrijver mee aan de serie en de films van Het Huis Anubis en schreef ook de boeken die rond de serie werden uitgebracht. Voor het YA publiek begon ze in 2012 de serie De Laatste Wachter, waarvan het eerste deel (Sevenster) werd bekroond met de Crimezone Award voor beste YA-thriller van het jaar. Deze week verscheen deel twee van de serie, Wolfsbloed, waarin het verhaal van Eveline weer verder gaat. Een mooi moment om haar dus wat vragen te stellen!
yaboekenweekAanstaande maandag gaat Literatour van start, een uitwerking van het CPNB op wat de YA! boekenweek zou moeten zijn. Nu zijn YA-boeken natuurlijk veel meer dan fantasy en sciencefiction, maar desalniettemin is het aanbod van deze genres in de YA-boeken behoorlijk groot. Daarom doen wij op onze manier graag mee aan de YA-boekenweek!

We zijn zelfs zo enthousiast, we gaan gewoon vandaag al beginnen om met een YA-vibe het weekend in te gaan. Vandaag verschijnt er een interview met de Nederlandse YA-schrijver Alexandra Penrhyn Lowe en mogen we enkele exemplaren van haar nieuwe boek Wolfsbloed weggeven. De rest van de week wordt daarna gevuld met recensies, artikelen en meer winacties. Een goede reden om dus nog vaak terug te komen op FantasyWereld!
9789462342644

De Helm van Armata is het vierde en afsluitende deel van de Elfenblauw-serie. In het eerste deel belandde Sander onverwacht in het mythische Cyndrië., een middeleeuws aandoende wereld waar de machtige tovenaar Farlog regeerde. Sander bleek de kroonprins van Cyndrië te zijn en in de loop van de serie was te lezen hoe dat zijn leven veranderde. Zo maakte hij kennis met elfen, een draak en een heks. En hij ontmoette de mensen die zijn beste vrienden werden. Samen beleefden zij vele spannende avonturen en gingen ze de strijd aan met Farlog. Het einde van deel drie stevende af op een laatste grote veldslag.

*spoilers in de rest van de recensie!*