yalfest

Op 24 april werd de eerste editie van YALfest georganiseerd in de Winkel van Sinkel in Utrecht! FantasyWereld was uitgenodigd voor de speciale persconferentie op vrijdag (dat verslag hebben jullie al kunnen lezen) maar recensenten Marije en Denise hadden als echte YA-fans natuurlijk ook allang hun kaartjes in de pocket. Vandaag zal Denise jullie vertellen hoe deze dag verliep.


captaincivilwar

Met de verschijning van Captain America: Civil War begint officieel de derde fase in het Marvel Cinematic Universe. De grote franchise rondom de Avengers-superhelden moet hiermee een nieuwe ontwikkeling en extra diepgang bereiken. Waar in de vorige Marvel films de Avengers steeds de strijd aangaan met buitenstaanders, ontstaan er nu namelijk meningsverschillen onder henzelf. Oude en nieuwe helden uit het Marvel universum komen samen en ontketenen een strijd. Want wie heeft er nu gelijk? Wij waren erg benieuwd naar hoe dit uitpakte, lees onze conclusie in de recensie!


winmagycker

Al eeuwenlang hebben de Magyckers van het eiland Aimerey een monopolie op magie in de wereld. Wie goed betaalt kan bijna elke spreuk kopen die hij wil. Maar de spreuken zijn vaak maar van tijdelijke duur, en voordat een Magycker zijn spreuk kan herhalen wordt het weer uit zijn geheugen gewist. Alleen de allerrijksten kunnen dus genieten van de giften van de Magyckers…

Adrian Stone is terug, en hoe! Onze Nederlandse fantasyheld begint met Magycker 1: De Klauw aan een geheel nieuw avontuur, in een nieuwe wereld, met nieuwe personages. Wil je dit boek winnen? Ga dan naar de Winacties pagina en vul het formuliertje op die pagina in om kans te maken. De winactie duurt nog tot en met 5 mei.


elfiadrie

Vorig weekend was het weer genieten geblazen voor fantasyfans in Haarzuilens, want op het landgoed van Kasteel de Haar werd je getransporteerd naar een plek van middeleeuwse fantasy, ontzettend veel toffe kostuums, interessante kraampjes, heerlijk eten en mooie muziek. En dit jaar was er voor de fantasylezers onder ons nog eens extra reden om naar Elfia te gaan, want de Duitse fantasyschrijvers Bernard Hennen (Elfen boeken) en Richard Schwartz (Askir serie) kwamen samen met Adrian Stone langs voor lezingen, Q&A’s en signeersessies. FantasyWereld nam uiteraard een kijkje en stelde de schrijvers ondertussen enkele vragen!


FrozenRunen

In mijn vorige artikel over runen schreef ik over wat runen waren en in welke vormen ze voorkomen. Deze keer wil ik wat dieper ingaan op hoe we die runen tegenwoordig nog tegen kunnen komen. Dat is voornamelijk binnen fantasyfilms en –series. In het vorige artikel heb ik bijvoorbeeld Drakologie en Monstrologie genoemd, maar dat is nog maar het topje van de ijsberg! In dit deel zal ik dieper ingaan op Once Upon A Time en Frozen.


winnachtval

Na ons interview met Bas Kock werden we erg nieuwsgierig naar Nachtval, het eerste deel van de Emperium-trilogie. Deze dark fantasyroman gaat niet over draken, trollen en elfen, maar over mensen, die worstelen met tijdloze thema’s als de pijn van het ouder worden en de prijs van vriendschap.

Bas signeerde een exemplaar van het boek voor ons om weg te geven tijdens onze verjaardagsweek. Om kans te maken op het boek hebben we de Winacties pagina in het leven geroepen. Vul het formuliertje op die pagina in en maak zo automatisch kans op een gesigneerd exemplaar van Nachtval! De winactie duurt nog tot en met 7 mei.


interviewceltica

Net als FantasyWereld is ook Celtica Publishing vijf jaar geleden opgestart. Een leuke toevalligheid die ons deed besluiten eens wat vragen te gaan stellen aan uitgever en schrijfster Rianne Lampers. We praten met haar over hoe het runnen van een uitgeverij in zijn gang gaat en wat voor mooie plannen Rianne heeft met al haar auteurs.


winvierdedag

Drie dagen lang genieten honderden mensen van een tropische cruise aan boord van The Beautiful Dreamer. Op de vierde dag valt het schip midden op zee stil. Er is geen elektriciteit, en radio en telefoon doen het niet meer. Er is geen enkele manier om hulp te vragen, maar iedereen gaat ervan uit dat er snel reddingswerkers ter plaatse zullen zijn. Dan raken de leidingen verstopt en begint het voedsel op te raken.

Klinkt het uitgangspunt van deze spannende thriller met een bovennatuurlijk tintje je interessant in de oren? Doe dan mee met onze winactie, wij mochten van Uitgeverij Cargo namelijk een exemplaar weggeven. Om kans te maken op het boek hebben we de Winacties pagina in het leven geroepen. Vul het formuliertje op die pagina in en maak zo automatisch kans op een exemplaar van De vierde dag! De winactie duurt nog tot en met 6 mei.


winduivelsmaeker

Faye ziet duivels. Steeds meer, steeds vaker. Leraren, klasgenoten, buren, zelfs de minister-president verandert voor haar ogen in een monster. Is ze gek aan het worden? Als ze hulp zoekt bij een psycholoog ontdekt Faye dat de duivels die ze ziet heel erg lijken op de figuren die Jheronimus Bosch vijfhonderd jaar geleden schilderde. Ze raakt verstrengeld met de middeleeuwse schilder; ze droomt niet over zijn leven, ze belééft het. Zo komt ze erachter dat hij zijn leven lang heeft gestreden tegen het kwaad. Een strijd die nog niet voorbij is…

Het nieuwste boek van Bianca Mastenbroek grijpt op een intrigerende manier terug op de schilderijen van de Nederlandse schilder Jheronimus Bosch. Spreekt dit interessante concept je aan? Doe dan mee met onze winactie en maak kans op een exemplaar! Wij mogen van uitgeverij De Vier Windstreken namelijk mensen gelukkig maken. Om kans te maken op het boek hebben we de Winacties pagina in het leven geroepen. Vul het formuliertje op die pagina in en maak zo automatisch kans op een exemplaar van Duivelmaeker! De winactie duurt nog tot en met 4 mei.


interviewyalfest2

YALFest is helaas alweer een paar dagen voorbij (verslag volgt later deze week!), maar gelukkig kunnen we de komende tijd nog even nagenieten dankzij alle verslagen en interviews die gepubliceerd zullen worden door alle aanwezige bloggers. Vorige week vrijdag was er bijvoorbeeld een persconferentie met alle auteurs van YALFest, en natuurlijk was FantasyWereld daar bij! Aanwezig waren ook Ransom Riggs (De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine), Tahereh Mafi (Touching Juliette-serie), Arwen Elys Dayton (Seeker & Traveler), Tom Ellen en Lucy Ivison (Lobsters), Becky Albertalli (Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld) en Stephanie Perkins (Anna & de French Kiss).

Uiteindelijk hadden we helaas maar een half uurtje om onze vragen te stellen, wat resulteerde in minder dan één vraag per persoon, maar toch zijn er heel wat leuke vragen en antwoorden voorbij gekomen. FantasyWereld zet ze hieronder voor je op een rijtje!