9789048820436

Ronan Lynch is een ruige jongen. Hij houdt van straatraces en als er ergens een gevecht is kan je er gif op innemen dat hij er op een of andere manier bij betrokken is. Maar hij draagt veel geheimen met zich mee. Geheimen die hij nooit met iemand heeft gedeeld. Zijn vader is vermoord en hij heeft een van de weinige geheimen die ze deelden mee het graf ingenomen. Dat valt Ronan zwaar. Gelukkig heeft hij een goede groep vrienden, de ravenjongens, en een ellenlange zoektocht naar Glendower (de oude Welshe koning) om zich mee bezig te houden. Maar de zoektocht neemt een plotselinge wending waardoor Ronan met zijn geheimen wordt geconfronteerd. Het is nog maar de vraag of het geheimen blijven en of hij het aankan om ze te delen…
grishacoupeuse

Alina Starkov is nooit ergens goed in geweest. Maar als haar regiment wordt aangevallen en haar beste vriend Mal zwaargewond raakt, ontwaakt er bij Alina een onbekende kracht die zijn leven redt. Een kracht die het door oorlog getergde koninkrijk voor eens en altijd kan bevrijden. Alina moet alles achterlaten en wordt meegevoerd naar het hof, waar ze getraind zal worden tot lid van de Grisha: het magische elitekorps dat wordt geleid door de mysterieuze Duisterling. Zo begint de Grisha trilogie van Leigh Bardugo. De eerste twee delen zijn inmiddels verschenen, het derde deel (Val & Verlossing) verschijnt in februari. In het korte verhaal De coupeuse en de koningin lees je een scène uit het eerste deel, Schim & Schaduw, vanuit Dzjenya’s perspectief. Dit verhaal maakt meer duidelijk over haar beslissingen, vriendschap met Alina en haar gave.
9789086602681

Megan is een meisje van veertien jaar die vorig jaar haar broertje heeft verloren. Een jaar later, op de dag dat hij is overleden, komt Megan in een magische wereld terecht, genaamd Kara. Eén van de zeven Poortwachters van deze wereld genaamd Helon heeft ontdekt dat Megan magische krachten bezit, ze kan namelijk gesloten deuren openen. Hij heeft haar nodig omdat de vampiers in Kara een belangrijke landkaart hebben, waarin staat waar de poorten naar de aarde zich bevinden. Met behulp van deze kaart kunnen de vampiers naar de aarde komen en de aarde onveilig maken. Deze landkaart is te vinden in het kasteel van de vampiers die streng wordt bewaakt door gevaarlijke vampiers en wordt beveiligd door gesloten deuren. Megan gaat mee met de norse poortwachter, en ze komt terecht in een magische wereld vol met vampiers, weerwolven, draken, elfjes en vele andere wezens.
9789026136504

De kleine Matilda is superslim. Toen ze één jaar was kon ze al praten als een volwassene, toen ze drie was leerde ze zichzelf lezen en met vier jaar en drie maanden had ze de hele kinderboekenafdeling van de bibliotheek versleten. Ze is dan ook door het dolle heen wanneer ze eindelijk naar school mag. School blijkt alleen minder leuk te zijn dan verwacht. Het schoolhoofd, de strenge juffrouw Bulstronk, vindt het namelijk geen probleem om meisjes als straf aan hun vlechten het hek over te slingeren. En ook thuis heeft Matilda het niet bepaald goed: haar ouders zijn haar liever kwijt dan rijk. Maar gelukkig is de lieve juffrouw Engel er nog, en ook Matilda zelf blijkt een verborgen gave te hebben die haar nog wel eens heel wat plezier zou kunnen bezorgen…
anomalie

Adriaan van Garde verdiende met het verhaal De Anomalie een plek in Fantastisch Strijdtoneel II, de verhalenbundel met de beste verhalen van FantasyStrijd Brugge 2010. De oorsprong van het verhaal is het eerste hoofdstuk van een boek met de werktitel “De K’Bou Contingentie”, waar Adriaan in 2008 al aan begon. Het verhaal is ook te vinden in de 4Short bundel Gerecyclede Verhalen, gratis te downloaden op Smashwords. Een tweede bundel (Een Oase van Verhalen) is volgens hetzelfde concept (4 korte verhalen) te vinden op Smashwords.
9789022571095

