9789401602471

Wintervertelling van Mark Helprin komt uit 1983, maar is nog niet eerder in het Nederlands verschenen. Toch klinkt het als een prachtig verhaal: een inbreker sluipt een huis in, wordt op heterdaad betrapt en… krijgt een kopje thee van de bewoonster. De twee ontwikkelen gevoelens voor elkaar, maar het meisje is ongeneeslijk ziek. Haar enige hoop bestaat uit het stilzetten van de tijd. Met die paar woorden op het achterplat wordt al een heel verhaal geschetst, dat een beetje aan de film The Fountain doet denken. Het enige probleem: dit is helemaal niet wat er in het boek gebeurt!


9789026125720

Anne West debuteerde in 2004 met ‘De Aardmagiër’, het eerste deel van de vierdelige fantasy serie ‘De Macht van het Zwaard’. In 2006 volgde ‘De Vuurdraken’ en in 2008 ‘De Koningskronieken’. Daarnaast schreef ze een aantal korte fantasyverhalen, die zijn gepubliceerd in bundels en in het Pure Fantasy magazine. Naast deze fantasyboeken heeft Anne West inmiddels ook diverse chicklits op haar naam staan waaronder ‘Blijf Af!’ en ‘Lekker is dat!’  In het najaar van 2015 verschijnt haar roman ‘Achter de geraniums?!’ waarin ze haar ervaringen met reuma heeft verwerkt.

Met het korte verhaal ’s Koonings Jaght werd Anne West 7e bij de Paul Harland Prijs 2013. Het verhaal speelt zich af in de wereld van ‘De Koningskronieken’ en vanaf vandaag te lezen op FantasyWereld!


9789022572177

Toen ze wakker werd wist Auri dat ze maar 7 dagen de tijd had. Vraag niet hoe ze het wist, maar ze wist het. Over 7 dagen zou hij er weer zijn. 7 dagen was zeer weinig tijd voor alle voorbereidingen die nog getroffen moesten worden voor zijn komst, maar zeker niet onmogelijk. In die 7 dagen zou ze een gepast cadeau voor hem moeten vinden. Nee, dat was niet waar. Ze zou 3 cadeaus moeten vinden. In haar zoektocht naar de juiste cadeaus komt Auri verschillende onjuistheden tegen in het Onderding, de plek onder de universiteit. Terwijl ze met deze onjuistheden af moet handelen, moet ze ook nog denken aan de geschenken die ze moet vinden.


9789025867195

Justin is met zijn klas op schoolreis als hij achter zich opeens een stem hoort. Als hij zich omdraait, ziet hij dat het de pop van een jongen in de museumvitrine is die zijn aandacht probeert te trekken. De jongen heet Aak en komt uit de ijzertijd. Aak vertelt zijn levensverhaal, maar dat is niet over rozen gegaan. Of moeten we ‘gaat’ zeggen? Aak is helemaal niet dood, anders kan hij toch niet praten?


interviewsophia

Sophia Drenth won ooit de Millenniumprijs (voorloper van de Paul Harland Prijs), maar niet lang daarna werd het stil rond haar schrijven. Na een bijzonder levensechte droom kwam de inspiratie en motivatie vorige jaar weer volledig terug en pakte ze haar pen weer op met maar één doel voor ogen: het verhaal van haar droom publiceren. Daarom startte ze een crowdfunding campagne om haar project Bloedwetten van de  grond te krijgen. Op moment van schrijven zit ze a bijna op de helft van wat ze nodig heeft. Lees ons interview met Sophia om meer over dit ambitieuze project te weten te komen!


9789023491453

In het eerste deel van de Southern Reach-trilogie maakte je kennis met gebied X, een ongerept natuurgebied waar de laatste jaren alleen expedities naartoe gingen, en die hadden nooit een goed einde. Het tweede deel van deze trilogie focust zich op de organisatie achter deze expedities. Na de twaalfde expeditie wordt John Rodriguez benoemd tot hoofd van Southern Reach, de organisatie die zich bezighoudt met het gebied X. Hij gaat op zoek naar de geheimen die hier achter schuil gaan. Hij ondervraagt de expeditieleden, doorzoekt allerlei gegevens en bekijkt beeldmateriaal, maar hierdoor komt hij wel tot verontrustende ontdekkingen over zijn collega’s en zichzelf. Zou John de waarheid onder ogen willen zien?


9789400505476

Deze maand verscheen De wraak van Zeven, alweer het vijfde deel in de boekenserie de Loriënkronieken van Pittacus Lore, over de alien John Smith en zijn vrienden die het opnemen tegen de kwaadaardige Mogadoren. De Mogadoren hebben hun eigen planeet en die van John al vernietigd, en nu is het de beurt aan de aarde. Gelukkig waren de inwoners van Johns voormalige planeet, Loriën, daar al op voorbereid en stuurden ze negen kinderen naar de aarde: de Gardes. Ondertussen zijn de kinderen opgegroeid en staan de Mogs voor de deur, maar zal het de Gardes lukken de aarde te redden van de Mogadoorse bezetting?


9789460860683

We hadden tijdens onze verjaardagsweek behoorlijk wat winacties gehouden, maar nog niet allemaal afgerond! Onze excuses dat we jullie allemaal zo lang in spanning hebben laten wachten. Bij dezen alsnog de winnaars, zij krijgen bericht. Wij wensen de gelukkigen veel leesplezier en willen de betrokken uitgevers graag bedanken voor het ter beschikking stellen.

Wolvenmeesteres: I. Brinkhuis, E. Jansen of Lorkeers en M. de Boer.
Oneindige Zee: N. Vercamer, W. Koedoot, M. Tjarks, A van den Heuvel en E. de Jong.
Vuurdoop: A. Knapen, F. Dekkers en A. van der Schaaf.
Door de Zombiespiegel: V. Vissers, M. Loer en J. Verhelst.


interviewryan

De Britse Anthony Ryan besloot na veel afwijzingen zijn manuscript van In de Schaduw van de Raaf 1: Vaelin Al Sorna) in eigen beheer uit te geven als e-book. Na een voorzichtige start ging het balletje rollen en werd het een enorm succes. Al snel werd het boek opgepikt door een Amerikaanse uitgever en werden de vertaalrechten binnen zes weken aan tien landen verkocht. Inmiddels is ook het tweede deel ook verschenen (De Torenheer) en duurt het ook niet lang meer voor het derde deel verschijnt. Eind 2013 interviewden we Anthony Ryan over zijn ervaringen in het schrijven van fantasy. Nu, anderhalf jaar later stellen we hem opnieuw wat vragen. Wat is er in de tussentijd allemaal gebeurt en wat kunnen we in de toekomst verwachten van Anthony Ryan?


9789025867621

In kinderboeken kom je heel wat beroemde heksen tegen. Toen ik zelf klein was luisterde ik graag naar het gescheld van Hanna Kraans boze heks, was ik behoorlijk bang voor de heksen van Roald Dahl en mocht de kleine heks van Otfried Preussler best mijn vriendinnetje worden. Intussen zijn er ook alweer zo’n tien boeken over een nieuw beroemd heksje uitgekomen: Foeksia de miniheks. Hoog tijd voor FantasyWereld om van Foeksia ook een gerecenseerde heks te maken! Haar nieuwste verhaal heet Foeksia en de Heksenhik-ik.