9789491300301

Als de zestienjarige Leila gevangen wordt genomen om als offer te dienen ziet haar toekomst er niet rooskleurig uit. Maar er wacht haar gelukkig een ander lot: Ze wordt gered door haar kat Tess die geen gewone kat blijkt te zijn maar een elfenkat. Tess krijgt hierbij hulp van de rode priesteres die Leila al jaren in het geheim volgt en beschermd. Leila is namelijk ( zonder dat ze dat zelf wist) de nieuwe Hogepriesteres en haar wacht een belangrijke taak. Een oud kwaad is ontwaakt en wil de gehele wereld verwoesten en Leila is de enige die het kan stoppen. Om dat te doen moet ze de speciale gaven gebruiken die ze bezit. Maar Leila heeft geen idee wat voor gaves ze heeft, laat staan hoe ze deze kan gebruiken. Het is van het grootste belang dat Leila naar de Elfenkoningin Dania gaat om deze gaven daarom te ontwikkelen. Ze wordt op haar lange en gevaarlijk tocht begeleid door haar magische kat en de moordenaar Orvan.


attilalrp

In Nederland zijn er vele verenigingen die zich bezig houden met het organiseren van LARP evenementen. Van groot naar klein, in verschillende settings, met verschillende regels en speelstijlen en in verschillende samenstellingen. Hoe weet je nou welke vereniging bij jou en jouw speelstijl past? Welke zijn er bij jou in de buurt en hoe vaak organiseren ze een evenement? Op FantasyWereld interviewen we elke week een organisatie die zich bezighoudt met het organiseren van een LARP evenement. Deze week: Attila LRP


9789024566877

De Valkentroon wordt begeerd door velen, maar slechts weinigen zullen hem bestijgen. In het eerste deel van De Kroon van Hebzucht, Macht en Strijd zet Karen Miller een nieuwe wereld neer, vol met intriges en verraad, die je vanaf het begin in zijn ban heeft. Een bastaard zet zijn neef af als hertog van Clemen omdat hij een tiran is, maar regeert hij uiteindelijk beter dan zijn neef? Het andere hertogdom wordt eveneens geregeerd door haat en verraad. Vader en zoons verzwijgen dingen voor elkaar en bedriegen elkaar constant.  De een wil vrede met Clemen, de ander wil Clemen veroveren. Twee zoons die tegenover elkaar staan, wie wordt de opvolger en bepaalt de toekomst voor Harcia?


9789020624748

Matti woont in Parijs met zijn allerbeste vriend Tink bij zijn pleegouders. De ouders van Matti zijn verdwenen toen hij nog jong was, en het is niet helemaal duidelijk of ze zijn overleden. Stiekem hoopt Matti dat hij zijn ouders op een dag weer zal zien. Tink is een avontuurlijke jongen en heeft veel fantasie, zo is hij dol op magische wezens. Matti gelooft hier alleen niet zo in en gaat een saaie zomervakantie tegemoet aangezien Tink op vakantie gaat. Deze vakantie verandert wanneer zijn oom Jussi verschijnt en Matti meeneemt naar het eiland Drekar Mohoao, waar de Orde van de Drakenmenners hun hoofdkwartier heeft. Matti vindt deze drakenmenners maar apart, totdat hij oog in oog komt te staan met een echte draak…


thescorchtrials

Ze mogen het labyrint dan wel uit zijn, maar Thomas en de andere Gladers zijn nog lang niet van WICKED af. Ze worden opgevangen in een groot centrum, waar de groep erachter komt dat er meerdere doolhoven waren. Samen met Aris, een jongen uit een andere groep, ontdekt Thomas dat er vreemde experimenten gedaan worden op de overlevenden van de labyrinten… En in de echte wereld gaat het er ook niet bepaald gezellig aan toe, want de Vuring zorgt ervoor dat de bevolking langzaam doordraait. Wat is WICKED met ze van plan? Kan er een medicijn ontwikkeld worden tegen de Vuring? Of is de prijs daarvoor te hoog?


9789078437239

Journalist Willem van Straeten ontvangt een mysterieuze e-mail. Deze is afkomstig van een Leidse professor die Willem smeekt zijn zoontje te redden van de pokken. De professor schrijft deze mail als hij getuige is van de triomfmars van de Duitse soldaten tijdens de finale van de Frans-Duitse oorlog… in 1871. Onmogelijk dus. Of niet? Willem gaat op onderzoek uit en belandt op Castlefest, waar de realiteit fantasie wordt.


keeperlogo

In Nederland zijn er vele verenigingen die zich bezig houden met het organiseren van LARP evenementen. Van groot naar klein, in verschillende settings, met verschillende regels en speelstijlen en in verschillende samenstellingen. Hoe weet je nou welke vereniging bij jou en jouw speelstijl past? Welke zijn er bij jou in de buurt en hoe vaak organiseren ze een evenement? Op FantasyWereld interviewen we elke week een organisatie die zich bezighoudt met het organiseren van een LARP evenement. Deze week: Stichting Keeper of Dreams.


9789024565740

Zeseneenhalf jaar duurde het voordat Ryan Vaelin Al Sorna voltooide. Gelukkig kon hij daardoor zijn baan opzeggen en is hier slechts een jaar later al het vervolgdeel: De Torenheer. Het schrijven van een razend succesvol debuut heeft zo zijn voordelen. Het aantal pagina’s is er bovendien niet minder om: ook dit boek is een zwaargewicht van epische proporties. Maar is de inhoud even episch? Als Ryan het eerste deel wil overtroeven, zal hij erg zijn best moeten doen.


9789022326961

Willem en Nelle ter Toren zijn elf jaar oud en wonen in weeshuis ‘Het ongetwijfeld ongelukkige kind’ nadat hun ouders zijn omgekomen. Op een regenachtige nacht worden ze bezocht door een oude koetsier. Hij beweert dat Willem en Nelle van adel zijn en met hem mee mogen om in het kasteel bij hun oom en tante te gaan wonen. Omdat het weeshuis niet erg fijn is, gaan ze maar met hem mee naar ‘Trop du tours’. Daar horen ze voor het eerst van een oude voorspelling: er ligt ergens in het kasteel een schat verborgen! Maar die kan alleen gevonden worden door een broer en zus die nog niet volwassen zijn en van wie het niet duidelijk is wie de oudste is. Precies Willem en Nelle, dus…


9789078437208

Als fantasylezer krijg je aardig wat bovennatuurlijke wezens onder ogen. Of het nu om weerwolven, golems of hobbits gaat, je kijkt er waarschijnlijk al niet meer van op. Ik dacht zelf eigenlijk ook dat ik alles al had gezien, maar toen kreeg ik Het chagrijnige slagzwaard van Theo Barkel in handen. De veelzeggende titel verklapt precies waar het voor een groot deel over gaat: een magisch, chagrijnig en praatziek slagzwaard. En zie daar dan maar eens een gevecht mee te winnen, want van vies worden houdt het niet…