De vijftigjarige hobbit Bilbo Balings woont in een gezellig hol in de Gouw. Hij leidt een rustig leventje en geniet van alles waar hobbits van houden: eten, zijn pijp roken, eten, slapen en… hadden we het al over eten gehad? Zijn rust wordt drastisch verstoord wanneer de tovenaar Gandalf hem een bezoekje brengt. Hij verkiest Bilbo om als ‘inbreker’ samen met dertien dwergen op een groot avontuur te gaan. De hobbit gaat op reis met als doel de lang verloren schat van de dwergen, die bewaakt wordt door de gevaarlijke draak Smaug, terug te winnen. Tijdens zijn tocht door Midden Aarde komt hij allerlei wonderlijke wezens tegen: van adembenemende elfen tot bloeddorstige aardmannen, en komt hij in het bezit van een wel heel bijzondere ring…
9789000329588

Riley, een weesjongen die leeft in het victoriaanse Londen, krijgt les van de illusionist Albert Garrick. Garrick is een criminele illusionist die zijn trucs gebruikt om in te breken in de huizen van de personen die hij vermoordt. Op een avond moet Riley van de illusionist een moord plegen, terwijl hij dit niet wil. Riley heeft mazzel, want het slachtoffer wat hij moet vermoorden is een wetenschapper uit de toekomst die hoort bij de FBI. Deze wetenschapper doet mee aan het programma W.A.R.P., een programma dat experimenteert met tijdreizen. Riley wordt samen met de man een wormgat ingesleurd die hem meeneemt naar het hedendaagse Londen, waar Riley moet samenwerken met de zestienjarige Chevron Savano. Garrick doet er alles aan om Riley te vinden en samen met hem terug te keren naar het oude Londen, waar hij slechte dingen kan doen. Riley en Chevron beleven een spannend avontuur om uit de handen te blijven van de gemene Albert Garrick.
9789021456584

Thomas, Teresa en de andere overlevenden van het Labyrint genieten ervan dat ze veilig zijn. Ze hebben dat afschuwelijke oord overleefd en zijn gered uit de handen van Wicked. Helaas is hun opluchting van korte duur wanneer ze beseffen dat ze nog steeds proefpersonen van Wicked zijn. De tweede fase van de proeven gaat nu beginnen en Wicked heeft het hen zo moeilijk mogelijk gemaakt. Vriendschappen worden op de proef gesteld.
9789034754400

Ethan Chase wil niets liever dan normaal zijn. Maar hoe normaal ben je wanneer je vriendin in het ziekenhuis ligt, je zus koningin is van een elfenrijk én je bovendien een neef blijkt te hebben die voor meer problemen zorgt dan iemand ooit voor mogelijk had gehouden, zelfs binnen Nimmernimmer? Wanneer Keirran verdwenen blijkt te zijn, roept Meghan Ethans hulp in. Keirrans geliefde, de Zomernimf Annwyl, vervaagt nog steeds en het is niet zeker waartoe Keirran in staat is om Annwyls leven te redden. Tevergeefs probeert Ethan Mackenzie, die na hun laatste avontuur in het ziekenhuis terecht is gekomen, buiten deze nieuwe ontwikkelingen te houden, maar Mackenzie zet alles op alles om haar vrienden te helpen. Gezamenlijk gaan ze op zoek naar de ultieme oplossing – een manier waarop de Schaduwfae en de gewone Fae naast elkaar kunnen bestaan. Maar wanneer wordt de prijs te hoog?

 
9789048821068

Het is het jaar 1950. De mens maakt zich klaar voor de eerste landing op de maan. Op de wereld verschilt de situatie echter van wat we uit de geschiedenisboeken kennen. Het Moederland heeft de leiding en veel arme mensen wonen in getto’s, oftewel Zones. Nadat zijn ouders spoorloos zijn verdwenen woont Standish Treadwell samen met zijn opa in Zone Zeven. Hij kan niet lezen, niet schrijven, heeft twee verschillende ogen en is daarbij net een beetje anders dan de rest. Voor veel kinderen is hij hierdoor een ideaal pestobject, maar het Moederland ziet dat anders. Standish valt de laatste tijd steeds vaker uit de toon. Hij gelooft niet altijd alles wat hem verteld wordt en twijfelt aan de beruchte maanlanding. Van zijn opa moet hij zich gedeisd houden en voor een lange tijd lukte dit aardig. Maar vanaf het moment dat zijn beste vriend Hector verdwijnt is niets meer zoals het ooit was.