9789000343218

Perry en Aria staan op het punt aan hun grootste avontuur ooit te beginnen: het stille blauw bereiken. Dit is een plek waar geen stormen zijn en waar ze veilig kunnen leven. Daarnaast moeten ze twee verschillende kampen samenbrengen waar onderling veel spanning heerst. Ze weten nu dat de kleine jongen Sintel essentieel is voor het vinden van het stille blauw, maar het kamp van Perry heeft veel vijanden die Sintel maar al te graag in handen willen krijgen. De stormen worden steeds gevaarlijker en zullen vele levens verwoesten als het kamp van Perry niet snel het stille blauw bereikt…


9789022574607

We hebben aan het begin van de maand een winactie georganiseerd voor Erfgenaam van Vuur, van Sarah J. Maas. Het is het derde deel van de spannende serie De Glazen Troon. Iedereen bedankt voor het meedoen, ‘helaas’ kunnen we maar 1 persoon blij maken met een exemplaar. Dat is dit keer V. Vissers. Van hartee gefeliciteerd en heel veel leesplezier gewenst!

PS: Als we 1000 volgers op Facebook krijgen, geven we ook nog eens Ziel van IJzer, van Patricia Briggs. We hoeven nog maar 2 volgers! Like en deel dit bericht om mee te doen.


interviewkass

Vorig weekend was Kass Morgan in Nederland! Kass is de schrijfster van de populaire trilogie De 100, waarin honderd jeugdgevangenen teruggestuurd worden naar de aarde, die na een nucleaire ramp onleefbaar geworden is. Momenteel is Kass bezig met het afronden van een vierde boek dat zich ook afspeelt in de wereld van De 100: Rebellion. Wij mochten Kass wat vragen stellen (dankjewel Blossom Books!) wat een heel leuk interview opleverde!


9789400505469

Golf 1: de lichten gaan uit. Alle elektriciteit en technologie wordt vernietigd. Vliegtuigen storten neer. Golf 2: tsunami’s. Aangezien zo’n 40 procent van de wereldbevolking in de buurt van water woont, is dit de perfecte manier om de mensheid uit te roeien. Golf 3: een verschrikkelijk, bloederig virus. Golf 4: achterdocht, want is iedereen wel wie hij lijkt? En nu is het tijd voor de Vijfde Golf en staan Cassie en haar vrienden aan de vooravond van totale vernietiging. De vraag is niet óf ze het zullen overleven, maar hoelang ze het nog zullen volhouden tot de aliens hen te pakken krijgen…


interviewsnoeren

FantasyWereld nam tijdens CastleFest 2016 de gelegenheid om de schrijver van de nieuwste fantasysensatie Invocatie te interviewen. Dit is Jürgen Snoeren, die we natuurlijk nog kennen als uitgever bij Uitgeverij M/Mynx en later via zijn eigen uitgeverij Link, waar hij korte scifi- en fantasyverhalen publiceerde. We spraken met hem over het schrijven van zijn romandebuut en zijn ervaringen met de verschillende kanten van het schrijfvak.


9789020624779

Matti en Tink zitten al een tijdje in Parijs, maar kunnen niet wachten om in de zomer naar weer Drekar Mohoao te gaan. De goede vrienden willen namelijk drakenmenners worden en op het eiland moeten ze drie verschillende proeven doorstaan. Als ze deze voor deze proeven weten te slagen, zijn ze officieel lid van de Orde! Toch is er genoeg gevaar, want er is een kwaadaardige drakenjager op de been die draken op een gruwelijke manier uitschakelt. Matti en Tink willen maar al te graag meehelpen om de drakenjager te stoppen, maar de twee jongens moeten nog veel leren over draken en weten niet hoe gevaarlijk zo’n avontuur kan worden…


9789048801596

Als nichtje van de koning zou Katsa een onbezorgd leventje badend in luxe moeten hebben, waar ze kan genieten van het aanzien dat haar status met zich meebrengt. Alleen kan bijna niemand haar in de ogen kijken, ogen die haar onderscheiden van de rest van de wereld. Ze hebben namelijk ieder een andere kleur en dat maakt van Katsa een Begaafde, een van de weinige mensen die geboren zijn met een bijzondere Gave. En Katsa heeft niet zomaar een gave: ze is al sinds haar achtste in staat om een volwassen man met haar blote handen te vermoorden…


quonlogo

Het lijkt zomaar een parkeerplaats aan de rand van een rustig bos in Overijssel. Dan klinkt in de verte een kreet en het gekletter van metaal op metaal. Achter de bomen wacht de fantasiewereld van Quon (spreek uit: Kuh-won), waar 250 mensen een weekend lang iemand anders worden. Dit is Live Action Role Playing (LARP), of in gewoon Nederlands: Levend Rollenspel. Maurice Krabbendam maakte een verslag van een fantasievolle dag!


9789024570881

De wereld van Het Lied van IJs en Vuur heeft wereldwijd miljoenen mensen weten te boeien. Zowel de boeken als de welbekende HBO tv-serie Game of Thrones zijn erin geslaagd een beeld te creëren dat blijft hangen. George R.R. Martin schreef met De ijsdraak een korte introductie tot deze befaamde wereld die ook voor jongere kinderen geschikt is. Kan het sprookje de trend die George R.R. Martin begonnen is met zijn boeken voortzetten?


9789026138584

Tegenwoordig is iedereen altijd maar druk, druk, druk… Je kent dat wel: nog heel even dit doen, en daarna nog snel tussendoor even dat. De ouders van de achtjarige Beatrijs, Milly, Femke, Annabel en Dahlia weten er alles van. Ze hebben het echt ontzéttend druk met werken, sporten, bloggen en voor de kinderen zorgen. Zo zijn Bea’s ouders allebei plastisch chirurg, zijn Milly’s ouders een zang- en dansduo en ook nog eens bekende tv-koks, en hebben Femkes ouders na haar nog twee achtlingen gekregen! Het mag dus duidelijk zijn dat ze het echt superdruk hebben. En wat doe je als je het zo druk hebt? Nou, dan stuur je je dochter natuurlijk naar de Avonturenschool van juf Wervelwind voor Dochters van Drukke Ouders!