9789000350223

Sterker, sneller en bijna onverwoestbaar terugkomen uit de dood: dat klinkt te mooi om waar te zijn. Wren Connolly komt hier, wanneer ze na honderdachtenzeventig minuten weer tot leven wordt gewekt als Reboot, snel achter. Hoe langer je dood bent voordat je reboot, hoe minder menselijk je wordt en Wren is maar liefst 178 minuten dood geweest, waardoor ze een van de minst menselijke Reboots is. Vanwege hun bijna onverwoestbare karakter worden de Reboots gebruikt als soldaten en Wren is een van de beste. Dit neemt niet weg dat mensen en zelfs andere Reboots liever niet bij haar in de buurt willen zijn. Hier zit ze niet mee, totdat ze Callum Tweeëntwintig leert kennen…


anderwereld

Voor festivalgangers is het tweetal inmiddels misschien wel een bekend gezicht: Sebastiaan en Nine van Anderwereld-Magie. Met hun kraam vol tweedehands (en sinds kort ook nieuwe) fantasyboeken zijn ze op bijna elke fantasyfair aanwezig. Voor fantasylezers bieden zij dé kans om oude fantasyseries toch compleet te krijgen. Wij spraken met hen over hun passie voor fantasy en hun (web)winkel.


9789044826562

Voordat ik fantasy las, was ik als kind al betoverd door een heleboel sprookjesboeken. Een van mijn favorieten was een bundel Russische sprookjes. Vooral de verhalen met de boze heks Baba Jaga vond ik extra spannend. Toen ik de titel van dit prentenboek zag, moest ik het dus wel lezen. Wat zou de gemene heks deze keer uitspoken?


LOGO_PHP2015_verhalen

De Harland Award Verhalenwedstrijd gaat weer van start! Inzenden voor de grootste sciencefiction-, fantasy- en horror-schrijfwedstrijd van Nederland en België kan tot en met 1 september om middernacht. FantasyWereld vroeg een van de organisatoren, Esther Scherpenisse, naar de 4 redenen waarom iedereen dit jaar mee moet doen.


9789048828821

Seren is geboren op de Ventura, een ruimteschip van de NASA dat op weg is naar een bewoonbare planeet. De generatie van Seren zal de eindbestemming echter nooit bereiken, en Seren zal haar hele leven in de ruimte doorbrengen. Het leven daar is alles behalve spannend. Je mag namelijk niet te kiezen met wie je gaat trouwen en kinderen gaat krijgen, dat is allemaal allang bepaald. Seren vindt haar bestaan maar deprimerend, tot Dom in haar leven komt. Voor het eerst in haar leven voelt Seren zich gelukkig, maar verboden liefde zorgt ook op een ruimteschip voor problemen…


agricola2

Een zaterdagavond is bij uitstek de geschikte tijd om een gezellig bordspel te doen. Soms is het echter lastig een groep medespelers te vinden. Voor het bordspel Agricola is daarvoor een oplossing gevonden: Agricola voor twee spelers. Dit is een bewerking van het bekende spel die je, zoals de naam doet vermoeden, met twee spelers kunt spelen. Regels zijn aangepast om het geschikter te maken voor deze spelvariant en accenten zijn verlegd. Lees in deze recensie of de Twee speler-versie evenveel spelplezier geeft als het origineel!


kroonleesclub

De FantasyWereld Leesclub las gezamenlijk Een Kroon voor Koud Zilver, dat door Luitingh Fantasy werd aangekondigd als ‘Een gespierde wraakroman die leest als een Tarantino-film: een vermakelijke mix van avontuur en komedie, afgewisseld met duistere momenten, scherpzinnige dialogen en explosieve scènes.’ Met elkaar bespraken ze de voortgang in deze 687 pagina’s tellende fantasyroman. Lees in deze recensie of onze Leesclubleden hier zich enigszins in konden vinden!


ikleesnls-kopie

Ik heb iets te bekennen: op de middelbare school vond ik lezen stom. Nee, dat is eigenlijk niet helemaal waar. Ik vond het lezen van Néderlandse boeken stom. Iedereen kent het wel: die verplichte leeslijst waarbij je verschillende hoogstaande literaire werken van diverse auteurs uit allerlei tijdperken moest lezen om vervolgens peentjes te zweten bij je mondeling. Ik vond er helemaal niks aan. Die Nederlandse auteurs zijn niet goed wijs, dacht ik. Alle onderwerpen waren zo moeilijk en alles had een driedubbele betekenis, ik vond het maar overdreven gedoe. Voor Engels mochten we veel leukere boeken lezen, en ik kwam al snel tot de conclusie dat Engelse boeken véél beter moesten zijn dan Nederlandse. Vertalingen, daar deed ik ook niet meer aan. In het Nederlands lezen is namelijk heel stom. Had ik het even mis…


9789045119595

De Duitse schrijfster Cornelia Funke kennen we natuurlijk allemaal van boeken als Hart van Inkt en Reckless, maar naast haar langere verhalen heeft ze ook nog heel veel korte verhalen geschreven. In Duitsland zijn deze verhaaltjes oorspronkelijk verschenen in dunne boekjes voor beginnende lezers, maar nu is een selectie van haar kortere verhalen ook in het Nederlands verschenen in de verhalenbundel Het grote Cornelia Funke verhalenboek. Weten deze kortere verhaaltjes de lezer net zo te grijpen als Funkes langere verhalen?


9789024570966

In Rood is de mensheid  al zover dat het zich op de maan gevestigd heeft. De volgende stap is nu ook andere planeten te bevolken en daarvoor moeten deze planeten eerst geschikt gemaakt worden. De eerste planeet die hiervoor gekozen is, is Mars en de zogenaamde Roden zijn hier te werk gesteld om de planeet bewoonbaar te maken. Zij hebben de kracht om het benodigde werk onder de oppervlakte van Mars aan te kunnen en zich op te offeren voor de toekomstige generaties, om zo het voortbestaan van de mensheid te garanderen. Maar zijn zij wel de helden van Mars, of worden ze voorgelogen door de zogenaamde Gouden kaste die ze aan het werk heeft gesteld?