lordsofwaterdeep

Lords of Waterdeep was één van de verrassingen van 2012. In dit Dungeons & Dragons bordspel kruip je in de huid van een machtige Lord op zoek naar controle over de machtige stad Waterdeep. Rijkdom ligt er voor het grijpen. En dit doe je door agenten op de juiste manier in te zetten, avonturiers te verzamelen en queesten op te lossen. Fantasyfans raken wellicht meteen enthousiast vanwege het Dungeons & Dragons-label, dat vaak gelijk staat aan miniaturen en epische veldslagen tussen goed en kwaad. Dat zien  Lords of Waterdeep is een erg vlot, strategische bordspel dat zowel veelspelers als gelegenheidsspelers zal fascineren en uitdagen.


9789491300493

Wat als je je hele leven onderaan de sociale ladder hebt gewerkt, als boerenzoon of dienstmeisje? Wat als je leven bestond uit de ene veldslag na de andere of je een leven leidde waarin eenzaamheid troef was hoewel je nooit alleen was? Wat als dit allemaal in een oogwenk verandert door omstandigheden die op het eerste gezicht niets met elkaar te maken hebben? Dat is Nachtval van Bas Kock in een notendop.


9789024568727

Voor zover de 12-jarige Kester weet, leven er geen dieren meer op de aarde. Alle dieren, afgezien van wat kakkerlakken en spinnen, zijn uitgestorven – gedood door een mysterieuze ziekte genaamd het rode oog, of vanwege besmettingsgevaar uitgeroeid door het Factorium: een enorme voedselproducent die tegelijkertijd ook het land regeert. Zelfs het internaat waar Kester op zit, wordt geleid door het Factorium. En daarom weet Kester ook niet beter dan te geloven wat hem verteld wordt. Totdat hij op een dag stemmen begint te horen. En niet zomaar stemmen… Nee, stemmen van dieren! Van dieren die helemaal niet meer zouden moeten bestaan. Zou iedereen het dan toch mis hebben gehad? Zouden er tóch nog wilde dieren leven op aarde?


9789026139895

Rose en haar broertjes wonen in de Grens: een dunne strook die tussen twee werelden ligt. Het magieloze Broze en het prachtige Zonderling worden zo van elkaar gescheiden. Rose moet elke dag in het Broze werken, waar ze net genoeg geld verdient om het gezin in leven te houden. Kort na elkaar leert ze twee mannen kennen: Will en Declan. De eerste komt uit het Broze en wil koste wat het kost een afspraakje met Rose. Declan is een heel ander verhaal. De mysterieuze man komt uit het Zonderling en is bovendien een echte blauwbloed. Ook hij wil Rose voor zich winnen. Dan wordt de Grens opeens aangevallen door afzichtelijke wezens…


realmofwonder

In het bordspel Realm of Wonder rekent de koning op je heldhaftigheid. Hij heeft namelijk een aartsmoeilijke opdracht uitgeschreven in de hoop zijn eens zo vredige koninkrijk in volle glorie te herstellen. Hopelijk stel jij je ten dienste van de goede zaak! Of heb je plannen om de koning van de troon te stoten en zelf de scepter te zwaaien?


9789022576519

Terwijl haar zus een boek (zonder plaatjes!) aan het lezen is, ziet een verveelde Alice een wit konijn langs rennen. Dit vindt ze niet zo vreemd, en ze kijkt ook niet raar op als ze het witte konijn in zichzelf hoort praten. Pas als hij een zakhorloge uit zijn vestje haalt, vindt Alice dit zo merkwaardig dat ze besluit het witte konijn te volgen. Als ze door het konijnhol valt, komt ze in Wonderland terecht en gebeuren er allemaal bizarre dingen. Ze komt allerlei gekke wezens tegen die haar rare, onlogische verhalen vertellen. Alice probeert de vreemde wereld om haar heen te begrijpen, maar komt steeds in de gekste situaties terecht, bijvoorbeeld wanneer ze een rokende rups op een paddenstoel tegenkomt.


NimonaCVRvoorPR.indd

Ballister Zwarthart is een rasechte slechterik. Met zijn duistere uiterlijk en mechanische lichaamsdelen is hij de schrik van het land. Hij heeft alleen geen sidekick, zoals je eigenlijk wel zou verwachten bij zo’n stoere schurk. Dat is ook precies waarom Nimona zich geroepen voelt om deze functie op zich te nemen. Zwarthart besluit haar een kans te geven en al snel weet Nimona hem te overtuigen van haar nut: ze kan namelijk van gedaante verwisselen. Het ene moment is ze een mooie rode kat en het volgende een allesverslindende (en heel blije) haai.


9789024568376

Nederlands fantasyheld Adrian Stone is terug met een nieuwe serie! Na de Duivel-trilogie en het Rune tweeluik heeft de auteur Carolia achter zich gelaten en een geheel nieuwe wereld verzonnen. Al eeuwenlang hebben de Magyckers van het eiland Aimerey een monopolie op magie in de wereld. Deze positie misbruiken ze om de prijzen van de spreuken hoog te houden en om macht uit te oefenen. Om te zorgen dat hun spreuken hun waarde houden en niet misbruikt worden, wissen ze na gebruik de toverspreuk uit het geheugen van de Magycker. Maar dan gebeurt er iets bijzonders: de autistische Auric weet zonder opleiding een spreuk te herhalen. Hierdoor breekt de hel los, want de Magyckers laten zich hun monopolie natuurlijk niet zomaar afnemen…


Munchkin-doos

Niet alleen bordspelen, maar ook kaartspelletjes zijn populair onder fantasyliefhebbers! Zo zijn er kaartspellen van The Wheel of Time, Lord of the Rings en Harry Potter. Maar natuurlijk zijn er ook geheel originele kaartspellen die een eigen kijk op het fantasygenre leveren. Zo is er het hilarische kaartspel Munchkin, een kaart- en rollenspel bedacht door Steve Jackson, die eigenlijk een parodie is op andere rollenspellen. Het spel verscheen in 2001 en is ondertussen vertaald in meer dan 15 verschillende talen en er zijn tientallen uitbreidingen van uitgekomen met allerlei verschillende thema’s.


9789048828418

Anna woont tussen de doden van Sicilië. Een groot virus heeft alle volwassenen in Europa geveld en iedereen die in de puberteit raakt, wordt ziek en sterft aan hetzelfde virus. Anna’s moeder liet haar een boekje na waarin staat hoe ze kan overleven. Voorop staat dat ze op haar broertje Astor moet passen en dat doet ze. Ze loopt dorp na dorp af op zoek naar voedsel, totdat het mis gaat en Astor wordt meegenomen door andere kinderen. Ze gaat de groep achterna en ontdekt dat er geruchten de ronde gaan dat er iemand op het eiland is die voor genezing van het virus kan zorgen. Alle kinderen van het eiland verzamelen zich uit een wanhoopsdaad om verlost te zijn van de uitzichtloosheid van hun leven. En Anna gaat achter ze aan om haar broertje te vinden.