9789024568208

Na de allesbeslissende slag uit Het Lot van de Dwergen is de strijd om het veilige land voorbij. Dwergen, Elfen en mensen leven in harmonie samen. Nadat het Elfenrijk bijna compleet verwoest was, zijn de elfen in aantal flink gegroeid en wordt het rijk weer opgebouwd.  De komst van een mensenkind dat in het Grijze Gebergte werd gevonden brengt echter spanningen met zich mee. Het kind spreekt de taal van de Alfen. De dwergen vertrouwen het niet, maar het meisje weet op wonderbaarlijke wijze de gunst van de mensen en elfen te winnen. Ze wordt zelfs het pleegkind van de grote leiders van het mensenrijk.  Als er vervolgens een bericht uit de onderwereld komt met de mededeling dat de grootste held van het veilige land nog leeft, beginnen de Dwergen aan een eigen missie en vertrouwen zij niemand meer.

Pas op: Deze recensie bevat spoilers voor de Dwergenserie!


winkruisdraagster

Anna woont in de perfecte wereld. Vrijheid, gerechtigheid, tolerantie en vrede zijn in het Europa van de 22e eeuw werkelijkheid geworden. Een utopie is werkelijkheid geworden. Maar is dat wel zo? Anna is niet hetzelfde als de mensen om haar heen. Niemand weet dat zij met gevaar voor eigen leven thuis een groot geheim bewaart.

De Zwitserse Lydia Schwarz is een jonge auteur die opviel tijdens een schrijfcursus. Haar debuut De kruisdraagster is het eerste deel in een nieuwe serie, over christenvervolging in Europa. Ben je geïnteresseerd geraakt? Van Uitgeverij Kok mogen wij drie exemplaren weggeven. Om mee te doen hoef je alleen maar een mailtje te sturen naar inzendingen [at] fantasywereld.nl met als onderwerk De Kruisdraagster. Deze winactie loopt nog tot en met 29 november.


mockingjaypart2

Eindelijk, het vierde en laatste deel van The Hunger Games draait in de bioscoop. Het is menens: Katniss moet er als Spotgaai voor zorgen dat er voor eens en voor altijd een einde komt aan het wrede bewind van president Snow. De vreselijke toestand waarin Peeta verkeert aan het eind van deel 1 heeft de kijkers alvast flink laten schrikken. Komt het ooit nog goed? Eén ding is zeker: President Snow moet en zal uitgeschakeld worden, en het is nog maar de vraag of het Katniss en de andere tributen uit District 13 zal lukken om deze gruwelijke tiran ten gronde te richten…


9789025867829

Vega Jane moet voor de Raad van Bitterbos verschijnen omdat ze is betrapt met een plattegrond van het verboden moeras dat het dorp omringt. Ze wordt beschuldigd van verraad en het helpen van de vijanden van Bitterbos. Hoewel Vega Jane onschuldig is, wordt ze toch veroordeeld tot een zware straf. Ze moet meevechten in het jaarlijkse Duellum en het opnemen tegen de sterkste mannen van het dorp. Winnen lijkt onmogelijk en de kans dat ze het overleeft is klein, want de Raad heeft bepaald dat ze zich niet mag overgeven of gemakkelijk mag opgeven. Vluchten is ook geen optie. Daar heeft de raad met dreigementen voor gezorgd. Met hulp van haar jeugdvriend Delph gaat ze trainen voor de gevechten. Dit is de enige kans die ze heeft om het Duellum te overleven.


9789020679793

Bijna drie weken geleden werden honderd jeugdcriminelen vanuit hun ruimteschip naar de aarde gestuurd om uit te zoeken of de aarde weer leefbaar is. Nu, 21 dagen later, zijn de meesten van hen nog steeds in leven, al blijkt het op aarde toch wat minder veilig te zijn dan ze in eerste instantie hadden gedacht. Zo beginnen hun voorraden eten en medicijnen op te raken, worden er ineens steeds meer tieners ziek en, wat misschien nog wel het engste is, blijken de honderd niet de enige mensen op aarde te zijn…


wintearling.jpg

Gisteren recenseerden we De Kroon van de Tearling, een boek dat een nieuwe kijk op alle futuristische dystopieën geeft, omdat het verhaal zich afspeelt in een middeleeuwse samenleving. Het boek zal worden verfilmd, met Emma Watson in de hoofdrol. Ben jij nieuwsgierig geworden? Doe dan mee met onze winactie om dit boek te winnen!

Om mee te doen hebben we voor facebook gebruikers ditmaal een gemakkelijke manier om mee te doen, je hoeft alleen maar naar onze pagina te gaan om een reactie te plaatsen onder dit bericht van de winactie! Heb je geen facebook? Mail dan naar Inzendingen [at] fantasywereld.nl met als onderwerp Tearling.


9789022569627

De negentienjarige Kelsea Glynn weet niet anders dan dat ze samen de goedlachse Barty en de strenge Carlin in een afgelegen hutje op de hei woont. Ze leidt een beschermd en geroutineerd leven totdat er een groep mannen aan de deur komt. Ze zijn gekomen om Kelsea te begeleiden naar de hoofdstad van het koninkrijk de Tearling. Kelsea blijkt namelijk de laatste rechtmatige erfgenaam van de troon te zijn. Zo blijkt dat toen zij nog heel jong was, het koninkrijk werd binnengevallen door het naastgelegen Mortmesne, waar de Rode Koningin een ijzersterk bewind voert. Na de dood van haar moeder werd besloten dat Kelsea’s identiteit geheim gehouden moest worden en zo werd ze door een lid van de Koninginnengarde en zijn vrouw in afzondering opgevoed.


9789000343232

Aria leeft in de toekomst, waarin de mensheid op twee verschillende plaatsen leeft; in koepels of in de buitenwereld. Aria woont in één van de koepels en is afgesloten van de buitenwereld. Het virtuele leventje dat ze hier leidt wordt flink verstoord als ze wordt verstoten uit haar woonplaats Reverie en moet overleven in de wilde natuur. Ze ontmoet Perry, een sterke strijder die zelf veel problemen heeft in zijn eigen kamp. Samen moeten ze zien te overleven in een wereld vol kannibalen, gevaarlijke elektrische stormen en… een wereld zonder hemel.


dystopisch

Het dystopische genre heeft altijd een volwaardige plek in de sciencefiction literatuur gehad, maar heeft door de populariteit in YA-boeken de laatste tijd een enorme boost gekregen. Wij hebben een lijst opgesteld van dystopische boeken die je zeker gelezen moet hebben, van zowel oude als nieuwe boeken.  Fans van het subgenre als beginnelingen die er nog niet veel van hebben gelezen kunnen met deze lijst uit de voeten. Wil je meer weten over een bepaalde serie, of discussiëren welke serie er helemaal niet in moet staan, of welke er missen? Kom dan eens langs op ons forum!


winmarionet

Gisteren lazen we al dat Marionet een verrassende aanvulling op de dystopische YA boeken is door de slimme schrijfstijl en spannende plotwendingen. Daarom vinden we het leuk dat we nu ook drie exemplaren mogen weggeven om ook anderen de kans te geven dit boek te ontdekken. Om kans te maken op een exemplaar hoef je alleen maar een mailtje te sturen naar “inzendingen [at] fantasywereld.nl” met als onderwerp Marionet. Deze winactie loopt nog tot en met 24 november!