9029002395

Het bestrijden van leesdips doet iedereen op zijn eigen manier. Mijn methode is om oude klassiekers op te pakken waar ik heerlijk in kan doorlezen. In de verhalenbundel In de geest van Tolkien had ik ooit eens een verhaal gelezen over de twee iconische helden van Fritz Leiber, de grondlegger van Sword & Sorcery, en dat smaakte destijds al naar meer. Daarom dook ik vlak voor mijn vakantie in mijn boekenkast om nog wat meer van hem te zoeken. Tot mijn vreugde trof ik daar een hele reeks aan. De verhalen over deze twee avonturiers genaamd Fafhrd (spreek uit Faf-erd) en de Grijze Muizer verschenen tussen 1939 en 1988 in verschillende Amerikaanse tijdschriften en werden door Meulenhoff in zeven bundeltjes van korte verhalen gegoten. Ik pakte het eerste deel: Zwaarden en Duivelskunst op.


9789021403090

David was nog maar acht jaar oud toen zijn vader voor zijn ogen werd vermoord door de machtige Staalhart. In die periode was de mysterieuze Calamity net aan de hemel verschenen en kregen verscheidene normale mensen ineens superkrachten. Deze Epics gingen hun macht misbruiken en onderwierpen de normale bevolking. Staalhart is een van de allermachtigste Epics en David is vastberaden hem voor eens en altijd uit te schakelen.


9789492221292

Maalstroom is het vijfde deel in de serie over interstellair privé – detective Kit Guardner. Kit is bezig met een saaie surveillance opdracht in de lokale supermarkt en verveelt zich behoorlijk. Rondhangen tussen shoppende huisvrouwen, tassen controleren en personeel bespieden is niet haar idee van spannend werk. Voor ze er erg in heeft wordt de supermarkt overvallen en wordt het toch ineens heel erg spannend. Kit komt in actie en belandt doodziek in het ziekenhuis. Ze kan zich niets meer herinneren van de tijd na de overval, wat waarschijnlijk het gevolg is van de partydrugs die in haar bloed is gevonden.


missperegrine

De grootvader van Jake heeft hem jarenlang hetzelfde verhaal verteld over de bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine. Vlak voor zijn dood geeft zijn grootvader Jake nog enkele aanwijzingen die hem leiden naar een mysterie dat de verhalen die Jake voor het slapengaan hoorde in een heel nieuw licht plaatst. Hij ontdekt het weeshuis van mevrouw Peregrine en gaandeweg leert hij steeds meer over de bijzondere gaven van de kinderen, over zijn grootvader en over zichzelf.


9789402709803

Na een zinderende eindstrijd in Witheet moet Layla het nu zonder Roth stellen. Hij zit gevangen in de vuurpoelen van de hel nadat hij Zaynes leven heeft gered. Layla voelt een gapend gat op de plek waar haar hart ooit zat en heeft alleen de grote levende slangentattoo Bambi als aandenken aan de kroonprins van de hel. Ze mist Roth vreselijk, maar kan tegelijkertijd haar verlangen voor Zayne niet van zich afzetten.


9789000321513

In deel één van deze serie is de groep weliswaar ontsnapt uit The Cage, maar dat maakt hun situatie er niet bepaald beter op. Nok is zwanger en samen met haar partner Rolf wordt ze door de Verwanten geobserveerd in een soort poppenhuis. Leon kon ontsnappen, maar hij moet zich staande zien te houden tussen alle buitenaardse wezens op de zwarte markt. Cora, Lucky en Mali zijn gevangengenomen en moeten de Verwanten dienen in ‘de jacht’. Cassian, de opperbevelhebber van de Verwanten, biedt Cora een mogelijkheid aan om de vrijheid van de mensheid te winnen, maar kan ze hem nog wel vertrouwen?


bianca

Na onze recensie van Duivelmaeker van gisteren leek het ons leuk de Nederlandse fantasyschrijfster Bianca Mastenbroek uit te nodigen voor één van onze nieuwste artikelreeksen: 5 tips van… Bianca (1975) woont in Eindhoven en debuteerde in 2008 met haar roman Vuurproef bij Books of Fantasy. Sindsdien heeft ze tal van fantastische en historische verhalen geschreven, voor zowel kinderen als volwassenen. FantasyWereld vroeg aan haar waar ze op dit moment mee bezig is en, aangezien het nog steeds Kinderboekenweek is, wat haar favoriete kinderboeken zijn.


9789051165135

Precies 500 jaar geleden stierf de beroemde Nederlandse schilder Jheronimus Bosch (ook wel bekend als Jeroen Bosch), en daarom is het jaar 2016 uitgeroepen tot Jheronimus Bosch-jaar. Genoeg reden dus voor allerlei Nederlandse kinderboekenschrijvers om eens in het leven van de befaamde kunstschilder te duiken. Zo schreef Paul van Loon het boek Op zoek naar Jeroen en kwam Thé Tjong-Khing met het prentenboek Bosch. Ook Bianca Mastenbroek besloot een verhaal te schrijven over het leven van Jheronimus Bosch, maar is het eigenlijk wel mogelijk om een geloofwaardig en diepgaand verhaal te schrijven over een schilder waar maar zo weinig over bekend is?


fantasticbeasts

De Kinderboekenweek staat natuurlijk vooral in het teken van kinderboeken, maar omdat er de laatste tijd zo veel verfilmingen van leuke kinder- en jeugdboeken verschijnen, leek het ons leuk om deze Kinderboekenweek niet alleen kinderboeken in het zonnetje te zetten, maar ook verfilmingen van kinderboeken! Er staan de komende maanden namelijk weer heel wat leuke boekverfilmingen in de planning, dus zocht FantasyWereld uit welke films absoluut een bioscoopbezoekje waard zijn als je (net als wij) dol bent op kinderboeken met een vleugje magie!


9789000350995

Mensen maken weleens fouten en moeten daar dan de gevolgen van dragen. Maar wat doe je als een god een grote fout heeft gemaakt? Wat zijn dan de gevolgen? In dit geval door hem menselijk te maken. En dat is allesbehalve naar de zin van Apollo! Als zonnegod en god van de muziek en boogschietkunst is het toch niet mogelijk dat hij zich onder de gewone stervelingen moet begeven? Laat staan van hen afhankelijk moet zijn om zijn goddelijke gaven terug te krijgen? Toch is dit precies wat Apollo te wachten staat wanneer hij met zijn goddelijke achterwerk in een vuilnisbak belandt midden in New York…