9789490767938

Na De geheimen van Khifa is Cromrak nu samen met zijn orkvrienden Varok, Kendar en Daryliah, de Spharoceen Ramaoh en de Kikvorser Kwidrick op zoek naar het laatste ingrediënt voor het medicijn tegen de Sluipplaag, de vuurorchidee. De enige plek waar deze leeft is in het mensenrijk Thenamia, of nog specifieker: de menselijke hoofdstad. Als dit als dit al niet moeilijk genoeg is, wordt de zoektocht bemoeilijkt doordat de roversleider Bernan ten strijde trekt tegen de koning van Thenamia. Op wonderbaarlijke wijze worden Cromrack en zijn vrienden hierin betrokken geraakt. Zal het Cromrack uiteindelijk lukken de vuurorchidee te vinden? En is dit genoeg om de verschrikkelijke Sluipplaag te verslaan?


Marillier Ravenvlucht omslag

In Verboden magie, het eerste deel in Juliet Marilliers nieuwste trilogie, leerden we Neryn kennen, een meisje met een wel heel bijzondere gave: ze is een Ontbieder, wat betekent dat ze wanneer ze wil de hulp in kan roepen van het Goede Volk. Tot het Goede Volk behoren alle magische wezens in het koninkrijk Alban, maar nu de slechte koning Keldec aan de macht is, worden al deze wezens onderdrukt en vermoord. Volgens Keldec mag er namelijk niemand in het koninkrijk nog magie gebruiken, afgezien van hijzelf en de mensen om hem heen. Voor Neryn is het op het moment dus levensgevaarlijk in Alban, maar het is tijd voor verandering. Nu ze na een lange reis is aangekomen bij Schaduwrots, het hoofdkwartier van de rebellen, wordt het tijd om terug te vechten.


windwergen5

Vorige week is het vijfde deel van De Dwergen verschenen, de epische fantasyserie waar Markus Heitz zijn internationale doorbraak mee maakte. Net als het voorgaande deel heeft Luitingh van dit boek een beperkte druk in hardcover uitgebracht, genummerd en al. En wij mogen er een weggeven!

Wil je graag kans maken op dit unieke exemplaar? Stuur dan een mailtje naar Inzendingen [at] fantasywereld.nl met als onderwerp Triomf van de Dwergen. Vergeet niet je adresgegevens te vermelden. Deze winactie loopt nog tot en met zondag 6 september.


farkingdomslogo

In Nederland zijn er vele verenigingen die zich bezig houden met het organiseren van LARP evenementen. Van groot naar klein, in verschillende settings, met verschillende regels en speelstijlen en in verschillende samenstellingen. Hoe weet je nou welke vereniging bij jou en jouw speelstijl past? Welke zijn er bij jou in de buurt en hoe vaak organiseren ze een evenement? Op FantasyWereld interviewen we vanaf nu elke week een organisatie die zich bezighoudt met het organiseren van een LARP evenement. Deze week tijdens de EPische Fantasy Themaweken een vereniging met een High Fantasy setting: Far Kingdoms.


9789024564828

In Staal & Stormweer staat de Getijdenvloed voor de deur, en dat zorgt voor dramatische wendingen in dit tweede deel van de serie De Brug der Getijden. We volgen nog steeds de jonge magiër Alaron Mercer, de harde Elena Anborn en de onschuldige Ramita. Hun levens zijn elk drastisch veranderd, waardoor de gemoederen soms hoog oplopen. Als lezer ga je weer op reis door de prachtig uitgewerkte culturen en lees je hoe deze drie personages opeens belangrijke rollen gaan spelen in de toekomst van de continenten Yuros en Antiopia.


epischefantasy2

Er zijn ontzettend veel epische fantasyseries geschreven, waarbij de een wat meer uitnodigt tot lezen dan de ander. In dit artikel willen wij enkele series opsommen die je echt niet kunt missen als fan van epische fantasy. Maar ook als je het genre eigenlijk nog nooit hebt gelezen en eens wilt weten waar je het beste mee kunt beginnen, kun je met deze lijst uit de voeten. Vandaag verschijnt deel 1, tijdens deze Epische Fantasyweken zullen we hem blijven uitbreiden. Wil je meer weten over een bepaalde serie, of discussiëren welke serie er helemaal niet in moet staan, of juist wel? Kom dan eens langs op ons forum!


9789401415194

Carthya staat aan de rand van een oorlog. En niet zomaar een oorlog. Nee, Carthya’s grootste vijand Avenia heeft het voor elkaar gekregen dat álle landen die Carthya omringen op oorlogspad gaan. En tot overmaat van ramp heeft Vargan, de koning van Avenia, ook nog eens Imogen ontvoerd om de jonge koning Jaron te onderwerpen. Het ziet er dus somber uit voor Jaron en zijn vrienden. Maar Jaron zou Jaron natuurlijk niet zijn als hij geen plan klaar had…


winscull

Luke Scull  maakte als twintiger Nevermind Nights, een roleplaying-spel dat maar liefst 250.000 keer werd gedownload. Als designer maakte hij verschillende fantasyspellen, zoals The Shadow Sun bij Ossian Studios. Zijn vertelkunst en inspiratie kwamen pas echt goed naar voren toen hij begon met het schrijven van boeken. Hij debuteerde met het goed ontvangen De donkere broederschap en deze maand verschijnt bij Uitgeverij Boekerij het vervolg: Het zwaard van het Noorden.

Van Boekerij mogen we maar liefst 5x beide boeken weggeven. Om kans te maken hoef je maar 1 ding te doen: Stuur een mailtje naar inzendingen [at] fantasywereld.nl met als onderwerp: Luke Scull. Vergeet daarin niet alvast je adresgegevens te vermelden. Deze winactie duurt nog tot en met 6 september!


9789024563784

Er komt een nieuwe dreiging aan voor alle mensen in Elan, ditmaal in de vorm van een gigantisch leger Elfen. Zij zijn aan een opmars begonnen en hebben al verschillende steden ingenomen, waarbij ze geen mensenlevens sparen. Keizerin Modina probeert deze opmars de kop in te drukken, maar de vooruitzichten zijn niet rooskleurig. Arista wordt al enige tijd geplaagd door levensechte dromen. Deze inspireren haar, met goedkeuring van de Keizerin, een zoektocht te starten naar een mysterieuze hoorn ergens in de diepste krochten van de verloren gegane stad Percepliquis. Een missie die ze niet kan volbrengen zonder de leden van Riyria.

*Spoilers voor de eerdere delen van deze serie verderop*


epicdwarve

De komende twee weken staat FantasyWereld in het teken van een subgenre dat bij het grote publiek het meest bekend is: de Epische Fantasy. Het wegdroomgehalte speelt hierin een grote rol: Met de epische fantasy vinden we onszelf vaak terug in een geheel verzonnen wereld met daarin allerlei bijzondere rassen en wezens, het is vaak gesitueerd in een middeleeuwse setting en magie is onderdeel van het dagelijkse leven. En het verhaal draait om een hoofdpersonage die zich mengt in een allesomvattende strijd tussen goed en kwaad, waarbij hij of zij wordt bijgestaan door enkele dappere metgezellen. Wat kun je nog meer wensen?

Tijdens deze twee Epische Fantasyweken hebben we enkele mooie winacties geregeld, recenseren we epische fantasboeken en hebben we interessante artikelen en interviews op de planning staan.